Visual search – căutarea folosind imagini, cel mai nou trend în cumpărături

căutarea folosind imagini
Share the joy

Visual search – căutarea folosind imagini, cel mai nou trend în cumpărături

Hello girls, astăzi vă vorbesc despre cel mai cool mod de a face cumpărături în această vară: căutarea folosind imagini pe www.glami.ro.

Când admirăm frumusețea, indiferent dacă o vedem într-un peisaj, într-o piesă de teatru, în muzică, pe chipul celui drag sau în reflexia unei imagini, o parte a creierului se activează, oferindu-ne plăcere și satisfacție în același timp. Acea parte va readuce ulterior la viaţă imagini gravate în memoria noastră pe care le-a relaționat cu un anumit sentiment dintr-o ocazie dată și va avea sarcina precisă de a trezi emoții și amintiri.

Toți acești stimuli din creierul nostru pot fi declanșați de unele lucruri evidente sau de detalii care la prima vedere par nesemnificative. Astfel că unele lucrurile ne plac pentru că sta in ADNul nostru și suntem programați să ne placă. Iar între acestea am putea enumeră instinctele primare, precum procurarea hranei sau gustul delicios al mâncării favorite.

Apoi sunt alte lucruri de care învățăm să ne bucurăm. De exemplu, în timp ce ne stă în fire să ne placă dulciurile, preferințele personale sunt determinate mai mult decât orice de experiență individuală, statut social, învățare, familie, cultură și toate lucrurile care ne definesc ca indivizi unici. Astfel ne atrage o anumită culoare sau ne plac lucruri ce displac altora.

Visual search și răspunsurile eficiente

Clar că evoluția noastră ne-a transformat în ființe senzoriale și putem defini exact imagini care se întrezăresc din spatele unui parfum, miresme ce răzbat dintre acordurile unei melodii sau atingeri pe care le simțim în răcoarea brizei ce ne mângâie obrazul, pentru ca în creierul nostru se declanșează acei stimuli emoționali, ne amintim ce ne-a plăcut și ne dorim să găsim ceva similar care sa ne aducă aceeași satisfacție.

Și pentru a numi doar câteva sunete, imagini sau arome care îți vor stârni imaginația și vor veni în sprijinul punctului meu de vedere, gândește-te la „sfârâitul” distinct al mâncării care atinge o tigaie încinsă, la sunetul valurilor sau mirosul inconfundabil al cozonacului proaspăt scos din cuptor. Clipește o clipă și vezi în spatele pleoapelor închise imaginea florilor de primăvară și aproape instantaneu îți vei aduce aminte de parfumul lor… nu-i aşa?

Așadar este firesc că în acest moment când suntem înconjurați de atâția stimuli și cumpărăturile să devină tributare tuturor simțurilor – iar www.glami.ro a ținut cont de asta.

Satisfacție vizuală – căutarea folosind imagini

Acum trebuie să recunoaștem, senzorialul a fost întotdeauna parte a experienței de cumpărături. Chiar și odată cu acapararea pieței de către cumpărăturile online, unii oamenii încă aleg să cumpere din magazine fizice sau cel puțin merg să exploreze un produs într-un magazin fizic tocmai din cauza modului în care putem experimenta senzația pe care acel produs ne-o trezește atunci când îl atingem și îl simțim.

În plus trebuie să ținem cont și de faptul că uneori ceea ce percepem ne poate uimi peste măsură încât creierul nostru nu poate defini în cuvinte ce simțim. De exemplu, cum descriem eleganța pură a unei rochii din mătase, foșnetul unei rochii din satin sau, la capătul opus al spectrului, multifuncționalitatea unui rucsac și câte articole indispensabile poate el cuprinde? Va trebui să vedem și să atingem, pentru că până la urmă a ști cu adevărat la ce ne referim.

Aici intervine căutarea folosind imagini, cel mai nou soft de căutare implementat de GLAMI.

căutarea folosind imaginiÎn primul rând, prin această funcție, încărcând o imagine cu o rochie satinată la care râvnim de când am zărit-o prima oară undeva, oriunde, pe www.glami.ro vom putea vedea toate produsele din catalogul GLAMI similare cu această rochie.

Pe de altă parte, dacă ținem cont de trenduri și vrem să ne aliniem cu acestea, GLAMI ne oferă și câteva opțiuni predefinite de căutare prin imagini, bazate pe cele mai populare căutări ale altor utilizatori. Și apoi, voilaaa… avem șansa de a vizualiza produse similare – sortate de la preț mic la preț ridicat, în funcție de preferințele altor clienți și de cele mai noi înregistrări în catalogul de produse.

Și de ce să nu recunoaștem… de câte ori nu am probat un articol vestimentar și am ieșit dezamăgiți din magazine pentru că nu era măsura noastră sau ni se potrivea perfect dar culoarea nu era tocmai preferată.

