Totul despre makeup – 10 pași pentru ca orice machiaj să îți reușească de fiecare dată

produse machiaj sephora
Share the joy
 • 88
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Totul despre makeup – 10 pași pentru ca orice machiaj să îți reușească de fiecare dată

Hello ladies, astăzi vorbim despre machiaj și pașii care îl compun.

Faţa noastră este primul lucru care atrage atenţia atunci când ne întâlnim cu cineva, când mergem la un interviu sau orice alte evenimente sociale. De aceea întotdeauna trebuie să avem un look impecabil, care să creeze o impresie plăcută celor din jur.

Machiajul realizat cu produse makeup de calitate precum cele de aici, ne ajută să obținem un aspect fără cusur și imaginea unui ten strălucitor, ce are ca rezultat o faţă frumoasă, cu piele sănătoasă. Totodată, produsele de calitate asigură un machiaj de durată pentru ca noi să nu ne ocupăm de zeci de ori în timpul zilei cu reîmprospătarea machiajului.

Astăzi produsele de machiaj sunt disponibile într-o varietate de texturi, pentru zeci dacă nu chiar sute de finisaje. De la produse lichide, creme, spume, pudre, produse de protecţie solară şi cremele BB sau CC pana la blush-uri care fac pielea să strălucească, acoperind toate imperfecțiunile. Toate acestea sunt foarte importante pentru ca odată așezate pe faţă, datoria lor este sa creeze impresia unui ten perfect.

Mie personal îmi place machiajul. Unele dintre noi îl considerăm o armă de seducție, altele un motiv să ne simțim mai sigure pe noi… și desigur întotdeauna vor fi și cei care îl considera o deghizare inutila… oricum ar fi, puterea machiajului este de necontestat.

Machiajul ochilor însă, nu este o sarcină ușoară și este nevoie de multa practică pentru a obține un machiaj perfect. Pentru mine coditele cu tuș sunt o sarcină imposibilă, estomparea fardului poate fi și ea un pas complicat dacă nu știi cum să procedezi. Prin urmare, astăzi am adunat câteva sfaturi, astfel încât să poți începe să să îți perfecționezi tehnica… eu în primul rand!

Machiajul pas cu pas

Mai întâi de toate și ca o regulă de bază trebuie sa subliniez că cel mai bun machiaj este unul care nu este observabil de la distanta. Machiajul poate fi o sabie cu două tăișuri: dacă îl folosim corect, vom sublinia frumusețea naturala, dar dacă nu știm sa ne machiem, putem să ne mascăm farmecul și să îl transformăm în ceva artificial.

Înainte de a începe orice rutină de machiaj, trebuie să aveți instrumentele corespunzătoare: bureței, pensule, crema hidratanta, farduri, mascara, tuș de ochi, crema hidratanta etc.

machiaj pentru mireasa

Apoi pielea noastră trebuie să fie perfect curată pentru a evita apariția imperfecțiunilor.

Știți ca eu va spun adesea ca cel mai important pas din îngrijirea tenului este demachierea, atât seara cat și dimineața.

Pasul următor: hidratarea

Nu vom avea pielea radiantă dacă nu aplicam o crema hidratanta și o baza pentru machiajul nostru. Întotdeauna trebuie sa alegam tipul de cosmetice care se potrivește cel mai bine tipului de piele pe care îl avem.

Când vine vorba de baza machiaj, calitatea trebuie sa primeze. O bază trebuie să fie non grasa și să aibă un factor de protecție solară.

Alegerea bazei este esențială, astfel încât aspectul final să fie cât mai natural posibil.

Baza trebuie aplicată întotdeauna cu o pensulă, deoarece se întinde mai bine și cantitatea de produs utilizată este întotdeauna mai mică decât utilizarea degetelor sau a burețeilor.

Învață să aplici corectorul pentru un machiaj perfect

Corectorul este cel mai bun prieten al unui machiaj și trebuie aplicat în acele zone în care aveți ceva deghizat sau camuflat.

Paletă concealer Zaful

Contouring și strobing, yes or no?

Deși aceste tehnici de machiaj pot fi puțin prea mult pentru machiajul de zi, dacă le aplicați într-un mod ușor nuanțat, vă vor ajuta să obțineți o conturare subtila a trăsăturilor chipului vostru.

