Algave, destinatia ideala pentru vacanta ta

Share the joy

Algave, destinatia ideala pentru vacanta ta

Astazi vreau sa va vorbesc despre calatorii, vacante pe care le puteți achiziționa prin una din agențiile de top din Romania, Aero Travel. Tour operatori profesioniști, se ocupa de vacanta ta, pentru ca totul sa fie perfect, de la biletele de avion pana la cazarea în locul ales de tine.

Europa are câteva destinaţii superbe, ideale pentru vacanţă, dar nici una nu se compară cu regiunea turistica Algave, Portugalia.

Scăldată de apele clare ale oceanului Atlantic, cu plaje cu nisip fin si alb, Algave este poate unica destinație turistică potrivită pentru orice fel de turist. Pe lângă destinații iubite de romani ca Skiathos, Skopelos, Lefkada, Parga, Sivota, Algave este un must see, măcar odată în viaţă.

Din proprie experienţă vă spun ca Algave este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat. In peninsula portugheză este o poartă spre paradis,  Algarve, in care  orasul Faro ne aduce mai aproape de un oraș antic înconjurat de plaje fantastice, visul oricarui turist. Oraşul are un aeroport internațional, astfel încât să puteți găsi oferte de a călătorii spre Faro pe tot parcursul anului.

Țărmurile însorite din Algarve , cu temperaturi medii anuale de 18 ° C, sunt răsfățul perfect pentru toată lumea , de la viața de noapte plină culoare din Lagos la liniștea din Sagres , turismul capătă altă dimensiune aici.

Ponta da Piedade este zona cea mai fotografiată din Lagos . Acesta este un formațiune de stânci de o frumusețe naturală incomparabilă, unul dintre cele mai impresionante peisaje de coastă, este vizitată zilnic de mii de turiști care închiriază ambarcațiuni si se plimbă in jurul stâncilor de calcar.

Pentru a ajunge la Ponta da Piedade, aflată la câțiva Km de centrul orașului, aveți instrucțiuni pe tot traseul, indiferent din ce punct al orașului plecați.  Parcarea modernă din apropiere, este locul ideal pentru a lăsa mașina și de acolo sa porniți in cunoașterea celui mai frumos si incitant oraș din regiune. Spre stânci se coboară pe o pitoreasca scara îngustă, cu trepte de lemn. Aici este un far care funcționează din 1913 fără să fi fost oprit vreodată.

Peisajul stâncos se schimbă sub privirile tale. Fluxul si refluxul sunt atât de vizibile încât de la o ora la alta, pare ca ești în alt loc. In miezul zilei, apele sunt atât de clare încât poți vedea cu exactitate, locul de unde stâncile cresc de pe fundul oceanului.

 

algave algavealgave

 

Indubitabil pe primul loc este Catedrala din Faro. Aceasta este situata în plin centru istoric în apropierea Primăriei, vizavi de Palatul Episcopal și Seminarului construit în sec XIII fiind construită pe ruinele Bisericii Maica Santa Maria. Este compusa din trei corpuri, fiind placata cu faianța și gresie din lut, din secolul al XVII-lea, de o frumusețe rară. Găzduiește numeroase catapetesme spectaculoase și mormântul episcopului fondator , o clopotnița impresionanta in aer liber si osuarul. Intrarea aici a costat 3 euro, dar am plecat cu cele mai frumoase amintiri. Biserica adăpostește și un muzeu care expune in câteva săli, frânturi din istoria locului.
Tot la capitolul biserici va recomand Biserica San Pedro si Biserica del Carmen. Cea din urma fiind un templu in stil baroc, cu proporții gigant, care impresionează prin măreția celor doua turnuri care adăpostesc clopolete mari.

cat

Străzile pietonale, pavate cu piatra, străjuite de cafenele si magazine, dau un farmec aparte orasului. Totul este extrem de curat, casele tipice cu doua etaje, de un alb imaculat, acoperite cu țigle roșii, oferă un aer boem, plimbărilor printre micile buticuri, in căutarea chilipirurilor.

strazi

Numeroase alei pietruite duc spre cate o piața micuță, în jurul căreia stau înșirate numeroase clădiri istorice care te invita sa le vizitezi.

Algarve are peste 30 de terenuri de golf , fiind considerata una dintre destinațiile de top din toată Europa, pentru iubitorii acestui sport.

golft

Terenurile cele mai spectaculoase sunt poziționate chiar pe coasta, având trasee magnifice , străjuite de hoteluri luxoase, fiind foarte des gazdele competițiilor de golf.

Pe tot parcursul anului Algave oferă turiștilor diferite evenimente. Festivaluri medievale au loc în Silves, Lagos di Castro Marim. Pe perioada verii sunt concerte in aer liber, petreceri pe plaje,sau  festivaluri de jazz.

Si la capitolul activități sportive Algave oferă spectacol. Pe lângă campionatele de golf, adăpostește și Campionatul Mondial de Superbike si diverse întreceri maritime, dar și turiștii îndrăgostiți de sporturi nautice pot face scufundări, kiteboarding si surfing.

sport

Pentru iubitorii și dornicii de experiențe culinare, Algave oferă un rasfat pentru papilele gustative, la faimosul Festival al Sardinelor din Portimao, dar si Festivalul fructelor de mare din Olhao, iar Festival da Cerveja, un eveniment închinat berii, ținut vara , este atracția supremă pentru cei care au norocul sa fie acolo în acea perioadă.

sdardine

Vilamoura are o viata de noapte vibranta si reușește sa capteze inima fiecărui călător. Cu un număr mare de restaurante, de cluburi de noapte si de locuri cu muzica live, Vilamoura oferă într-adevăr oaspeților toate formele de divertisment posibile. Aici se găsește si cel mai mare club de noapte din Portugalia, Kadoc  care poate primi până la 7000 de oameni, are 5 ringuri de dans si o terasă ce imită o gradină tropicală. Acest faimos club atrage in mod regulat DJ de renume din toată Europa.

noapte.

Cu reputația de a fi unul dintre cele mai bune parcuri acvatice din Portugalia, Zoomarine promite “o mulțime de distracție si divertisment” pentru oaspeții săi, acesta a fost deschis in 1991 si a devenit una dintre principalele atracții ale Algarvelor, vizitată de mii de turiști în fiecare an.

Pentru cei mai mici turiști Algave are numeroase propuneri: piscine cu tobogane gigantice, valuri si saltele gonflabile, zile de distracție maximă, fară plictiseală in Aqualand , Aqua Show, Slide & Splash sau Zoomarine .

Acestea sunt locuri unde eu am petrecut o vacanţă  fantastică, dar va invit și pe voi în călătorii minunate pentru întreaga familie, vacanţe romantice pentru îndrăgostiți si de ce nu, chiar  voiajul de nuntă.

Profitând de ofertele Aerotravel, vacanța de vis este mai aproape ca niciodată. Eu v-am arătat câteva locuri în care am fost și în care mă voi întoarce cu prima ocazie , voi unde mergeți vara aceasta?

Be the first to comment on "Algave, destinatia ideala pentru vacanta ta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*