Tendinte in decoratiuni interioare: mobila din lemn masiv

mobila din lemn masiv
Share the joy
 • 26
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tendinţe în decoraţiuni interioare: mobilă din lemn masiv

Lemnul este cel mai frumos material natural, care oferă confort şi căldură fiecărui cămin. Mobilierul din lemn masiv creează o atmosferă primitoare fiind totodată extrem de elegant şi durabil.

Material nobil, oferit cu atâta dărnicie de natură şi modelat în atelierul unui producator mobila din lemn masiv, aceste obiecte de decor sunt foarte râvnite de iubitorii de interioare elegante, care să reflecte personalitatea şi preferinţele celui care le foloseşte.

Lemnul natural este materia primă cea mai folosită pentru decoraţiuni interioare. Piese unice, alcătuite cu fineţe, ce combinate cu alt mobilier, texturi şi culori, par să aducă esenţa naturală a lemnului în atenţia tuturor.

Avantajele mobilierului din lemn masiv

Chiar dacă lumea modernă aduce în atenţia tuturor noi materiale, cum ar fi sticla sau metalul, nici o mobilă nu se poate compara cu naturaleţea şi căldura lemnului. Aşadar o piesă de mobilier din lemn masiv va da un aspect unic oricărei incaperi.

Mobila din lemn natural are mai multe calităţi demne de luat în seamă atunci când suntem în căutarea unei piese noi pentru a decora interiorul casei noastre. Lemnul natural este un material foarte versatil şi adaptabil, astfel încât aceeaşi piesă poate părea mobilier modern şi elegant, rustic sau clasic. Totul depinde de modul în care adaptezi mobilierul la interiorul unei camere, cum îl combini cu celelalte piese de decoraţiuni care vor fi afişate alături şi desigur, stilului de decorare pe care îl preferi.

Cel mai mare avantaj este probabil aspectul. Lemnul nu se degradează şi nu se decolorează. O piesă de mobilier din lemn masiv putând fi conservată veacuri de-a rândul, fără să îşi strice în vreun fel sublimitatea finisajelor sau aspectul. Cu timpul va căpăta o patină elegantă, luxuriantă, care îi va da mai multă valoare.

Robustă şi impunătoare, mobilă din lemn masiv atrage atenţia prin calitarea finisajelor, căldura materialului, parfumul şi viaţa pe care o impregnează fiecărui spaţiu.

Mobilă din lemn masiv sau din înlocuitor?

Fără doar şi poate mobila din lemn masiv câştigă detaşat în faţă oricărui alt substitut. Pe lângă faptul că aspectul unei astfel de mobile este impecabil, desăvârşit, cu finisaje delicate şi linii rotunjite, mobila din lemn masiv se curăţă şi se întreţine mai uşor decât orice alt material.

Un alt aspect demn de luat în seama este acela că o mobilă de lemn masiv poate fi recondiţionată prin şlefuire şi băiţuire, obţinând o piesă total diferită. Sticla, plasticul sau fierul, PAL-ul şi alte materiale prelucrate, vor da un aer ieftin unui spaţiu, un aspect comercial şi se vor uza foarte repede fără a putea fi readuse la strălucirea iniţială.

mobila lemn masiv

Caracteristicele unui mobilier din lemn natural

Mobilierul din lemn masiv aduce natura direct în camera noastră, adăugând o notă de mister fiecărei umbre care odihneşte pe suprafaţa lui.

Fiecare piesă este unică prin povestea pe care o spune fiecare fibră, întocmai ca o amprentă fara pereche, oferind liniste, pace şi bunăstare sufletească, aducând armonie în fiecare cămin.

Lemnul, acest material natural, emană o căldură specială, vie, făcând orice spaţiu mai atractiv, în care să te simţi binevenit, relaxat şi confortabil.

Sunt piese de mobilier masiv lăsate moştenire, tradiţie, respect, cultură, valori nepretuite ce scriu istoria unei familii sau a unui popor.

Mobila din lemn masiv nu se va demoda niciodată. Un astfel de mobilier va fi la modă oricând, însufleţind orice încăpere.

Unde putem folosi mobilă din lemn

Avantajele unui mobilier din lemn natural nu se opresc aici. Acestea sunt ideale pentru orice fel de spaţii: de la baie la camera de zi, hol, dormitor, până la bucătărie sau terasă.

