Cu conectica.ro internetul face parte din viaţă noastră

Share the joy

Internetul face parte din viaţă noastră

Internetul nu este doar un  cablu de rețea. Sunt miliarde de conexiuni, sub oceane, în spaţiul, între rude sau necunoscuţi. O retea imensa care ne-a prins in mrejere ei.

Conform Wikipedia

Internetul desemnează o rețea mondială unitară de calculatoare și alte aparate cu adrese computerizate, interconectate conform protocoalelor (regulilor) de comunicare „Transmission Control Protocol” și „Internet Protocol”, numite împreună „stiva TCP/IP”. Precursorul Internetului datează din 1965, când Agenția pentru Proiecte de Cercetare Înaintate de Apărare – a Ministerului Apărării, Department of Defense sau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, en:DARPA) a creat prima rețea de computere interconectate sub numele ARPAnet.

Super-rețeaua Internet din zilele noastre, care de mult a împânzit întreg globul pământesc, a rezultat din extinderea permanentă a acestei rețele inițiale Arpanet. Azi pe glob există un singur Internet, care însă este uriaș; el oferă utilizatorilor săi o multitudine de informații și servicii precum e-mail, www, FTP, Găzduire web (web hosting) și multe altele.

Într-o zi când nu am avut acces la acest serviciu, aproape am plâns de ciudă. Iar când am văzut ca totul era din cauza vechiului meu router, frustrarea a devenit maximă.

 

Routere si echipamente retea la conectica.ro

Dar știți un secret? Tocmai sunt pe cale sa aflu cum arată o conexiune de mare viteză. Astăzi m-am hotărât sa îl pensionez pe vechiul meu prieten și sa îmi cumpăr un router de ultima generație.

In sfârșit nu voi mai verifica dacă toate beculetele clipesc sau dacă am semnal.

Există mai multe modele de routere: portabile,dual band, cu una sau mai multe antene, etc. De aceea îmi plac site-urile precum conectica.ro unde pot face comparație intre mai multe aparate și să il aleg pe cel perfect pentru mine.

Cabluri de retea la conectica.ro

cablu de retea

Am ajuns pe site din întâmplare, văzusem la o prietenă un cablu de rețea de culoare verde care se potrivea perfect cu cover-ul de la laptop.

Apoi am descoperit, toate perifericele exact pe gustul meu. Cu preturi prietenoase, garanție si politica de retur.

Tie cine îți aduce internetul la toate dispozitivele?

1 Comment on "Cu conectica.ro internetul face parte din viaţă noastră"

  1. car am tras eu, acum cativa ani de un cablu d-asta. ca sa il scot din modem… Cine sa vada ca are clema? 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.


*