Castelul. Cronicile asediului de Derek Farmer, recenzie

Castelul. Cronicile asediului
Share the joy

Castelul. Cronicile asediului de Derek Farmer, recenzie

Dragii mei, bine ați venit la o nouă prezentare de carte, da… am zis prezentare și nu recenzie pentru că volumul pe care îl prezint astăzi este foarte vizual. O carte despre care pot spune că deschide o ușă magică și vă invită să descoperiți secretele ascunse între zidurile unui străvechi castel.

„Castelul. Cronicile asediului”

Autor: Derek Farmer
Ilustrator: Mark Bergin
Editura: Curtea Veche
Coperta: hardcover

Descriere „Castelul. Cronicile asediului” de Derek Farmer

Asediul asupra Castelului Gaillard din Franţa, purtat în anul 1203, este unul dintre cele mai fascinante momente ale Evului Mediu. O lecţie de curaj, loialitate, demnitate şi, nu în ultimul rând, o istorie palpitantă despre învingători şi învinşi. Viaţa la castel atât în timp de pace, cât şi sub asediu este o frescă autentică a tot ceea ce înseamnă emoţie umană veritabilă. Plecând de la date istorice reale, această carte va oferi copilului tău o poveste pe care o va trăi la intensitate maximă.

Castelul. Cronicile asediului este o mică enciclopedie istorică. Fiecare pagină e fascinantă, prezentând fragmente și frânturi din istoria și viața unui castel medieval.

Castelul. Cronicile asediului

Definițiile și explicațiile sunt bine structurate și fiecare capitol prezintă paragrafe cu informații atent sintetizate, așezate în chenare, distribuite în așa fel încât citirea și asimilarea lucrurilor expuse să fie mai ușor de înțeles de către cei mici.

Cartea poate fi asemănată cu o bandă desenată, însă complexitatea sa o duce la un nivel mult mai înalt. Fiecare fragment cuprinde informații istorice adevărate, fapt pentru care am răsfoit-o și eu cu mult interes.

Povestea asediului castelului Gaillard, ridicat în Normandia de Richard Inimă-de-Leu pentru a-și apăra ținuturile este expusă în linii largi, fiind e fapt descrierea istorică a evenimentelor, însă micul jurnal al lui Roger de Lacy care apare pe fiecare pagină este fascinant pentru copii, cu atât mai mult că pe unele pagini, jurnalul are mai multe foi, fiind ca un mic secret ascuns de privirile curioșilor.

Roger de Lacy este comandantul militar al fortăreței, iar jurnalul acestuia este ca o carte distinctă, adevărata poveste din acest volum, în care descoperim ideile și trăirile personajului, adaptate pentru vârstă micilor cititori.

Castelul. Cronicile asediului

Aspectul cărții ”Castelul. Cronicile asediului” este impresionant. Coperțile cartonate par o poartă magică, sau o carte foarte veche, cu blazonul castelului invitându-te să cunoști viața celor care locuiesc dincolo de închizătorile ferecate. Paginile din hârtie groasă, lucioasă, au ilustrații superbe cu scene care ating toate aspectele vieții acelor timpuri.

Si cum micul jurnal introdus în carte nu ar fi fost îndeajuns, paginile duble care odată deschise prezintă o imagine panoramică a interiorului castelului, sunt impresionante.

Cartea este împărțită în două secțiuni, superb prezentate și ne vorbește despre cavalerii și castelele din secolul al X-lea până în secolul al XV-lea.

Prima parte prezintă viață englezilor în Islanda, comerțul și viața familială și comunitară, construirea navelor, religia și explorarea spre Vinland.

Secțiunea despre Cavaleri descrie arsenalul acestora, forțele de luptă, tehnici de război și tehnici de asediu, turnee și stilul lor de viață și expune cruciadele, bătăliile și războiul de asediu al castelului, prezentând atent viața și diferite clase sociale care compun ierarhia în interiorul zidurilor.

In fiecare secțiune se găsește un rând de pagini duble, prezentând în imagini detaliate viață categoriei sociale pecare o reprezintă sectiunea.

Castelul. Cronicile asediului

”Castelul. Cronicile asediului” este o carte care cuprinde în câteva pagini colorate și ilustrații superbe, inscripții de fapte interesante din istoria acelor timpuri.

Fiecare pagină este împodobită cu litere de epocă și fonturi speciale, precum și altele elemente care adaugă un aspect medieval, de scriere veche. Jurnalul lui Roger de Lacy  pare scris de mana, ceea ce dă veridicitate și autenticitate întâmplărilor, copiii vor fi încântați.

Castelul. Cronicile asediului

Pustiul meu a fost fascinat de toate detaliile prezentate, de aspectul cărții și de povestea dintre paginile ei, chiar dacă pe alocuri există suficiente informații adevărate din istoria medievală și protagoniștii castelelor care fac că acest volum să fie foarte complex, asemănător paginilor din cartea de istorie.

Cartea ”Castelul. Cronicile asediului” o găsiți la prețul de 9.90 ron la targulcartii.ro, aici având cel mai mic preț dintre toate ofertele de pe piață. De altfel eu va-am mai povestit despre faptul că pe rafturile virtuale ale acestui site, găsiți cărți cu prețuri începând de la 1 leu, multe oferte și reduceri de preț dar și lectură pentru toate gusturile.

Castelul. Cronicile asediului poate fi un cadou minunat pe care orice copil s-ar bucură să îl găsească în ghetuțe sau sub brad.

2 Comments on "Castelul. Cronicile asediului de Derek Farmer, recenzie"

  1. Multumim pentru recenzie.

  2. Baietii mai micuti vazand pozele vor avea cel putin curiozitatea de a o citi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*