Vamos a la playa in Spania

paradis
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vamos a la playa in Spania

Telefonul suna si incerc sa il gasesc in graba. Ii aud sunetul de peste tot, insa, aparatul nu este nicaieri. Am nevoie de un concediu Spania.

Prietena mea, Andreea, care locuieste acolo de ani buni, ma tot invita in Alicante si niciodata nu am avut timp. Acum pare sa fie momentul pentru o alegere personala, una de regasire si pace.

Spania este una dintre principalele destinatii de vacanta pentru europeni și din ce in ce mai multi turisti romani de asemenea aleg aceasta tara.

Spania e taramul unde cresteau merele de aur ale lui Hercule, arena in care istoria se situa la granita intre eroism si tragedie, cand inca toreadorii sfideaza moartea.

Asezarea geografica, intre Europa si Africa si frumusetea unica au facut din aceasta tara, un punct de intalnire intre est si vest.

Stamtoarea Gibraltar desparte Spania de Africa.

spania

Trei din cele mai apreciate plaje ale Spaniei se afla in Insulele Baleare, trei din arhipelagul Canare, doua din Andaluzia, una din Galicia si una din Tara Bascilor.

Ses Illetes din Formentera este in topul celor mai bune plaje din lume, alaturi de plaje celebre din Cuba, Brazilia Seychelles sau Puerto Rico. Plaja Illetes reprezinta locul perfect pentru scufundari sau, pur și simplu, pentru a te bucura de soare si mare intr-un loc de poveste, singur sau alaturi de persoanele pe care le iubesti.

Insula Menorca are parte Nordica imbracata in stanci, cu multe golfuri pitoresti si plaje retrase, cu nisip fin. Exista transport propriu pe insula si trasee turistice si cele mai frumoase plaje din Insulele Baleare. Este deosebit traseul pană la Cap de Favártix, varful stancos si ingust din extremitatea nordică a Parcului Natural S’Albufera des Grau.

Madridul trebuie de asemenea luat in calcul, gazduieste palatal regal si o serie de alte monumente impresionanete. Alte orase importante din Spania sunt: Barcelona, Valencia,Sevillia,Bilbao.

Pentru Spania, exista curse charter catre insulele din arhipelagul Canare, in Tenerife, Baleare-Mallorca si Ibiza, pe Costa Brava. Ibiza, insula care l-a incantat pana si pe Jules Verne

Singurul mod de a ajunge in Formentera a ramas cu vaporasul luat din Ibiza.

Vamos a la playa!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Vamos a la playa in Spania"

 1. Am fost in Spania o singura data si atunci in Barcelona. Mi-ar place sa vizitez si alte orase si evident ca nici in Alicante nu am ajuns. Mi-ar face placere sa ajung macar o data

 2. Eu nu am fost in Spania, desi imi doresc sa ajung sa imi experimentez si eu cunostintele dobandite in adolescenta din telenovele si cartea „Spaniola, fara profesor”. Sotul meu a fost in toata Spania in schimb de doua ori pe circuite turistice.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*