Airsoft, jocul unde toata lumea castiga distractie

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Airsoft, jocul unde toată lumea câștigă distracție

Îmi simt ochelarii lipiţi de faţă şi pulsul ţiuindu-mi în urechi. Mirosul de praf şi liniştea brăzdată de ciripitul unor păsări, mă menţin în stare alertă. Îmi trag şapca militară pe ochi şi privesc prin cătarea armei, o replică airsoft a unui Dragunov, una din cele mai performante şi eficiente, care nu te lasă să ratezi nici dacă vrei.

Băieţii mi-au râs în nas şi au spus că airsoft nu-i de mine, să stau pitită acolo sus şi doar dacă îmi fac semnal să trag.

Airsoft este un joc sportiv, o simulate cu tentă militară, care a adunat tot mai mulţi adepţi în ultimul timp.

În acest joc jucătorii simulează o luptă, cu misiuni atent detaliate, iar scenariile sunt puse în practică cu ajutorul unor replici fidele ale armelor reale, ce lansează proiectile sub forma unor mici bile din plastic, utilizând echipamente specifice de protecţie şi respectând tactici militare reale.

Desigur, airsoft se bazează pe onoare şi fair play, de aceea am fost atenţionată că adversarul trebuie să mă vadă în momentul în care mă hotărasc să trag, iar dacă eram atinsă de o bilă, trebuia să recunosc şi să părăsesc jocul. Doar că eu, cu Dragunovul lângă mine, mă simţeam invincibilă.

Această armă face parte din categoria celor mai precise, fiind foarte apreciată de pasionaţii de airsoft. Foarte asemănătoare cu cea reală, încarcă bila pe ţeavă, iar un arc care se comprimă manual, îi conferă viteză şi portanță, odată ce ai apăsat trăgaciul.

In acea zi mă simţeam puternică, privind prin lunetă la băieţii care se jucau că nişte copii mari, furișându-se unul în spatele celuilalt. Era prima partidă de airsoft la care participam şi nu voiam să îmi dezamăgesc coechipierii.

airsoft

Replicile airsoft sunt împărţite în mai multe categorii, după proiectilele pe care le utilizează şi modul de acţionare şi expulzare a muniţiei.

 • Replici manuale, în care trebuie să acţionezi manual un arc pentru armare, cum era lunetă mea sau shotgun. (Springers sau Bolt Action). Sunt replici care copie cel mai fidel modelul real.
 • Replici care funcţionează cu ajutorul aerului comprimat, având un mic rezervor cu un gaz ecologic care în momentul actionarii trăgaciului, împinge bilă cu mai mare forţă.
 • Replici electrice, acţionate de un mic motor care acţionează pistonul care propulsează muniţia. AEG ( Automatic Electric Gun) sunt cele mai răspândite şi mai cunoscute datorită uşurinţei de utilizare, vitezeii şi preciziei înalte.

Proiectilele folosite de aceste replici sunt niște sfere mici din plastic, care exact ca și cele reale, au diferite greutăți și dimensiuni și se potrivesc armelor aferente.

Locul şi modul de joc urmeaza si ele reguli precise.

Locaţia de astăzi, special amenajată era perfectă. De o parte câteva ruine a unor clădiri dezafectate erau semnalizate corespunzător de băieţii de la clubul din oraș. În spatele meu era un pâlc de copaci, iar în vale câteva tranşee foarte realiste, pline cu apă.

Astăzi echipele erau formate din câte 15. Era mult mai distractiv aşa, cu mai mulţi combatanţi. Dar se putea juca şi unul contra unul, doar că era foarte monoton. Modul de joc pentru partida de astăzi era Urban, băieţii erau foarte entuziasmaţi când au trasat sarcinile şi au făcut planul de joc, detaliind toate aspectele. Astăzi bilele de plastic se zburau peste tot.

airsoft6

Alte moduri de joc mai sunt Close Quarters Battle a căror acţiune au loc în interiorul clădirilor dezafectate, interzise publicului, cu replici a căror putere este limitată, deoarece se trage de aproape şi Woodland, probabil cel mai jucat mod, pentru că aici combatanţii se împart în infanterisiti, mitraliori, ţintaşi şi lunetişti, totul devenind un joc în care coechipierii îşi apară spatele şi urmează strategii pentru a învinge.

De obicei , cele mai multe scenarii airsoft sunt jucate outfield şi luptă urbană. Întotdeauna în locuri autorizate, ferite de public, alese special de organizatori.

În ceea ce priveşte jocurile, ele au de obicei o durata de 4-5 ore şi urmează un fel de scenariu, care include episoade diferite , care duc la rezultatul unei poveşti amuzante plină de voie buna şi adrenalină la maxim.

Atacul asupra unei clădiri, luarea de ostatici, capturarea steagului sau ultimul care rămâne, aduc participanţilor o doză de energie şi distracţie pe care nici o altă activitate outdor nu o oferă.

