Cele mai căutate cadouri pentru ziua îndrăgostiților, top 3 sub 100 lei

cadouri pentru ziua îndrăgostiților
Share the joy

Cele mai căutate cadouri pentru ziua îndrăgostiților, top 3 sub 100 lei

Nu știu când a început să se sărbătorească Valentines Day și în țară noastră. Avem Dragobetele, apoi 1 și 8 martie, date importante pentru fiecare dintre noi. Însă și 14 februarie a devenit un obicei frumos, o zi în plus în care să ne declarăm iubirea.

Chiar și zilele de 1 și 8 martie se sărbătoresc diferit la noi în țară. În Bucovina de exemplu de 1 martie, toate fetele oferă băieților mărțișoare. Dacă ați vedea ce mândru se întoarce feciorul meu de la școală, cu pieptul plin de micile podoabe atârnate de firul tradițional. În restul zonelor, domnii oferă daruri doamnelor, în ambele zile.

Și Dragobetele are o istorie a lui, sărbătorit pe 24 februarie în preajma zilelor Babei Dochia și a echinocțiului de primăvară, era ziua în care fetele și feciorii din sat se îmbrăcau de sărbătoare și porneau spre pădure pentru a aduna ghiocei pe care îi așezau în jurul icoanelor, în timp ce rosteau vrăji de dragoste. Se spune că drumul de întoarcere era făcut în „zbor”, fetele porneau primele, alergând cât le țineau picioarele, urmărite de feciorii îndrăgostiți de ele. Dacă sentimentele erau reciproce, față se lasă prinsă și se sărutau în văzul tuturor. De aici provine și expresia „Dragobetele, sărută fetele„.

14 februarie, care este povestea Zilei Îndrăgostiților și de ce o sărbătorim?

Această zi este o dată specială pentru a sărbători iubirea și a devenit populară datorită unei legende. Se pare că ete povestea unui preot creștin, Valentín, care căsătorea îndrăgostiții în secret. Ignorând interdicția impusă de împăratul Claudiu al ÎI-lea, ce credea că tinerii căsătoriți nu sunt buni soldați, martirizarea tânărului preot stă la baza acestui obicei. Conform acestei povești, Valentin a fost executat chiar de 14 februarie, dar înainte de a muri a oferit prin credință lumina ochilor săi fiicei oarbe a unuia dintre temnicerii ce îl țineau înlănțuit. Pentru că în ultima scrisoare trimisă acesteia, preotul s-a semnat „al tău Valentin” expresia motto a acestei zile a devenin ”be my Valentine

Oricât am dori să nu băgăm în seamă aceste date, totul în jur ne îndeamnă la cumpărat cadouri, de la banalii ursuleți de pluș, la parfumuri, rochii sau bijuterii. Chiar și cei care pretind că nu îi dau importantă acestor zile, se bucură dacă primesc un cadou. Totuși… ce ne facem cu portofelul?

Experții în vânzări ne învață cum să ne limităm și să nu cheltuim sume exagerate, asigurându-ne totodată că alegem cadouri pentru ziua îndrăgostiților, pe gustul partenerului nostru.

cadouri pentru ziua îndrăgostiților

Trandafiri, ciocolată și scrisori de dragoste

Scrierea scrisorilor de dragoste sau dăruirea bomboanelor sunt unele dintre particularitățile din spatele celei mai romantice zile a anului.
Trandafirii roșii sunt simbolul dragostei dintotdeauna, însă însoțiți de o cutie de praline fine și un bilet de dragoste, va face ca destinatarei să-i strălucească ochii de bucurie.

De aceea, florile, bomboanele sau scrisorile de dragoste sunt daruri clasice care pot fi întotdeauna o opțiune elegantă pentru fiecare 14 februarie. Cu toate acestea, dacă doriți să fiți originali și să vă impresionați partenerul, există mai multe modalități de a evidenția și de a face ziua îndrăgostiților cea mai romantică zi a anului.

parfumuri ieftineParfumuri și bijuterii pentru ea, cadouri pentru ziua îndrăgostiților

Să recunoștem, ziua de 14 februarie este cea mai bună zi pentru a primi o mică bijuterie care să strângă în sclipirile ei toată dragostea partenerului.

Și parfumurile, precum acestea de aici, fine și elegante pot fi un cadou perfect atâta timp cât îndrăgostitul cunoaște gusturile partenerei sale. Ambalajele luxoase și esențele ce adună glamour în fiecare strop sunt daruri ce pot fi oferite cu succes în aceste zile.

Ceasuri, portofele și bijuterii pentru el, cadouri pentru ziua îndrăgostiților

De la o anumită vârstă un simplu coșar atârnat de un fir alb-roșu de mătase nu mai este de ajuns. Însă un portofel din piele, o brățară urban style sau un ceas elegant precum cele de aici vor face inima domnilor noștri să tresare de afecțiune, fără ca portofelul nostru să tremure de emoţie.

Eu personal nu consider că este nevoie de o zi anume să-mi declar dragostea. Un mic dejun romantic, o șoaptă de dragoste și un sărut furat în colțul bucătăriei, pe când cel mic își face temele sunt de ajuns. Dar și noi la rândul nostru ne-am oferit astfel de cadouri. Soțul meu are și acum primul ceas pe care i l-am oferit de ziua îndrăgostiților, iar eu am descoperit un parfum pe care îl cumpăr an de an.

2 Comments on "Cele mai căutate cadouri pentru ziua îndrăgostiților, top 3 sub 100 lei"

  1. Daca cunosti gusturile destinatarului nu dai gres niciodata. Un parfum este potrivit si pentru o fata si pentru un baiat.

  2. Gestul conteaza oricat de mic este.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*