Fixați machiajul cu pudra

Aplicați cu o perie mare o pudra translucidă care vă va ajuta să vă fixați machiajul și să reduceți luminozitatea incomodă a frunții, pe care eu personal o urăsc. Folosesc o pudra mata pe care o aplic cu un burețel de catifea.

Conturarea sprâncenelor

Sprancenele bine definite cu o formă frumoasă pot schimba complet imaginea unui chip. Din ce în ce mai mult se pune accentul pe sprâncene bine marcate, dar fiecare față are nevoie de un stil diferit. Este important să căutați un aspect natural în funcție de forma feței pentru a obține armonie.

Utilizați un creion de sprâncene culoarea cea mai apropiată de nuanța părului pentru a umple golurile mici pe care le aveți, dar și pentru a defini forma.

produse machiaj sephora

Blush-ul, un pas important în orice machiaj

Blush-ul, ne ajută să îmbunătățim aspectul, întinerind fata. Se întinde pe obraji, conturând pomeții. Puteți atinge vârful nasului și partea superioara a buzelor.

Cum să aplici machiajul ochi

Vei aplica un fard de ochi? Acesta este momentul în care trebuie sa te gândești ce vei purta în acea zi și unde vei merge. În funcție de planurile tale, alege-ți stilul machiajului: mai pronunțat sau mai discret.

Începe prin aplicarea umbrei pe pliul pleoapelor cu o perie mică. Se utilizează un ton mai deschis pentru zona centrală și superioară, apoi un pic de iluminator spre baza nasului, astfel încât ochii sa para mari și strălucitori.

Urban Decay sunt cele mai cunoscute și apreciate palete de farduri pleoape. Un brand de produse beauty de înaltă performanță într-o gamă nebună de nuanțe, Urban Decay depășește limitele frumuseții și o combina cu feminitatea, îndrăzneala și plăcerea. Marca este destinata atât iubitoarelor de nuanțe nude, cat și celor care adora să-și exprime personalitatea prin cele mai moderne culori. Acest brand oferă produse profesionale cu formule ultra-pigmentate și rezistente, întotdeauna în ambalaje cu design spectaculos și nume devenite cult: Naked, Perversion, Vice

Este timpul timpul pentru tuș de ochi

Eyeliner-ul sau tușul este unul dintre momentele cele mai temute de mine și de multe fete în general, deoarece o mișcare greșită ar putea strica toată munca de până acum.

Sunt foarte multe tipuri de tus de ochi. Sephora de exemplu are o gama extrem de bogata. Încearcă diferite opțiuni pentru a găsi cel cu care te simți cel mai confortabil.gene false

Magia rimelului

Rimelul este cu adevărat magic. Alegem întotdeauna o mascara de calitate care sa dea un efect curbat genelor. Se aplica un prim strat de rimel, cu mișcări zig-zag și odată ce s-a uscat, un al doilea strat numai la vârfuri, altfel genele se vor strânge.

Buze apetisante

Pentru a face buzele să arate perfect, primul pas este exfolierea, desigur acest lucru se face înainte de a începe sesiunea de machiaj, apoi trebuie sa hidratam bine buzele. Acești pași ar trebui sa facă parte din rutina zilnica de îngrijire.

Sunt mai multe moduri de aplica rujul în funcție de aspectul final pe care îl dorim. Putem începe prin a defini forma cu un creion contur. Acesta are și rolul de a fixa culoarea. Apoi aplicam pe buze rujul preferat. Se începe din centrul buzei, extinzând spre margini pentru a evita excesul. Eventualele derapaje le putem contura cu fond de ten.

La sfârșit, trebuie sa aplicam un spray cu apă termala de la aproximativ 30 cm distanta, pentru a fixa machiajul bine pe piele.

Voila! Teoria e ușoară și dacă ma urmăriți și pe rețelele de socializare, veți observa ca îmi reușește cat de cat și practica…

machiaj de seara

 • 88
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Totul despre makeup – 10 pași pentru ca orice machiaj să îți reușească de fiecare dată"

 1. Valeria Chertes | mai 24, 2019 at 1:15 pm | Răspunde

  Informații foarte utile,mulțumim.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*