Jocurile în câmp deschis, au început să capete o tentă de competiţie pe plan internațional, de aceea uneori se formează mai multe echipe, întregul scenariu adunând foarte multe persoane, „lupta” desfășurându-se de-a lungul mai multor zile. Pentru asemenea lupte se folosesc strategii și tactici speciale. In plus faţă de arme, jucătorii pot folosi grenade precum şi echipamente speciale și materiale de sprijin, cum ar fi aparate de radio, îmbrăcăminte de camuflaj pentru timp de noapte şi arme cu laser, astfel competiţia devenind foarte atractivă.

sursa foto : pixa buy

sursa foto : pixa buy

Rememorând toate instrucțiunile și gândindu-mă amuzată la entuziasmul băieților, stăteam pe acoperişul din lemn şi ascultam atentă nişte paşi care se furişau. Jucasem multe jocuri video tip shooter şi ştiam exact ce aveam de făcut, cum să îmi controlez respiraţia şi mai ales că arma pe care o aveam era destul de puternică şi posibil să aibă un recul mai mare decât mă aşteptăm, întocmai ca cele reale.

Echipament tactic

L-am văzut venind de după colt si am așteptat să apară de undeva ajutorul băieților, dar ei erau prinși în ambuscadă în spatele clădirii. Inima a început să îmi bată cu putere în timp ce priveam masca care ii acoperea faţa și ochelarii asemănători cu ai mei în care se reflectau câteva raze de soare.

Instinctiv am știut că m-a zărit, am văzut ezitarea în ochii lui. Eu eram lunetist, el era țintaș cu o replică care nu avea forță sa ajungă unde eram situată. Mi-am adus aminte de sfaturile băieților și m-am ridicat în picioare. Mi-am așezat faţa pe obrăzar și am țintit în buzunarul pieptului, știind ca nu am voie sa îndrept replica direct spre faţă. Am acționat trăgaciul și o clipă mai târziu el a izbucnit în râs ridicând braţul în sus, semn ca îl nimerisem.

„Norocul începătorului” m-am gândit eu, în timp ce mă trânteam dramatic pe plafonul din lemn, iar coechipierii mei se bucurau de victorie.

Pentru a juca în condiții de siguranță toți participanții la partidele airsoft trebuie să poarte ochelari de protecție, haine speciale, o mască pentru a acoperi fata și mai ales toata lumea să respecte regula de a nu trage de la o distanță de mai puțin de 5 metri.

La aceste jocuri pot participa persoane majore, echipate special, capabile sa se supună regulilor și sa lucreze în echipa. În ultimul timp jocurile airsoft sunt folosite și de către companii pentru traininguri ale membrilor.

Airsoft promovează jocul în echipe. Astfel jucătorii ar trebui să fie se coordoneze și rămână conectați cu tovarășii lor. Acest lucru îl face un joc perfect pentru companiile care doresc să consolideze acest tip de calități membrilor săi și să încurajeze colaborarea, airsoft devenind o activitate de agrement și team building.

airsoft distractie

Echipamentele se achiziționează doar din magazine specializate.

La noi în ţară, cel mai dotat magazin specializat în produse airsoft este Airsoft6, care comercializează orice tip de replică, echipament tactic, consumabile și muniție. De aici puteți achiziționa atât online cat și din magazinul fizic din Constanţa. Specialiștii Airsoft6 oferă cel mai bun suport tehnic, servicii de upgrade, reparare, înlocuire componente și întreținere a replicilor. Tot aici puteți obține sfaturi personalizate asupra oricăror detalii legate de airsoft.

Deținătorii de replici sunt obligați sa respecte anumiți termeni și condiții de păstrare și manipulare a acestora, sa nu le afișeze în public și să nu le ţină la îndemâna copiilor.

 

Airsoft, jocul unde toată lumea câștigă distracție este o activitate plăcută care formează legături strânse între prieteni.

Primul meu joc a fost fantastic, iar locația special amenajată este în aşa fel gândită încât să ofere echipelor maximul de adrenalină și distracție. Am învățat repede regulile și le-am respectat, astfel revenim cu placere pentru o noua partida tactica, oricând avem timp liber.

Dacă la primul joc am fost mai mult spectator, cu timpul am început să mă furișez și eu în spatele băieților, apoi pentru că totul e atât de antrenant și distractiv și alte fete s-au alăturat celui mai inedit mod de a petrece timpul liber.

Astfel de locații se găsesc peste tot în România, echipamentul, replicile și consumabilele se găsesc la airsoft6, iar prietenii și momentele excepționale petrecute împreună, se pot savura în fiecare weekend la o partidă de airsoft.

*imaginile si video sunt propietatea airsoft6

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Airsoft, jocul unde toata lumea castiga distractie"

 1. Cristina Dragomir | decembrie 2, 2016 at 2:59 am | Răspunde

  cred ca as participa la o partida de airsoft mai degraba ca spectator ca sa ma amuz putin. Nu sunt buna la jocul asta sigur. Trebuie sa fii foarte atent si sa te misti super rapid.

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Castigatori campanie "Cum iti imaginezi primul tau joc de airsoft?" - Blogal Initiative

Leave a comment

Your email address will not be published.


*