Brownie vegan din 4 ingrediente, fără zahăr, gluten free şi fără lactoză

brownie vegan
Share the joy
 • 135
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Brownie vegan din 4 ingrediente, fără zahăr, gluten free şi fără lactoză

Cui nu îi plac prăjiturile? Ce ați spune dacă astăzi vă aduc o variantă Brownie vegan, fără zahăr și fără alte ingrediente nocive, așadar ideală pentru copii sau cei care au grijă la dieta lor, dar și persoanele care suferă de diabet sau alergii alimentare? Iar aceasta prăjitură poate fi consumată fără resentimente și de cei care sunt nostalgici după o porție de Brownie ca cea din rețetarul bunicii.

brownie fara zahar

Ingrediente Brownie vegan

Indiferent dacă îți place sau nu cartoful dulce, nici măcar nu vei avea habar că este inclus în rețetă. Personal de când l-am descoperit cred că nu a ieșit din rețetele mele. Mi se pare că seamănă un pic la gust cu dovleacul plăcintar, dar este mai cremos și mai dens.

Pudra de roşcove sau Carob este un înlocuitor pentru cacao. Nu conține cofeină și poate fi folosita cu succes în lapte sau deserturile pentru copii. O puteti achiziţiona de pe site-ul celor de la Sano Vita unde dacă folosiți codul darkpassion, veți obține o reducere de 15% la toată comanda.

Dulcişor este un îndulcitor natural obţinut cu tehnologii de ultimă generaţie, din extract de înaltă puritate din frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol (obtinut din porumb). Îl găsiți în toate magazinele Drogerie Markt din ţară sau pe site-ul celor de la Sweeteria.

Remarcant este că acest îndulcitor nu are calorii și este ideal pentru diabetici pentru ca nu alterează indicele glicemic.

De ceva vreme cochetez cu ideea de a mânca mai sănătos și mi-am îndreptat atenția spre rețete vegan. Am mulți prieteni care sunt adepții unei astfel de diete și uneori am gustat niște delicii la masa lor încât am decis să încerc măcar și eu să gătesc câteva. Așa este și rețeta de Brownie vegan.

Altfel de rețete…

Adeseori, când fac o rețetă, încerc să mă gândesc la opțiuni pentru a o face potrivită pentru toți care au altfel de diete. Așadar acest Brownie vegan poate fi consumat și de cei sunt intoleranți la lactate sau la gluten. Mai mult, ingredientele sale sunt minunate pentru o dietă sănătoasă dar și pentru o siluetă arătoasă.

Brownie este unul dintre cele mai delicioase deserturi englezeşti și rareori dezamăgește pe cel care îl râvnește.

Varianta mea nu este cu nimic mai prejos decât originalul, ba din contra, la fel de savuroasă.

brownie fara zahar

Mod de preparare Brownie vegan

Coaceți cartofii dulci cu tot cu piele până sunt foarte moi. Cartofii dulci făcuți la cuptor pot fi păstrați mai multe zile în frigider și sunt minunați drept garnitură pentru orice fel de mâncare. Așadar poți să gătești mai mulți odată și să îi introduci în diverse rețete.

Dacă nu ești sigură că îți plac, cumpără doar 2 cartofi dulci pe care să îi fierbi și să îi faci piure.

Când se răcește, amesteci piureul cu pudra de carob, îndulcitorul Dulcișor și untul de alune.

Este prima dată când am gustat acest unt și nu prea mai îmi venea să îl pun în rețeta, atât este de delicios. Sweeteria produse unturi vegetale doar din ingrediente naturale, iar în acest borcan se găsesc numai alune de pădure, prăjite.

Un deliciu! Cu greu m-am abținut să nu devorez restul ce a rămas în borcan.

După ce amesteci toate ingredientele, pui compoziția într-o tavă tapetată cu foaie de copt și introduci în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Se lasă la copt aproximativ 20 minute.

Până aici rețeta este complet vegan, ideală pentru diabetici, intoleranți la lactoză sau intoleranți la gluten.

brownie vegan

Decor prăjitură

Brownie formează o crustă delicioasă deasupra și în principiu nu are nevoie de decor, dar fiul meu și-a dorit ceva cu multă ciocolată și cum aveam niște bănuți de ciocolată fără zahăr 70% cacao de la Sweeteria, am topit aproximativ 100g bănuți și 2 linguri unt de cocos Sano Vita și am glasat prăjitură.

Am decorat tot cu bănuți de ciocolată, albi și negri, tocați grosier și câțiva Mendianti. Dar vă puteți lăsa imaginația să zboare și să decorați cu fructe trase în ciocolată, fulgi de cocos sau ce mai vreți.

Ulei de Cocos Sano Vita

Ei bine aceasta prăjitură este spectaculoasă! Fiecare felie onctuoasa de ciocolată umedă te subjugă și oricâte înghițituri ai lua, nu te mai saturi.

Voi ce alte rețete vegan mai știți?

 • 135
 •  
 •  
 • 2
 •  

3 Comments on "Brownie vegan din 4 ingrediente, fără zahăr, gluten free şi fără lactoză"

 1. Claudia L Chivu | mai 20, 2020 at 10:16 am | Răspunde

  O rețetă interesanta! Merită încercată!

 2. Anghelina Irina | mai 20, 2020 at 12:15 pm | Răspunde

  Interesantă combinația.E de incercat

 3. Valeria Chertes | mai 20, 2020 at 3:48 pm | Răspunde

  Mulțumim pentru rețetă arata tare bine.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*