Clătite pufoase și parfum de cafea pentru o dimineață perfectă
Cum sunt diminețile perfecte? Învăluite în parfum de cafea, lângă cele mai pufoase și delicate clătite.
Clătitele sunt una dintre cele mai versatile și populare mâncăruri din bucătăria internațională. De la simplele clătite cu zahăr și gem, până la clătite cu fructe, ciocolată sau chiar cu ciuperci, carne, brânză și spanac, există o varietate nelimitată de moduri în care le poți pregăti. În plus, sunt foarte ușor de preparat și nu necesită ingrediente sofisticate sau echipament specializat.
Evident ca atunci când vine vorba despre clătite, textura și gradul de suplețe al aluatului sunt foarte importante pentru a crea o experiență culinară de neuitat. Există câteva trucuri simple pe care le poți folosi pentru a obține clătite perfect pufoase.
Trucuri pentru clătite pufoase
Primul truc pentru clătite pufoase, cunoscut şi folosit de toate gospodinele, este să folosești un amestec de făină cu praf de copt și bicarbonat de sodiu. Această combinație de ingrediente ajută la creșterea clătitelor și le face mai pufoase. Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigură-te că amesteci bine ingredientele uscate înainte de a le combina cu ouăle și laptele.
Un alt truc pe care eu îl folosesc la toate deserturile cu oua este să bați albușurile separat pana devin o spumă tare și apoi să le adaugi în aluat, la final, amestecând cu o spatulă pentru a se păstra aerat aluatul. Albușurile de ou bătute ajută la crearea unei texturi pufoase și ușoare în clătite. Trebuie doar să bați albușurile de ou până când se formează o spuma rigidă și apoi le încorporezi ușor în amestecul de ouă și lapte, pe care trebuie sa le omogenizezi bine cu ingredientele uscate.
Un alt aspect important pentru clătite pufoase este să folosești o tigaie cu un strat anti-aderent, care să permită clătitelor să alunece ușor și să se prăjească uniform. Încălzește tigaia la foc mediu și adaugă o lingură de ulei sau unt înainte de a turna aluatul pentru fiecare clătită.
Iar dacă vrei să mergi la sigur mixurile pentru clătite pufoase de la Dr. Oetker sunt perfecte!
Dacă vrei să îți impresionezi familia sau prietenii cu clătite pufoase și delicioase, încearcă să aplici aceste trucuri simple și vei obține cu siguranță rezultate deosebite. Poți servi clătitele cu sirop de arțar, miere, fructe proaspete, felii de portocale sau chiar pomelo sau cremă de brânză, frișcă și ciocolată pentru un desert perfect.
Pomelo, delicios şi sănătos
Pomelo este un fruct în formă de glob ușor turtit, cu coaja netedă sau aspră, de culoare galben deschis sau roșcat. Se consumă în principal ca fructe proaspete și are multe calități digestive și antiseptice.
Pulpa este împărțită în 10-12 segmente care au și un gust amar datorită prezenței unei substanțe numite naringină și poate fi galbenă cu excepția soiurilor roșiatice, care variază de la roz la roșu și au un aspect mai dulce. Numele său în engleză, Grapefruit, se referă la faptul că fructele cresc în ciorchini.
Se consumă ca fructe proaspete, sucul de grapefruit fiind singura utilizare industrială. Poate fi folosit și în bucătărie pentru a însoți carne precum rata, pui, porc sau chiar ca o completare la un platou cu creveți.
Ca toate citricele, este foarte bogat în vitamina C și are multe calități curative, printre care și proprietăți tonice și diuretice. Un fapt universal valabil: cu cât coaja de citrice este mai galbenă, cu atât mai multe flavanone amare vor fi prezente. Acestea sunt antiinflamatoare și ajută la gestionarea greutății, motiv pentru care pomelo este în special atât de eficient: are cel mai înalt nivel de amărăciune dintre toate citricel.
Sucul şi pulpa de pomelo sunt consumate în general la micul dejun pentru renumele pe care îl are acest fruct în reglarea greutăţii.
Be the first to comment on "Clătite pufoase și parfum de cafea pentru o dimineață perfectă"