Mobila din lemn care va fi destinată pentru spaţii exterioare, trebuie să fie tratată într-un mod special pentru a rezista vremii nefavorabile: ploaie, soare sau îngheţ, însă nici un alt material nu va rezistă sezoane la rând fără a se degrada. Lemnul pare să trăiască veşnic fără a-şi pierde strălucirea.

Mobilierul din lemn masiv poate fi realizat cu maestrie în stil rustic, antichizat, pentru a se încadra într-un decor asemănător, dar poate amea linii geometrice moderne, cu finisaje de ultima ora, pentru un aspect desăvârşit, ideal dacă eşti în căutarea unor piese contemporane.

Gama largă de finisaje, baiţuri, vopsele, cât şi ulei de în şi ceară specială, oferă un aspect unic fiecărei piese care va înfrumuseţa locuinţa voastră.

Întotdeauna mobilă din lemn va fi puţin mai scumpă decât una din materiale prefabricate. Însă raportul calitate, preţ va fi întotdeauna în favoarea unei mobile din lemn masiv.

Desigur, nu toate piesele de mobilier din lemn sunt scumpe. Lemnul moale, provenit de la conifere, este uneori mai ieftin decât cel fabricat din rumeguş, însă mult mai valoros, mai aspectos şi mai frumos, oferind o notă de elegantă oricărei camere.

Lemnul de esenţă tare sau cel preţios cum ar fi mahonul, stejarul sau nucul, sunt asemeni unui giuvaier, odată cu trecerea anilor, valoarea unei astfel de mobile creşte considerabil.

Mobila din lemn masiv însufleţeşte fiecare interior prin culorile calde şi naturale dar mai ales prin aspectul general. Totodată prin căldură radiantă pe care o are, lemnul contribuie la menţinerea temperaturii unei încăperi, fiind un material potrivit pentru camera celor mici. De exemplu sticla sau metalul sunt materiale reci, care scad gradul de confort.

mobila lemn masiv

De unde achiziţionăm mobila lemn masiv

Astăzi când chinezismele aproape perfecte au invadat fiecare sector al industriei, când foliile de melamină şi furnirul au un aspect atât de perfect, cel mai indicat este să achiziţionaţi acest tip de mobilă direct de la un producător mobilă din lemn masiv.

Pe lângă avantajul unui preţ mai mic decât într-un magazin de profil, aici aveţi posibilitatea să personalizaţi dimensiunile sau chiar părţi ale modelului ales, modificând liniile, finisajele, accesoriile şi chiar nuanţa finală a mobilierului.

În plus va asiguraţi de autenticitatea şi calitatea tuturor materialelor folosite.

Mobila din lemn masiv de la ronexprod.ro îmbină cu succes măiestria meşterilor, cu tehnologiile moderne de procesare a lemnului. Aceştia fabrică o gamă largă de mobilier din lemn masiv, în stil clasic, contemporan şi modern, pentru orice spaţiu.

Ronexprod.ro vă pune la dispoziţie experţi care vă pot oferi consultanţă profesională în amenajarea interioarelor, totodată asigurând flexibilitate în realizarea fiecărei piese de mobilier, astfel încât acesta să se îmbine perfect cu stilul deja desenat în căminul vostru.

Pe lângă mobilierul pentru folosinţă personală cum ar fi mobilier din lemn masiv pentru living, cameră de zi sau dormitor, ronexprod.ro produce o gamă variată de piese de o calitate excepţională, cu finisaje şi accesorii deosebite pentru birou, cramă, bar, bucătărie, restaurant, horeca, etc.

Conectează-te la natură şi începe să te bucuri de căldura ei. Lasă-te inspirat de cela mai frumoase piese de mobilier produse de Ronexprod.ro şi înfrumuseţează-ţi casa cu mobilă din lemn masiv de stejar.

*Toate imaginile din acest articol sunt preluate de pe site-ul Ronexprod.ro.

 • 26
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Tendinte in decoratiuni interioare: mobila din lemn masiv"

 1. Mobila din lemn masiv este foarte frumoasa si trainica, dar nu toata lumea si-o poate permite.

 2. iubesc mobilierul din lemn.Este rezistent si ofera casei un design unic.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*