Top 3 cărți de citit lângă o cafea bună, cu parfum fin și aromă de vară

Top 3 cărți de citit la o cafea bună
Share the joy
 • 71
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Top 3 cărți de citit lângă o cafea bună, cu parfum fin și aromă de vară

Uneori tot ce-mi doresc este să am o terasă cu vedere la mare, un loc magic al cărui interior să fie împânzit cu rafturi de cărți și al cărui miros se amestecă cu parfum fin și aromă de cafea.

Mi-aș dori să am dimineți în care să trăiesc aceeași senzație în timp ce iau micul dejun și să mă simt ca atunci când alergam desculță prin livada bunicii, ori îmi savuram ceaiul ascultand cântecul păsărelelor , inspirând parfum de rouă.

Aș vrea să găsesc un loc cu un pic de magie, un fotoliu pufos, un baldachin sau un hamac ascuns într-un golf secret, în care să mă ghemuiesc cu o carte bună în brațe și să mă las îmbătată de parfumul ei.

În orice moment al anului putem savura o cafea, un ceai sau ciocolata preferată, dar dacă suntem însoțiți de o carte bună, atunci tabloul e complet și putem spune că evadăm într-o lume idilică.

Desigur, la fel cum există ceaiuri și cafele incredibile, parfumuri impresionante precum cele de pe acest site sau ciocolata a cărui gust te subjugă, la fel putem spune că există o selecție de cărți ideale pe care să le citim fără să auzim sunetul ploii sau țipătul pescărușilor, furați de acțiunea acesteia.

Top 3 cărți de citit lângă o cafea bună

Puține lucruri se lipesc la fel de bine cu o cafea ca ciocolata. Însă unul dintre acestea este literatură bună. Pe site am recenzie la multe cărți precum cele de aici, însă cele de astăzi sunt cumva speciale. Dulci amărui, parfumate cu viata crudă.

Oamenii fericiți citesc și beau cafea de Agnes Martin LugandOamenii fericiți citesc și beau cafea de Agnes Martin Lugand

De departe cea mai impresionantă carte din câte am citit vreodată. Dureroasă, plină de emoție, o carte despre viață, despre puterea de a te ridica și de a merge mai departe.

Diane este protagonista care ne face sufletul să vibreze de durere când după moartea soțului și a fiicei sale într-un accident, se închide în casă un an, neputând să mai țină frâiele viețîi. Singură ei ancoră în lumea reală este Felix, prietenul și partenerul ei din cafeneaua literară Happy People Reads and Drink Coffee, pe care Diane nu a pus-o niciodată în picioare.

În cele din urmă Diane decide să-și ofere o nouă șansă departe de amintirile ei și se instalează într-un oraș mic din Irlanda, Mulranny, într-o casă cu vedere la mare.

Aici locuitorii sunt veseli și amabili, cu excepția lui Edward, vecinul ei însuflețit și sălbatic, care o va scoate din indolență, trezindu-i furia, ura, regretul, atracția…

O carte excepțională, în care eroina noastră răpusă de cea mai cruntă suferință a vieții învață să se descurce cu sentimente noi, să accepte în viața ei oameni noi, să trăiască situații cu totul în afara zonei de confort.

O poveste absolut superbă, de citit învăluită în parfumul brizei marii, lângă o cafea neagră și amară…

Supă de pui pentru suflet de Jack Canfield și Mark Victor Hansen

Supă de pui pentru suflet de Jack Canfield și Mark Victor Hansen

O altă carte cu aromă de viață este cartea celebrilor speakeri americani. Desigur trebuie să fim conștienți că este dificil să transpunem spiritul unei conferințe în câteva rânduri scrise. Poveștile pe care aceștia le-au spus de nenumărate ori trebuiau scrise și rescrise de câteva ori pentru a obține același efect și a trezi aceleași emoții ca în direct.

Când citești această carte nu te grăbi. Ascultă cuvintele din inima și din mintea ta. Savurează fiecare poveste. Lasă-i să te încânte cu felul lor de a dezvălui secretele vieții, stabilind o relație personală cu fiecare poveste.

Unele povești vă vor spune mai multe decât altele. Unele vor semăna mai mult cu viața voastră, în timp ce altele vor avea o semnificație profundă. Vor fi capitole ce te vor face să râzi, altele te vor face să simți că ți-e cald în timp ce unele te vor năuci cu duritatea lor.

Supă de pui pentru suflet nu e o carte de citit la foc automat. Nu te grăbi și bucură-te de ea lângă o ciocolată caldă, cu parfum dulce de vanilie.

Gustă-o, scufundă-te cu toată ființa în poveștile elaborate transpuse in aceasta carte din care vei învață să trăiești pentru a descoperi viata asa cum nu ai văzut-o înainte. Totul este esențial, cu foarte puține cuvinte goale.

Soția plantatorului de ceai de Dinah Jefferies

Sotia plantatorului de ceai de Dinah Jefferies

Aceasta este o altă carte despre decizii sfâșietoare pe care viața ne poate împinge să le luăm. Gwendolyn Hooper este o tânără englezoaică de doar nouăsprezece ani, ce pornește spre Ceylon (Sri Lanka de azi) pe o barcă cu aburi, încântată să-și înceapă nouă viața alături de Laurence. Viitorul soț deține o plantație uriașă de ceai și multe răni ascunse…

Însă bărbatul care o primește în bratele sale este un om aspru, taciturn, mereu adâncit în muncă. Lăsată singură toată ziua Gwen decide să exploreze plantația învăluită în ceață și arome de scorțișoară și iasomie, împreună cu cei doi căini ai sai. Rătăcind prin casă, Gwen întâlnește uși ferecate, un mic mormânt într-un tunel înnegrit în grădina și alte indicii ale unui trecut ascuns și tulburător. Întreaga plantație pare să fie învăluită într-un mister apăsător, mai profund decât poate înțelege și care se întoarce cu trei generații în urma.

Tânăra rămâne în curând însărcinată, spre bucuria lui Laurence, dar în ziua în care și-a promis că va fi cea mai fericită din viața ei, se confruntă cu o decizie cumplită. O decizie pe care trebuie să o ascundă de el cu orice preț și care îi va provoca decât multa durere și anxietate.

Cele trei cărți alese sunt oarecum în afară zonei mele de confort. Le-am citit cu sufletul strâns și mi-au lăsat un zâmbet pe buze, învățându-mă să prețuiesc mai mult parfumul autentic al vieții.

Tu ce carte citești lângă o cafea bună?

Top 3 cărți de citit la o cafea bună

 • 71
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments on "Top 3 cărți de citit lângă o cafea bună, cu parfum fin și aromă de vară"

 1. Super lecturi!

 2. Anghelina Irina | iulie 17, 2020 at 5:53 am | Răspunde

  Frumoase propunerile tale!Recunosc că nu am mai pus mâna pe o carte de câteva luni,timpul nu mai îmi permite acest lux

 3. Valeria Chertes | iulie 17, 2020 at 3:37 pm | Răspunde

  Mi se par cărți foarte bune,mulțumim pentru recomandări.

 4. Claudia L Chivu | iulie 22, 2020 at 8:43 pm | Răspunde

  Am citit cartea „Oamenii fericiti citesc si beau cafea”, mi-a plăcut mult si cred ca as reciti-o oricand!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*