Cauti un apartament intr-o zona buna? Iata ce criterii trebuie sa iei in seama!

oferte apartamente
Share the joy
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cauți un apartament într-o zona buna? Iata ce criterii trebuie sa iei în seama!

Locul în care alegem să ne ducem existenţa este adesea legat de locul de muncă. Uneori, chiar facem tot felul de compromisuri pentru a fi mai aproape de şcoală copilului sau de birou. Acest lucru poate fi avantaj enorm pentru că se va evita pierderea de timp şi va duce la mari economii, din moment ce nu mai este nevoie să folosim maşina pentru a ne deplasa spre rutina zilnică.

În momentul în care ne hotărâm să cumpărăm sau să închiriem o locuinţă nouă, cel mai indicat este să stabilim câteva criterii de care să ţinem cont în achiziţionarea acesteia.

Pentru cei care locuim în provincie, poate părea mai simplu. Mulţi dintre noi ar alege fie cartierele noi, înconjuraţi de toate facilităţile vieţii urbane, fie zone limitrofe de unde facem maxim 20 de minute cu maşina, dar am avea mai mult spaţiu, fie pentru joaca copiilor, fie pentru agrement.

Pentru cei care locuiesc în capitală, alegerea poate fi foarte dificilă. De aceea căutarea unei agenţii imobiliare care să ofere toate beneficiile, poate fi cel mai important pas.

O agenţie va oferi întotdeauna servicii de calitate, efectuate de profesionişti cu o calificare adecvată. Aceştia vor şti să vă consilieze pentru ca voi să faceţi alegerea corectă. Un bun exemplu sunt aceste oferte apartamente Decebal, unele dintre cele mai moderne , amplasate într-o zonă bună cu preţuri decente şi servicii excelente.

Criterii personale

Clar, când vă veţi hotărâ să achiziţionaţi o locuinţă o faceţi fie pentru că aveţi nevoie de una mai mare, fie pentru a fi aproape de serviciu, fie pentru a vă muta într-o zona bună.

În general ne îndreptăm către o locuinţa nouă când ne dorim ceva mai mult spaţiu, timp sau statut social, de aceea dacă măcar două dintre aceste cerinţe reuşim să le împletim într-una singură, vom fi extrem de fericiţi şi mulţumiţi de alegerea făcută. Iar dacă vrem şi o casă mai mare, aproape de serviciu şi într-o zona bună, atunci trebuie să fim conştienţi că doar o agenţie imobiliară ne poate oferi acest lucru.

O zona bună

Dacă aveţi deja serviciul aproape, identificaţi toate facilităţi în zonă, accesul la supermarket-uri, şcoli, spitale şi de ce nu, poate familia şi prietenii tăi sunt mai aproape aici decat de vechea locuinta. La toate aceste puncte de interes trebuie să fii atent nu doar în prezent dar şi pentru eventuale schimbări în familie, cum ar fi locuri de joacă sau cămine, în cazul în care în familie apare un nou membru sau locuri de agrement pentru adolescenţi. O zonă bună va avea toate aceste facilităţi încă înainte de a vă mută acolo.

Chiar dacă nu vi se pare important încercaţi să aflaţi calitatea serviciilor publice din zona vizată. Este bine ştii care este frecvenţa de colectare a gunoiului, orarul de supraveghere, iluminat public şi multe alte detalii care vor deveni extrem de importante după ce vă mutaţi acolo.

Fără îndoială, în afară de a fi în concordanţă cu zona, trebuie să alegeţi o locuinţă în care să vă simţiţi confortabil, care se potriveşte nevoilor familiei tale.

O modalitate excelenta, probabil cea mai indicata in alegerea apartamentul potrivit, este aceea  de a viziona cat mai multe. Daca veți face acest lucru împreună cu un agent imobiliar aveți posibilitatea, că împreună cu acesta să analizaţi fiecare aspect legat de apartamentele vizionate. Tu vei observa doar numărul de cameri şi functionalitatie acestora, însă îţi garantez că un agent imobiliar va fi atent la toate detaliile de care poate depinde gradul de confort al fiecărui apartament vizitat şi de care vei putea beneficia pe viitor.

Totodată va şti să te consilieze şi în legătură cu alte aspecte de care trebuie să ţii cont pentru a avea garanţia că alegerea făcută este cea mai potrivită pentru nevoile, dorinţele şi cerinţele tale.

Aspecte care trebuie luate în  considerare atunci când cauţi un apartament

După ce identifici o zona bună, care să fie pe deplin mulată pe cerinţele tale, următorul pas este alegerea blocului, scării, etajului, etc. Un agent imobiliar va tria cu uşurinţă ofertele apărute, pentru ca tu să nu pierzi timp inutil cu vizitarea unor apartamente care nu sunt potrivite dorinţelor tale.

În cadru acestei categori poţi cere să fie verificat anul fabricaţiei, dacă clădirea are vreo atenţionare de risc seismic, faţada şi interioarele trebuie sa fie în cel mai bun stadiu, etc.. Orice renovare ulterioară se va răsfrânge şi în buzunarul tău, deoarece cheltuielile dintr-un condomeniu se împart către toţi vecinii.

Alt aspect când doreşti să cumperi, dar mai ales să închiriezi, este confortul termic, certificatul energetic şi valoarea facturilor la întreţinere care pot deveni o problemă dacă nu sunt verificate la timp.

Starea apartamentului este probabil pasul decisiv care va aprinde scanteaia „pe el îl vreau”  sau din contra poate să vă facă să respingeţi ideea achiziţionării acestuia.  Încă din clipa în care intri pe uşa imobilului îţi poţi da seama dacă esti în locul potrivit.

Aici nu ma refer doar la pereţi sau decoraţiuni sau finisaje de ultima generaţie, ci şi la unele părţi ascunse care pot crea probleme mai târziu. Acestea sunt instalaţia sanitară sau instalaţia electrică. De aceea este bine să te interesezi dacă au fost schimbate de curând sau dacă au creat probleme anterioare.

La o agentie imobiliara, toate aceste detalii sunt colectate în baza de date pentru fiecare apartament, casa, spatiu, din oferta acesteia, de aceea pentru a evita pierderea de timp dar mai ales dezamăgirea de a achiziționa un apartament care ulterior sa prezinte vicii ascunse, cel mai indicat este sa apelați la profesioniștii unei agenții imobiliare.

La RealKom gasiti personal calificat, care va ofera siguranta si conditii optime la încheierea tranzactiei.
Agentia imobiliara RealKom are o experienta cumulata de peste 10 ani pe piata imobiliara din Bucuresti si cu o baza de date actualizata in timp util ce satisface in orice moment cerintele dumneavoastra

 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Cauti un apartament intr-o zona buna? Iata ce criterii trebuie sa iei in seama!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*