5 aspecte importante cand cumperi un epilator electric

Share the joy

5 aspecte importante cand cumperi un epilator electric

Una dintre cele mai mari problemele cosmetică şi estetică pe care majoritatea dintre noi încearcă să o rezolve într-un fel sau altul, este pilozitatea excesivă. Există infinite metode de a pune capăt firelelor de păr nedorite dar, cea mai utilizată şi la îndemână este îndepărtarea părului cu un epilator electric. Cele mai multe modele de epilatoare sunt potrivite pentru a fi utilizate acasa, în intimitate, fără rușine și inhibiții, sunt totodată și cele mai comode.

Atunci când vorbim despre epilatoare, ne referim la epilatoarele electrice clasice care smulg părul de la rădăcina, datorită sistemului de pensete sau a discurilor rotative încorporate în fiecare cap, eliminând astfel toate firele de păr inestetice.

Pentru a utiliza acest tip de dispozitiv, pur şi simplu îl treci peste zona pe care doreşti să o epilezi şi părul va dispărea ca prin minune. Uneori, persoane mai sensibile la durere spun că pișcă rău, dar modelele actuale precum sunt cele de aici sunt din ce în ce mai puţin dureroase, fiind proiectate pentru a îngriji şi respecta pielea, lăsând-o fină şi catifelată fără durere inutilă.

Ştim cu toţii că există diferite mărci şi modele pe piaţă. Este important să te priveşti, să te cunoşti şi să ştii exact cât, când, de unde… de câte ori pe lună te epilezi, înainte de a decide care epilator se potriveşte cel mai bine nevoilor tale.epilator

Iată de ce trebuie sa ții cont când îți cumperi un epilator:

Accesorii

Majoritatea includ capuri interschimbabile pentru a se adapta mai bine la diferite zone ale corpului. Astfel, un cap special pentru axile, altul pentru zona inghinală sau chiar buza superioară, poate facilita foarte mult îndepărtarea firelor de par pentru a obţine rezultate mai bune cu mai puţină durere.

De asemenea materialele utilizate, precum ceramica care prinde ferm firele de păr, de nici măcar firele foarte subţiri nu vor aluneca, transforma epilatorul într-un „defrișator” rapid și fără durere. Iar capurile pentru ras te vor ajuta în zilele când vrei sa îndepărtezi cu delicatețe firele de par din diferite zone ale corpului.

Unele epilatoarele includ un accesoriu pentru a exfolia pielea în timp ce elimină firele de păr mici. Altele au un cap special, abraziv, pe care poţi să îl foloseşti pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţă epidermei şi totodată pentru a deschide porii. În acest fel, noul fir de păr va avea cale liberă să iasă la suprafaţă şi nu se va lungi pe sub piele. Iar unele , de-a dreptul inteligente, posedă un dispozitiv pentru întinderea pielii în timpul epilării, facilitând ieșirea firului de păr.

Dacă ești interesat verifică dacă modelul ales are o geantă pentru depozitare, utila dacă iți place să călătorești mult.

Funcţii „Extra”

Cele mai noi epilatoarele cum sunt cele de aici includ o serie de funcţii care facilitează utilizarea. De exemplu, lumina ne face să vedem mai bine firele de păr chiar şi cele mai mici sau blonde, astfel încât să nu rămână nici unul după ce am trecut pe acolo. De asemenea, unele au sunetele care ne atenționează dacă nu le folosim în mod corespunzător.

Multe epilatoare precum sunt cele de aici încorporează diverse metode pentru a atenua durerea care apare în timpul îndepărtării părului. De exemplu, senzaţia de rece este foarte calmantă pentru piele, astfel încât unele dintre aceste aparate includ un aplicator care se poate pune în congelator pentru a amorti pielea şi elimina senzaţia de durere.

Tot mai multe  aparate de epilat pot fi folosite  și sub apă, pentru parcurge această rutină de frumuseţe într-un mod mai relaxant şi mai plăcut. De asemenea, apa deschide porii, astfel încât extragerea firelor de păr este mai simplă şi mai uşoară. Multe dintre ele pot fi de asemenea folosite şi pe uscat.

Alte epilatoare au sisteme de vibraţii care efectuează un masaj uşor, pentru a minimiza disconfortul în timpul eliminării părului sau acţionează mai lent în zonele cele mai sensibile.

Între o epilare şi alta se recomandă exfolierea adecvată a pielii, pentru că unele fire de păr pot creşte pe sub piele, ruinând un epilat perfect.

Mărime

Epilatoarele au devenit tot mai mici, cu mâner ergnomic, care simplifica utilizarea și le poți lua cu tine peste tot, chiar si intr-o călătorie.

Epilator cu fir sau fără

Cu cablu sau acumulator unele epilatoare îţi permite să le incarcarci şi să le foloseşti mai târziu, fără a fi conectat la sursă de alimentare. Această opţiune este convenabil, dar poate fi o bătaie de cap dacă îţi iaprea mult timp pentru a smulge firele de par şi acumulatorul se descarcă.

De asemeni această funcţie este utilă şi pentru zone mai puţin accesibile unde cablul ar jena mişcările.

Seturi

Unele modele vin însoțite de un frate mai mic și o penseta. Mini epilatoarele te ajuta foarte mult în zonele incomode, cum ar fi sprâncenele de exemplu.

Curatare si depozitare

După ce utilizați epilatorul trebuie doar să-l curăți prin eliminarea firelor de păr care au fost prinse intre pensete. De obicei, intre accesorii gasiti un fel de pensule mici, care vor facilita sarcina, iar unele permit curățarea sub jet de apă. Nu uita sa il pui la incarcat pentru data viitoare în cazul în care este fără fir.

Sper ca aspectele prezentate te vor ajuta sa cumperi epilatorul ideal.

Be the first to comment on "5 aspecte importante cand cumperi un epilator electric"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*