2 rețete delicioase de impresionat musafirii – Pui cu bere vs. Pui cu coniac

pui cu bere
Share the joy
  • 315
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  

2 rețete delicioase de impresionat musafirii – Pui cu bere vs. Pui cu coniac

Nouă românilor ne place să petrecem. Profităm de orice ocazie să adunăm prietenii dragi și familia în jurul nostru și orice zi de naștere, sărbătoare împrumutată sau nu, onomastica numelui sau schimbarea jobului sunt prilej de bucurie și imbold de petrecere.

Indiferent dacă știm sau nu totul despre bere, dacă suntem experți în alegerea vinului sau ne plac lichiorurile dulci și aromate, când începem planificarea unui eveniment sau chiar a unei petreceri în familie, ar trebui să fim întotdeauna conștienți de preferințele oaspeților noștri atunci când alegem tipul de băuturi cu care vom umple paharele mesenilor. Desigur acestea ar trebui să fie în conformitate cu mâncarea pe care o vom servi la masă, pentru că totul să se așeze bine și cu tipul de petrecere a cărei gazde suntem.

Cum sărbătorim ziua de naștere a copiilor

Când vorbim despre cei mici e simplu ca „bună ziua”. Pizza din belșug, răcoritoare și un tort decorat cu eroii preferați vor face petrecerea perfectă.

Pentru adulți, dacă îi vor însoți, va depinde de bugetul nostru dacă vom dori să oferim un alt tip de băutură, precum bere sau vin, care desigur merg bine cu pizza.

Berea este cea mai consumată băutură alcoolică din întreaga lume și vine în nenumărate forme, culori și arome, iar pe site-ul celor de la coolosophy.ro vei găsi diverse articole interesante despre bere și nu numai, articole care te-ar putea ajuta să faci alegerea corectă dacă vrei să-ți impresionezi invitații.

bere

Eleganță la evenimente corporate

Pentru evenimente corporate nu putem alege orice fel de băuturi. Vinuri fine, băuturi răcoritoare extravagante sau punch de fructe sunt printre băuturile oferite de obicei alături de bufet. Totuși depinde de tipul de eveniment sau de bugetul companiei și băuturile spirtoase precum votca sau whisky sunt oferite pentru toast.

Alegerea coniacului este un pas important pentru că este băutura care se găsește în toate barurile corporate. Pana și Napoleon era pasionat de gustul rafinat al coniacului! Coniacul este considerat cel mai bun brandy din lume și unul dintre cele mai populare brandy-uri franțuzeșți, pe lângă Armagnac. Este realizat în urma unui proces de dublă distilare, iar calitatea să nu este dată de vechime, ci de aromă și textură.

Desigur, dacă organizați evenimente corporate, trebuie să aveți în vedere structurarea unui loc pentru bar sau a unui spațiu unde cei că care prepară băuturile o vor face în discreție.

alegerea coniacului

Petreceri și evenimente personale

Pentru acest tip de eveniment avem libertatea de a decide băuturile, în funcție de meniul pe care dorim să îl servim, pentru că nu-i așa, există o mulțime de băuturi din care să alegeți. Oricum ar fi, ar trebui să avem ocel puțin 2-3 feluri de băuturi alcoolice și non alcoolice pentru a satisface gustul oaspeților noștri.

Chiar dacă șampania merge bine cu tortul de ciocolată sau pur și simplu cu delicioasele căpșuni, unele băuturi sunt o completare fabuloasă că ingredient principal a diverselor deserturi, sosuri sau fripturi.

Carnea cu sos de exemplu este ideală pentru cei cărora le place să mănânce cu pâine. Foarte gustoasă și sățioasă o poți însoți cu cartofi, spanac, orez și desigur o poți servi la o masă mai pretențioasă în familie, iar dacă unul dintre ingrediente este o băutură, veți surprinde papilele gustative a tuturor mesenilor, de aceea vă las două rețete delicioase pe care eu le prepar mai tot timpul când prietenii se invită să mănânce la noi.

Pui cu bere

pui cu bere

Ingrediente 6 porții

  • 6 pulpe întregi de pui
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapă albă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 pahar supă de pui
  • 1 cutie de bere
  • 1 linguriță boia dulce de ardei
  • piper și sare după gust
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
Preparare pulpe de pui cu bere

Într-o tigaie neaderentă punem uleiul la încălzit. Pulpele spălate și șterse cu un șervet se dau prin făină și e pun le prăjim pe toate părțile câte puțin. Scoatem și rezervăm pe o farfurie.

Se toacă ceapa și usturoiul mărunt și se prăjesc în uleiul unde am prăjit pulpele, până devin ușor aurii. Apoi adăugam berea, supa de pui și boia de ardei. Lasăm să se gătească 5 minute, apoi pasăm totul pentru a zdrobi ceapă și uturoiul și punem înapoi în oală, adăugând si pulpele. Lăsam să gătească totul la foc potrivit până carnea este fragedă.

Eu las pulpele la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu sau până când văd că sosul a scăzut, calculând cate 2 linguri de porție.

Se servesc alături de orice garnitură sau chiar cu salată.

Pui cu sos de coniac

pui cu coniac

Ingrediente pentru 3 porții

  • 6 pulpe de pui (partea de jos)
  • 1 praz
  • 2 morcovi mari
  • 2 ardei gras (aleg întotdeauna ardei roșii și galbeni)
  • o jumătate linguriță amestec de piper
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 50 ml coniac
  • 100 ml supă de pui
  • o jumătate linguriță de condimente ierburi fine
  • o lingură ulei de măsline
Preparare pui cu sos de coniac

Tăiem prazul, usturoiul și ardeii în bucăți mici pe care le prăjim în ulei, la foc mic. Adăugăm sare după gust și condimentele.

Când legumele sunt gata, adăugăm pulpele și le rumenim pe toate părțile, apoi adăugăm pasta de roșii, supa de pui și coniacul. Lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 30 minute. Dacă este nevoie se mai adaugă câte un pic de apă.

Când este gata, se scot pulpele cu grijă, iar legumele se pasează bine, până devin un sos fin și dens. Îmbrăcăm pulpele cu acest sos și servim alături de garnitura noastră preferată.

Tips & Tricks

Când gătiţi aceste reţete pentru invitați, evitați să aveți prea mult sos în farfurie. Nu este nici estetic și în funcție de garnitura poate nici necesar.

Dacă vă rămâne mult sos și carnea este deja gata, scoateți cu grijă pulpele pe o farfurie și faceţi reducţie pana obțineți exact cantitatea necesara să glasați fiecare porție de carne, astfel încât să arate ca aripioarele lipicioase cu miere.

aripioare picante

  • 315
  •  
  •  
  • 1
  •  

3 Comments on "2 rețete delicioase de impresionat musafirii – Pui cu bere vs. Pui cu coniac"

  1. Mulțumim pentru rețete.

  2. Nu am mâncat nici una,nici alta dar promit sa incerc.Cel mai mult ma tenteaza puiul cu bere,aceasta o voi gati prima🤤

  3. Super retetele, multumesc pentru postare!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*