Timp liber – 5 activități pentru a-l petrece într-un mod inedit

bicicleta
Share the joy

Cum sa îți petreci timpul liber. 5 activități pentru a-l petrece într-un mod inedit

Viața modernă și toate facilitățile pe care aceasta le oferă, ne face adeseori să pierdem minute prețioase pe care le-am putea investi inteligent pentru a scoate un maxim de avantaje. Timpul liber, care cândva avea o altă însemnătate, îl pierdem fără rost apăsând butoanele telecomenzii sau dând scroll pe ecranele gadgeturilor, fără a căuta cu adevărat ceva anume.

Cu toate astea simțim o lipsa acută de timp. Niciodată nu ne ajunge și uneori task-urile zilnice ne fac să trăim într-o graba constantă, fiind veșnic pe fugă. Stilul de viață din ce în ce mai amețitor, jobul tot mai solicitant și avalanșa multimedia din jurul nostru, ne fac adeseori să dorim o evadare din rutină, să căutăm un alt mod de a ne destinde.

Așadar unde fugim de acasă? Sau cum să ne petrecem timpul liber într-un mod cât mai plăcut și util?

Poate o oră, un weekend întreg sau chiar o mică vacanță: fiecare dintre noi se bucură de diferite momente libere, la fel de importante precum rutina zilnică. Dar pe cât de frumos sună ideea de a avea câteva ore la dispoziție în care să facem ce vrem noi, pe atât de rău ajungem să investim acel timp care în final nu contribuie la relaxarea noastră, ba chiar mai rău, care ne lasă mai mult stresați și frustrați.

Personal pot spune că îmi place să citesc, să ascult muzică și uneori să ies la câte un restaurant din oraș cu prietenii sau familia. Cei care mă cunoașteți știți că nu pierd timpul în față televizorului și că dacă tot este să stau cu ochii într-un ecran, prefer să fac fotografii.

fotograf de timp liber

Pasionată de social media, am ajuns să urmăresc unele reviste online și chiar să mă abonez la câteva dintre acestea cu tips & tricks utile, tocmai pentru că mă ajută să gestionez mai bine timpul și să găsesc modalități excelente de a petrece momentele libere.

Întotdeauna am considerat că gestionarea corectă a timpului, alcătuirea unui program și identificarea locurilor care prezintă interes, maximizează timpul liber pe care îl putem oferi celor dragi sau îl putem implementa în proiecte tip DIY care aduc atâta satisfacție și fericire.

Revista de timp liber

Revista Explore de exemplu, este una dintre cele mai informative reviste din online-ul și offline-ul românesc. Explore este o publicație lunară de timp liber, are un format inedit, fiind pătrată și se distribuie gratuit în orașele Galați și Brăila. Aceasta îți oferă informații indispensabile pentru a investi în fericirea ta fiecare moment liber de care dispui.

O revista completă din toate punctele de vedere, te ajută să scrii diverse scenarii spectaculoase în care actorul principal este timpul tău liber și conține orice informații ai avea nevoie despre instituțiile din oraș, cafenele și restaurante, saloane SPA și cofetării, chiar și cabinete medicale și multe altele.

De ce tocmai Galați și Brăila?

Pentru că am cunoscut multe bloggeriţe de acolo la evenimentele Bucovina Beauty organizate de mine și pentru că în fiecare vară mă opresc un weekend în Brăila, în drum spre litoral și îmi place să știu dinainte ce spectacol aș putea să văd sau la ce lansare aș putea să particip, iar această revista mă ajută foarte mult. Așadar, dacă sunteți din zonă și încă nu ați citit-o, vă invit să o căutați sau să accesați site-ul lor.

Revenind la timp liber, pe care între noi fie vorba, brăilenii îl pot petrece într-un mare fel dacă citesc revista lor, eu sunt fascinată de tot ce înseamnă proiect DIY. Pe blogul meu sunt multe astfel de articole și cred că sunt unele dintre cele mai satisfăcătoare activități pe care le putem face.

Acestea proiecte nu se măsoară în productivitate, chiar dacă rezultatul este de cele mai multe ori extrem de util, ci în distracție și voie bună și mai ales în mândria de a spune „eu l-am făcut”.

5 proiecte în care să investești orice minut de timp liber într-un mod inedit

Timpul liber înseamnă momentul când te-ai deconectat de la tot ce faci în mod uzual, ai închis telefonul, nu verifici mail-ul și ți-ai lăsat mintea să se elibereze de stres. Nu trișa și dedică aceste momente pentru a face un lucru care îți place.Colectie sfetnice

1. Creează o colecție de antichități

În timpul liber poți alege să mergi la o plimbare, să vizitezi o expoziție sau poți porni în căutarea diverselor obiecte interesante. În fiecare oraș sunt târguri de anticități, anticariate, buticuri și consignații și cu siguranță vei găsi obiecte care merită să fie colecționate.

Indiferent dacă vorbim despre cărți rare, numismatică, filatelie sau pur și simplu obiecte decorative, timpul pe care îl investești în găsirea unui obiect care să întregească colecția ta este bine cheltuit.

2. Scapă de stres! Creează-ți un hobby

Timpul liber poate fi ocupat de activități pe care ne-am dorit întotdeauna să le încercăm. Dansul, pictura, înotul, învățarea unui instrument și orice altă activitate de acest gen îți va aduce satisfacții.

Invățând ceva nou este o modalitate bună de a profita de timpul liber făcând lucruri care îți plac cu adevărat.

3. Redecorează casa

Această este activitatea mea favorită. Pentru că rutina înseamnă de cele mai multe ori monotonie, îmi place să redecorez interiorul casei mele. Poți vărui un perete, monta un sticker, schimba corpurile de iluminat sau poziția mobilelor.

Ori de câte ori simți că te plictisești și nu ai ce face, încearcă să modifici designul unei camere.

4. Oferă-ți relaxare

Relaxarea nu trebuie să fie sinonim cu lenevirea, din contra poți alege să mergi la pescuit sau într-o tabăra de activități out door sau poți inveşti în evenimente culturale.

În fiecare oraș sunt concerte în aer liber și lansări de carte, activități care de cele mai multe ori sunt gratuite.

În mall-uri sunt diverse expoziții ale artiștilor locali și multe alte activități care te vor deconecta de la iluzia online și îți vor lăsa un zâmbet de fericire pe față.

5. Gătește rețete inedite

Știu, vei spune că faci asta în fiecare zi. Dar acum nu este vorba despre mâncare ci despre experimentare. Încearcă rețete cu ingrediente inedite, nu neapărat complicate, ci rețete care să îmbine texturi și arome pe care nu le-ai mai probat. Vei fi surprins cât de mult îți va plăcea acest timp liber delicios. În plus dacă rezultatul este spectaculos îți poți invita prietenii la un pahar de vin.

croissant

Timpul este neprețuit, tocmai de aceea trebuie să avem grijă să nu îl risipim pe lucruri neimportante. Bucură-te de momente frumoase alături de cei dragi!

Adună-ți prietenii sau familia împrejur și faceți lucruri care vă plac: nu contează dacă acestea sunt câteva ore în week-end sau câteva zile, în timpul liber creează amintiri!

1 Comment on "Timp liber – 5 activități pentru a-l petrece într-un mod inedit"

  1. Valeria Chertes | mai 10, 2019 at 1:53 pm | Răspunde

    Mulțumim pentru idei.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*