În prezent, pe www.glami.ro, fanii cumpărăturilor online pot găsi peste 730.000 de produse de la peste 13.000 de mărci. Și chiar dacă motorul de căutare online de modă are o mulțime de filtre care să vă ușureze căutarea acelei genți perfecte sau a acelei perechi de pantofi sport comozi sau a acelei rochii de vară fluide, nu există nimic similar cu satisfacția de a folosi pe deplin funcția de căutare prin intermediul imaginilor. Și veți vedea de ce în primul și în primul rând testând-o!

Curioasă din fire, chiar și eu am testat funcția căutarea folosind imagini și am descoperit o mulțime de alte ce avantaje:

 • Mai puține produse afișate, mai puțină oboseală la cumpărături!

Haideți să recunoaștem că, în ciuda faptului că ne bucurăm de opțiunile complete ale navigării online, de filtre și modalități de sortare pentru a vedea ofertele magazinelor online, uneori mai puține produse din care să alegem este, de fapt, mai multă…. satisfacție la shopping;căutarea folosind imagini

 • Mai puțin stres în privința produselor din wishlist.

Cred că sunteți de acord cu mine că unul dintre motivele principale pentru plasarea unui produs în lista de dorințe, în afară de așteptarea ca acesta să între la reduceri, este că dorim să ne asigurăm că acesta se potrivește cu acea imagine din mintea noastră, formată adesea pe baza unei imagini a vedetei preferate pe care am văzut-o că poartă articole de modă sau accesorii similare. Ei bine, datorită noului mod de căutarea folosind imagini nu mai avem griji în privința asta!

 • Puteți achiziționa online ceea ce ați văzut în magazin și puteți descoperi noi mărci în acest proces.

Eu am testat căutarea vizuală pe www.glami.ro mai întâi prin încărcarea unei fotografii făcute de mine cu telefonul anul trecut într-o cabină de probă dintr-un magazin fizic. Chiar dacă era o poză a unei rochii simple, clasice, cred că sunteți de acord cu mine că trendurile în modă revin. Și ce credeți?! Pe baza brandului inițial, căruia îi aparținea produsul căutat, am găsit instantaneu recomandări similare pentru produse de la alte mărci.

Mie acest lucru mi se pare minunat, practic poți merge sa probezi orice articol vestimentar oriunde și apoi să cauți pe GLAMI folosind funcția căutarea folosind imagini. Poți descoperi lucruri similare sau chiar mai frumoase, la un preț mult mai bun.

 • Obțineți recomandări de modă personalizate

Căutarea folosind imagini este practic un stilist personal cu recomandări potrivite pentru nevoile și dorințele voastre. Și toate acestea rămân ca un punct de reper pentru căutările viitoare pe GLAMI.ro, întrucât toată ideea din spatele acestei destinații de modă online este că shopping-ul este despre tine și despre ce cauți tu,  practic, un feed de cumpărături personalizat.căutarea folosind imagini

Tips & tricks pentru căutarea folosind imagini

Căutarea folosind imagini  nu este o sarcină dificilă, dar pentru pentru a te asigura că profiți la maximum de experiență și pentru a descoperi ce-ți dorești pe www.glami.ro, trebuie să ții cont de unele aspecte:

 • Încărcați o poză de bună calitate dacă utilizați căutarea folosind fotografii de pe telefonul mobil;
 • Dacă este posibil, încărcați o imagine întreagă, din cap până în picioare, din care puteți alege orice produs vă interesează în mod special;
 • Aveți grijă să nu decupați detaliile produsului din capturile de ecran pe care le încărcați de pe desktop, dacă alegeți să utilizați căutarea folosind fotografii de pe laptop;
 • Nu încărcați imagini cu filtre aplicate, întrucât redarea produselor similare de pe www.glami.ro va fi influențată, în special în ceea ce privește nuanțele de culoare;
 • Atunci când utilizați o poză a unui produs pe care l-ați găsit într-un magazin fizic, ideal ar fi să folosiți o imagine în care apăreți purtând acel produs sau în care produsul se vede integral;
 • Rugați un prieten să vă facă o poză și evitați selfie-urile sau alte încadraturi, cum ar fi să fotografiați produsul de sus sau de jos.

Vă invit să vă bucurați pe deplin de cumpărături în această vară folosind căutare prin imagini de pe www.glami.ro și dacă vă luaţi ceva ajutați de această funcție, să îmi spuneți și mie.

căutarea folosind imagini pe www.glami.ro

3 Comments on "Visual search – căutarea folosind imagini, cel mai nou trend în cumpărături"

 1. Anghelina Irina | iulie 27, 2020 at 2:23 pm | Răspunde

  Ce-a mai iesit,maică-asa ar zice bunica-mea.Foarte tare ideea

 2. Valeria Chertes | iulie 27, 2020 at 4:09 pm | Răspunde

  Mulțumim pentru sfaturi.

 3. Claudia L Chivu | iulie 27, 2020 at 8:51 pm | Răspunde

  Multumim pentru sfaturi! Foarte utile!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*