Cum să faci renovare în apartament cu bani puțini și fără prea mult efort

renovare cu bani putini
Share the joy

Cum să renovezi în apartament cu bani puțini și fără prea mult efort

Când vine vorba de renovare și nu avem experiență în acest sens, întrebarea care apare pe buzele tuturor este cum și de unde să începem și mai ales de câți bani avem nevoie…

Pentru o renovare generală, aș apela la specialiști, însă pentru reparațiile mici, împrospătarea varului sau schimbarea designului camerelor, nu este nevoie nici să se facă investiții uriașe, nici să facem multă mizerie și praf în casă sau să se treacă prin stresul curățeniei de după văruit.

Astăzi te invit din nou la mine în casă să îți arăt câteva trucuri pe care poți să le pui chiar tu în practică fără mult deranj în locuință și desigur cu cheltuieli minime.

renovare

Renovare – văruiește doar un perete

Nu există nimic care să aibă un impact mai mare decât o schimbare a culorii unui perete. Nu necesită prea mulți bani, nici prea mult efort, unicul lucru pe care trebuie să vă concentrați este alegerea celei mai bune culori potrivită spațiului căruia vreți să îi redesenați imaginea. Văruitul unui singur perete va fi de ajuns pentru a da oricărei încăperi din casă un design complet diferit.

Pentru acest pas aveți nevoie de foarte puține lucruri: amorsă care să facă priză între noul strat de var și cel existent pe perete și un glet care se folosește pentru nivelarea pereților interiori, ascunderea crăpăturilor sau a orificiilor unde au fost diverse mobile suspendate sau tablouri. Gletul este fin și cremos la atingere, se aplică ușor rezultând o suprafață fină ce poate fi șlefuită manual foarte ușor, așadar nu este nevoie de aparatură specială.

trafalet

În plus mai este nevoie de trafalet cu tăviță, folie de protecție și bandă adezivă pentru uz general și desigur varul ales. Pentru un perete de 15 metri pătrați eu am cheltuit 100 de roni.

Pe blog am un articol în care se vede peretele de la capul patului vechiului meu dormitor. Acolo, într- o după-amiază,  am făcut dungi verticale cu o culoare diferită pentru că s-au anunțat musafiri și pe perete erau câteva pete de la degețelele copilului și doi țânțari pofticioși.

perete varuit

Schimbă imaginea unui perete cu tapet sau stickere decorative

Dacă nu vrei var, poți utiliza tapet. În acest caz ai nevoie doar de tapetul potrivit și lipiciul aferent, o ruletă, foarfece și multă răbdare.tapet

Și stickerele sunt un mod foarte creativ și economic de a decora pereții. Există multe modele care vă vor duce în alte lumi fără a fi nevoiți să părăsiți camera și modele care vă vor ajuta să redecorați doar anumite părți dintr-un perete.

Cred ca am deja vreo 5 stickere în casă. Se montează ușor, se scor rapid fără să strice peretele, iar impactul e imediat. Pe blog veți găsi care sunt pașii exacți pentru ca un sticker să dureze cât mai mult și sa nu cadă de pe perete.

sticker perete

Înlocuiește perdelele sau corpurile de iluminat

Astăzi perdelele sau aplicele, lustrele și lampadarele sunt foarte ieftine. Chiar dacă am perdele noi de aproape 4 ani, atârnate pe sine, în perioada următoare le voi înlocui cu galerii și perdele doar în dreptul geamului, iar lustrele care s-au demodat demult vor fi înlocuite cu plafoniere.

Schimbă poziția mobilelor

După ce ai schimbat culoarea unui perete, poți modifică configurația în care ai aranjat mobila în casă.

Când eram copil acesta era trucul preferat de părinții mei. Odată la câteva săptămâni schimbau poziția obiectelor de mobilier și totul părea nou în universul meu.

Inclusiv poți crea tu niște polițe pe care să expui amintiri dragi. Ai nevoie de cuie și plăci de pal sau cutii din lemn pe care să le modelezi după bunul plac.

Dacă materialele provin din reciclare, atunci totul va căpăta un aer boem și îți va aduce satisfacții maxime.

Voi știți că eu sunt pasionată de reciclare, de aceea uneori veți regăsi chiar și aici pe blog diverse lucruri care au primit o a doua viață în intimitatea căminului meu, în plus sunt sute de tutoriale în care puteți găsi inspirație sau idei geniale.

Schimbă aerul în încăpere cu ajutorul plantelor

După ce ai schimbat culoarea unui perete, ai mutat mobila și poate ai pus altă perdea următorul pas în renovare este să aduci în cameră câteva plante mici.

Ce gest frumos și în același timp economic! Redecorarea cu plante este una dintre cele mai ieftine metode dintre toate. Aceastea aduc prospețime și bucurie casei și puteți face toate combinațiile pe care le doriți.

suculente

În mare vogă sunt suculentele și cactușii, dar puteți aduce pe polițele bibliotecii, orice plante preferați. În plus puteți reutiliză diverse boluri din casă care și-au pierdut zilele de glorie.

Iată deci câteva idei simple și ieftine în care nu este nevoie nici de un meșter, nici de multe cunoștințe în domeniul construcțiilor, ci doar puțin entuziasm și dorința de schimbare.

Va garantez că satisfacțiile sunt imense.

1 Comment on "Cum să faci renovare în apartament cu bani puțini și fără prea mult efort"

  1. Valeria Chertes | iulie 18, 2018 at 9:33 pm | Răspunde

    Multumesc pentru sfaturi, si noi facem in general aproape tot acasa, sotul meu se pricepe cam la toate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*