Complexul rezidential in top 3 locuri unde sa iti muti resedinta

Share the joy

Complexul rezidential in top 3 locuri unde sa iti muti resedinta

Uneori, tot ce îţi doreşti este să evadezi. Să laşi în urmă cimentul încins şi să inspiri cu nesaţ mireasma ierbii proaspăt tunse. Să asculţi cântecul greierilor şi să îţi alini dorul în foşnetul frunzelor.

Deseori mă uit cu tristeţe la parcările aglomerate, la proaspetele mămici care se strecoară în grabă cu landoul sau tricicletă printre autoturisme, sperând să prindă un loc pe colţul băncuţei din parc.

Alteori aş vrea să ies din micul meu apartament, să-mi servesc cafeaua pe terasă. Dar balconul strâmt nu poate avea pretenţii la titlul ăsta, iar vecinul din faţă, uneori îmbrăcat sumar, sorbind din berea caldă, nu e o privelişte prea frumoasă… şi atunci vreau să fug… să fiu departe, să prind în vis un colţ de rai, liniştit şi frumos.

Multe din apartamentele pe care le cunosc sunt mici, înghesuite şi prost compartimentate. Cu holuri lungi şi înguste, spaţii inutile care te îmbolnăvesc de claustrofobie.

În primăvară am fost la aniversarea unei prietene. Ştiam că locuieşte într-un cartier rezidenţial dar, până nu am intrat în casă ei nu mi-am prea închipuit cam ce ar avea în plus faţă de restul apartamentelor.

Prima impresie care m-a lovit a fost… spaţiul, imens, aerisit, luminos. Camerele mari, cochete, cu mobile frumoase. Am închis ochii şi am oftat. Canapeaua ei din salon ar fi avut nevoie de tot holul şi o bucată din dormitorul meu să încapă aşa.. strânsă, aşezată pe lung. Deschisă, probabil ar fi ocupat toat asuprafata sufrageriei mele.

Am fost teribil de invidioasă. Avea un apartament de 3 camere, spaţios şi modern mobilat cam în genul celor de aici, asta aşa ca să vă faceţi o idee şi să înţelegeţi ghimpele de invidie.

Atunci am cântărit toate opțiunile și am făcut un top 3 al locurilor în care as vrea sa îmi mut reședința.

Complex rezidential

Această opțiune nu doar ca se regăsește pe primul loc în topul meu , dar este și cea mai convenabilă și fiabilă. Un complex rezidențial ca cel de aici de exemplu, are foarte multe avantaje.

Pază permanentă, acces controlat, spaţii verzi și grădini interioare, loc de joacă pentru copii, clinică medicală, supermarket, asistenta tehnica 24 de ore /7 zile pe săptămână și … întotdeauna va fi o zona sigura, în care poți lăsa liniștit copilul singur să se joace.

Casa la tara

Casa la ţară sau la periferia orașului, este un vis pentru mulţi dintre noi. O poți ridica în regie proprie, ai loc de parcare asigurat, aer curat și multă verdeață să îți clătești ochii. Dar… vecinii pot avea alte preocupări, diferite de preferinţele tale, diverse animale de companie și nu numai, Alt program de mers la serviciu și implicit alt orar de trezit dimineața și făcut zgomot. Iar o casă la ţară, oricât de pitoreasca ar fi ea, iți răpește tot timpul liber. Oricâte satisfacții ar oferi , întotdeauna vei avea ceva de dat cu vopsea, ceva de curățat  sau de întreținut .

Chiar dacă e o alternativa la un apartament în oraș, ar mai fi naveta, lipsa de siguranță și distanţa faţă de cele mai importante obiective, fie în caz de urgenta, fie pentru recreere.

Casa de vacanta

Casa de vacanţă e o investiție majoră. Nu mulţi dintre noi își permit o a doua reședință.  Şi aceasta are nevoie de întreținere suplimentară, pază și costuri neprevazute. Casa de vacanţă este o dorință a fiecăruia, tocmai datorita poziționării sale într-un loc care îndeamnă la relaxare.  Dar la fel ca și în cazul casei la ţară  ai nevoie de teren și utilități aproape, altfel efortul financiar este imens, acestea fiind unele dintre cele mai importante aspecte când avem în proiect o astfel de realizare.

Pentru case, sunt foarte multe detalii de care sa țineți seama. Mulţi au achiziționat teren într-o zonă în care erau diverse restricții la noile construcții, nu aveau utilități aproape sau pur și simplu nu au fost mulțumiți de vecinii pe care ii aveau. Terenurile astfel achiziționate s-au dovedit până la urma o investiție proastă, iar visul unei case de vacanţă s-a transformat în coșmar.

Să fiu sinceră, fobia de a nu ști ce este dincolo de fereastră , în întuneric, elimină posibilitatea unei case. Iar ratele direct la dezvoltator în cazul unui complex rezidențial mi se pare cea mai avantajoasă cale de a achiziționa un apartament cu adevărat după pofta inimii mele.

In plus poți beneficia de credite personalizate şi chiar poți accesa creditul prima casă. Dobânzile mici sau inexistente aduc visul unei rezidenţe într-un cartier elegant care oferă siguranță și confort,  tot mai aproape de realizare.

complex rezidential

 

1 Comment on "Complexul rezidential in top 3 locuri unde sa iti muti resedinta"

  1. Eu m-as muta intr-un oras mai mare. chiar daca este mai multa agitatie cred ca as avea mai multe oportunitati. Pe mine linistea ma deprima asa ca mutatul la tara este exclus din start

Leave a comment

Your email address will not be published.


*