Cele mai elegante 4 tipuri jachete dama, de la comoditate la rafinament

jachete dama
Share the joy
 • 92
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Cele mai elegante Jachete dama, de la comoditate la rafinament

Hello beauties,

Iată că primăvara a năvălit peste noi cu un roi de petale catifelate și zumzet fericit de albine. Parfumul florilor de cireș plutește în răcoarea serii făcându-ne să ne înfiorăm de prospețimea lui.

Acum jachetele sunt cele mai potrivite haine care să ne îmbogățească outfit-urile zilnice. Aceste articole de îmbrăcăminte sunt atemporale, piese de bază în garderoba noastră, cu unele modele care sunt atât de comode că se pot purta la orice, creând zeci de combinații reușite.

Jachete dama, comoditate și rafinament

De-a lungul anilor, diverse modele jachete dama, au rămas identice. S-au schimbat doar culorile, stilul de a încheia jacheta, reverele sau modul în care sunt aplicate buzunarele, dar taiorul cambrat se poată cu succes încă de la începutul secolului XX, când după încheierea primului Război Mondial, Coco Chanel revoluționează moda feminină, aducând în prim plan costumul bărbătesc căruia îi îndulcește liniile, făcându-l să urmeze curbele feminine, transformându-l într-o piesă vestimentară extrem de elegantă.

Faimoasa franțuzoaică, designer haute couture și fondator al brandului ei propriu: Chanel, este considerată cea mai importantă figură feminină a secolului XX, care a revoluționat moda stabilind tendințe fără precedent. Datorită ei crinolină și corsetul au devenit istorie, moda feminină devenind mai senzuală, mai romantică și mult mai comodă.

Ea este singura femeie designer de modă intrată în top 100 al revistei Time Magazine, fiind considerată cea mai influentă persoană a secolul al XX-lea.

Viziunea sa a stabilit o tendință în modă care este urmată și astăzi, fiind considerată un etalon. Geniu inovator în lumea modei, un model de eleganță și icon de stil, această a schimbat lumea haute couture cu ideile ei revoluționare.

Jachetele care făceau parte din uniforma – costum desenată de ea, cambrate și de lungime adecvată, întotdeauna favorizează, pentru că dau fluiditate aspectului, alungind optic și creând silueta clepsidră.

Eleganța înseamnă confort, spunea Coco Chanel care a oferit un model de costum androgin clasei muncitoare feminine. Imediat după război, femeia dinamică și muncitoare care a luat pe umerii ei mare parte din atribuțiile bărbatului, nu se mai recunoștea în hainele strânse sub corsetul îngust al Belle Époque, astfel Coco le-a oferit costumul din 2 sau 3 piese, în care jachetă era chic și rafinată și desigur little black dress.

jacheta dama

Cum să combinați cu stil orice tip de jachetă

Sacoul face parte din categoria smart casual, mergând până la ținută office sau eticheta elegantă a unui eveniment. Aici putem spune din nou că aceleași jachete dama cambrate, într-o culoare neutră, poate fi alipite atât la un pantalon de stofă elegant, cât și la o rochie tip creion sau de ce nu, o pereche de ripped jeans.

Jacheta din denim este întotdeauna perfectă cu orice tip de jeanși indiferent de culoare, deoarece alipirea diverselor culori creează un contrast. Putem de asemenea, să introducem o cămășa albă și o eșarfă pentru un stil casual chic. Jachetele din denim pot crea un outfit de vacanta cu pantaloni scurți sau chiar fuste mini, o pereche de teniși și un rucsac drăguț.

Jacheta tip bomber are sorgintea în geaca uniformă a aviatorilor și o putem introduce atât într-un outfit casual cât și într-unul sport. Chiar dacă pe podiumurile modei vedem aceste jachete alipite la un articol vestimentar care nouă ni se pare nepotrivit, cred că putem fi de acord că întotdeauna o combinație îndrăzneață ne scoate din anonimat.

Pentru ieșiri nocturne putem alege un poncho elegant sau un bolero, care poate transforma aspectul cel mai sobru într-unul dulce și feminin. În acest fel, putem opta pentru mai multe tipuri de țesătură sau imprimeuri care să se potrivească perfect ocaziei la care le purtăm.

În concluzie, primăvara aceasta, jacheta dama este o alegere întotdeauna potrivită atunci când suntem asaltate de acea faimoasă întrebare „ce să port?” și nu găsim nici o soluție care să ne convingă.

jacheta dama

„Înainte de a pleca de acasă, o femeie trebuie să se uite mereu în oglindă și să îndepărteze unul din accesorii.”

Afirmația îi aparține tot lui Coco Chanel și cred că nu mai este nicio îndoială că less is more, așadar accesoriile precum curele, genți de damă, pantofii sau bijuteriile, trebuie să fie și ele de cea mai bună calitate pentru a crea o imagine elegantă.

O colecție întreagă de jachete scurte și paltoane, vei găsi pe miniprix.ro. Ai la dispoziție zeci de modele, croieli și culori la cele mai bune preturi. Tot aici vei găsi genti de dama de toate formele și mărimile ideale pentru a fi asortate la ținutele care îți vor creiona stilul personal primăvara aceasta.

În acest sezon, miniprix.ro te invită în lumea elegantă a celor mai căutate piese vestimentare și accesorii moderne.

Tu cu ce te îmbraci?

 • 92
 •  
 •  
 • 1
 •  

3 Comments on "Cele mai elegante 4 tipuri jachete dama, de la comoditate la rafinament"

 1. Ce frumoase modele de jachete.

 2. Marinescu Constantina Cristina | aprilie 12, 2018 at 10:12 pm | Răspunde

  Foarte interesant și util articolul tău 😍

 3. Sacourile, jachetele fac parte din garderoba mea. Am mai multe jachete decat rochii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*