Cum sa eficientizezi munca de etichetare a produselor in magazin?

etichetare
Share the joy

Cum sa eficientizezi munca de etichetare a produselor in magazin?

Unele magazine au mii de produse diferite, care au nevoie de etichetare cu preturi, coduri, denumiri, în unele cazuri chiar și mai multe detalii, ceea ce implica o muncă enormă.

O librărie, de exemplu, are mii de cărți, presupunând o eticheta diferită pentru fiecare titlu, ceea ce înseamnă că munca unui librar nevăzută de clienți este continuă și trebuie sa fie cat mai eficienta pentru a avea o oferta de produse mereu actualizata.

Solutii de etichetare

Trăim într-o epocă în care tehnologia ne-a ușurat mult munca, așadar ar fi absurd ca, într-un magazin cu multe produse diferite, gestionarea stocului să se facă fără aparatură:

  • o casa de marcat care sa poată recunoaște multe coduri si care să poată fi legată la un calculator;
  • un calculator, cu un minim necesar: un sistem de operare și un program de contabilitate, care sa includă și gestiune de stocuri;
  • o imprimanta pentru etichete sau un aparat de etichetare;
  • cititor de coduri de bare.

Un magazin nu poate funcționa legal fără casă de marcat, deci este obligatoriu sa investiți într-un astfel de aparat, iar opțiunea de conectare la un calculator nu va aduce o diferență de preț enormă, dar va fi de mare folos în gestionarea stocurilor. Alocând un cod fiecărui produs, care va fi notat și pe etichetă, casa de marcat va găsi cu promptitudine toate informațiile pentru bonul fiscal.

Folosind un calculator și un soft de gestiune, veți putea avea situația stocurilor la moment, informații despre produse afișate la introducerea sau scanarea unui cod și veți putea genera automat etichete, cu cod de bare sau un cod de produs, denumirea produsului și preț (precum și alte informații dacă sunt necesare), care pot fi listate pe autocolant și apoi tăiate și lipite pe produse.

Un aparat de etichetare Dymo, de exemplu, poate genera etichete editate printr-un soft propriu sau poate fi conectat la un calculator pentru a se edita etichetele.

Deținerea unui cititor de coduri de bare completează cu mult folos dotările unui magazin, un astfel de aparat fiind foarte util în magazine cu flux mare de cumpărători, generând mai repede preţurile produselor pe casa de marcat.

Notițele de pe etichete

Regulamentul UE nr. 1169/2011 impune câteva reguli pentru etichetarea produselor alimentare, informațiile fiind etichetate, de obicei, de furnizori, dar clientul final trebuie să le găsească pe produse, aşa încât comerciantul trebuie să se asigure că produsele comercializate în magazinul său respectă toate normele de etichetare.

De asemenea, firmele care comercializează haine trebuie să se asigure că produsele de pe rafturile lor conțin informații despre compoziția fibroasă.

Informați-vă privind legislația în vigoare referitoare la etichetarea produselor comercializate în magazin!

Este important de știut că lipsa etichetelor sau a informațiilor obligatorii produsului comercializat pe etichetă, chiar a informațiilor incorect notate sau greu de citit pot atrage amenzi.

etichetare

2 Comments on "Cum sa eficientizezi munca de etichetare a produselor in magazin?"

  1. Pare foarte bun si eficient.

  2. ghelbere elena | mai 14, 2017 at 9:40 am | Răspunde

    Bun si eficient

Leave a comment

Your email address will not be published.


*