Descopera comoara din pivnita! 3 game de vin natural, ideale pentru masa de Pasti

vin natural
Share the joy
 • 133
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Descopera comoara din pivnita! 3 game de vin natural, ideale pentru masa de Pasti

Vinul este parte din istoria şi tradiţia noastră încă din timpurile dacilor. Una dintre valorile culturale și culinare cele mai de preţ, păstrat în vase de lut ars și butoaie de stejar, vinul este o băutură unică, vie, într-o continuă transformare.

Recunoașterea unui vin de calitate este o adevărată artă. Somelierii îl recunosc după aromă şi parfum, îi ştiu secretele după lacrimi, îl recomandă după locul în care s-a născut, după cramă şi timpul în care un vin a aşteptat să devină o plăcere pentru cele cinci simţuri.

Vinul este un elixir ce crește nivelul de serotonină, are o influență pozitivă în starea noastră de bine și chiar ajută la păstrarea sănătății noastre și este delicios în combinație cu o mâncare bună și o companie pe măsură.

Mie personal îmi plac oamenii care nu aşteaptă ocazii marcate pe vreo agenda pentru a petrece clipe plăcute cu cineva drag. Îmi plac oamenii mari în sentimente, care colecționează momente de valoare în care se deapănă amintiri sau se fac planuri de viitor, momente în care se trăiește cu adevărat, deconectând telefoanele și oprind televizorul, lăsând totul deoparte pentru a împărți un moment magic cu cei dragi. Îmi plac oamenii care se adună şi dau cep la o sticlă de vin bun, admirând valoarea licorii delicioase, adulmecând parfumul catifelat, pentru ca mai apoi să se lase pradă dulceţii viei pârjolită de soare.

vin Sauvignon Blanc

Cu cine aș împărți un vin bun?

Pentru că se apropie sărbătorile pascale, un vin bun este primul pe lista cumpărăturilor. Savurat la o friptură tradițională, împerecheat cu o felie de pască sau cozonac, dar mai ales degustat în compania celor dragi, un vin natural, de calitate, este o delicatesă absolută.

Așadar, pentru prieteni aș alege un vin riesling. O licoare desăvârșită cu un gust excelent și o complexitate aromatică greu de egalat, ce îl recomandă pentru orice moment. Un vin ideal de savurat alături de orice platou. Nu aș exclude pe nimeni… prieteni mai vechi sau mai noi, cu toții ar merita o sticlă de vin riesling.

Pentru tata aș alege Unu Pinot Noir. Perfect pentru masa din ziua de Paști, acest vin va sta trufaș lângă friptură. Un vin delicios care va aduce culoare în obrajii îmbujorați de emoția revederii.

Iar pentru noi aș alege perfecțiunea unui Sauvignon Blanc. Un vin parfumat, cu arome intense ca un sărut pătimaş, catifelat ca pielea celui mai fin obrăjor şi înmiresmat ca o adiere de primăvară… Un vin robust cu arome echilibrate, care se înțelege bine cu preparate ușoare din carne albă sau salate. O alegere bună pentru a însoți brânzeturi proaspete, ar fi un afrodisiac culinar cu o aroma ce dezvoltă note de flori de tei, mango și fructul pasiunii. Un astfel de vin i-aș dărui soțului meu. Un buchet complex de arome şi nuanţe aurii ce îmbată papilele gustative, acestea păstrându-i savoarea îndelung, dorindu-l iar şi iar…

vin riesling

Descopera comoara pivniței Domeniul Bogdan

Domeniul Bogdan s-a născut dintr-un vis… visul de a produce un vin de excepție și, în aceeași măsură, total natural.
Vinurile bune și delicioase de la Domeniul Bogdan devin cadoul perfect pentru masa de Paști. Trei game diferite, pentru orice gust, orice prieten și pentru a însoți orice bucate au fost răpite din bogăția viilor.

De la Domeniul Bogdan poți alege vinuri elegante, intens fructate, total naturale, ce reflectă respectul fața de Natură, precum și pasiunea cu care au fost create.
Așează pe masă de Paști vinuri nobile, de prestigiu, născute din pasiune, făcute cu dăruire, vinuri excepţionale selecţionate din vinoteca Domeniul Bogdan, cadouri ideale pentru aceste sărbători sau pentru orice seară alături de prieteni.

Vinurile oferă o impresie unică, elegantă, cucerind cu nobilitate lor. Oferă-le tuturor momente deosebite, oprește-te și dăruiește-le celor dragi ocazia de a savura vinuri ce în trecut erau rezervate doar regilor.

vin natural

 • 133
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments on "Descopera comoara din pivnita! 3 game de vin natural, ideale pentru masa de Pasti"

 1. Mie nu-mi place vinul dar ai mei in familie de pasti consuma vin facut de noi din strugurii nostri din gradina.

 2. Nu cumparam vin pentru ca avem vinul nostru facut de sot.

 3. Un vin natural va fi intotdeauna o optiune sanatoasa. Din pacate astaze gasim tot mai putine astfel de bauturi, majoritatea fiind create in laborator. Nu stiam de aceste vinuri de la Domeniile Bogdan. Nici nu sunt scumpe si arata bine. Merita incercate. Multumesc de recomandare.

 4. Vinul din Cramă

Leave a comment

Your email address will not be published.


*