Ai o afacere in industria lemnului? Iată de unde poti cumpăra masini si utilaje prelucrare lemn

masini si utilaje prelucrare lemn
Share the joy

Ai o afacere in industria lemnului? Iată de unde poţi cumpăra masini si utilaje prelucrare lemn

Prelucrarea lemnului și industria mobilei sunt unele dintre cele mai profitabile idei de afaceri.  Cheresteaua și produsele din lemn sunt în permanenţă căutare, de aceea această ramura a industriei s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani.

Vrei să devii producător de mic mobilier?

În ultimul timp cererea de mobilier modular a crescut considerabil. De aceea, dacă îţi place tâmplăria, acum este momentul să îţi deschizi un atelier sau o mică fabrică de producere a acestui tip de mobilier si nu numai.

Un mobilier modular este un uşor de utilizat putând fi mutat cu uşurinţă şi reutilizat în numeroase combinaţii pentru a crea corpuri decorative, diferite de fiecare dată. Acestea se găsesc şi în magazinele de bricolaje, dar de obicei sunt fabricate cu măsuri standardizate astfel încât toată lumea se îndreaptă spre producători care pot să le ofer dimensiunile, culorile şi accesoriile dorite.

De ce ai nevoie pentru a produce mobilier

Acest tip de mobilier este o soluţie versatilă, care poate fi personalizat după preferinţele clienţilor, însă ai nevoie de masini si utilaje prelucrare lemn pentru a oferii mobilier de calitate, cu finisaje deosebite.

Sunt diverse etape care trebuie parcurse pentru ca mobilierul produs de tine să fie apreciat şi recomandat. Nu este de ajuns să ştii să „croieşti” PAL-ul şi să montezi balamale.

Pentru toate lucrările ai nevoie de un ajutor, un astfel de ajutor sunt masini si utilaje prelucrare lemn adecvate pentru a efectua mai multe sarcini complexe, care nu doar că îţi vor uşura muncă, dar totodată vei descoperi că aceste utilaje pot fi mânuite de mai puţini angajaţi.

Utilajele moderne pentru prelucrarea lemnului pot face toate lucrările care implică prelucrarea acestui material, indiferent cât de complexe ar fi.

masini si utilaje prelucrare lemn

Clasificare masini si utilaje prelucrare lemn

Trebuie să vă spun că nu doar pentru producerea mobilierului ai nevoie de masini si utilaje prelucrare lemn.

Acestea se împart în mai multe categorii:

  • Maşini şi utilaje pentru prelucrare mobilă din lemn masiv

Aici se încadrează toate utilajele care pot prelucra lemnul brut, cum ar fi: fierăstraie panglică de tâmplărie, circulare, maşini de îndreptat, de rindeluit, de frezat şi scobit orizontal. Cheresteaua dar şi panourile de lemn vor fi şlefuite, băiţuite, tăiate, etc., iar după prelucrare vor da naştere elementelor de mobilier.

  • Prelucrarea mobilei din PAL şi MDF

Pentru acestea vei avea nevoie de circulare de formatizare cu masă mobilă, în pachet sau verticale. Mai este nevoie de utilaje de frezat cant şi aplicat ABS în plan curb sau drept. Maşii de găurit pentru montat bolţurile rafturilor sau pentru orificile şuruburilor speciale sau puteţi opta pentru maşini de găurit multiplu cu ajutorul careaia puteţi face tot tipul de găuri, de la cele pentru holşuruburi speciale pentru lemn, până la orificiile pentru montarea balamalelor.

În ultimul timp, mobila cu fonturi cu diferite modele este la mare căutare. De aceea pentru a produce acest tip de fonturi ai nevoie de prese cu membrane. Acestea înfoliază tot tipul de modele plane sau curbate, tridimensionale cu detalii uimitoare. Astfel eviţi tipul lung de aşteptare în cazul în care trebuie să comanzi aceste modele în altă parte.

Totodată poţi înfolia suprafeţe plane sau arcuite, pe o parte sau pe ambele părţi, pentru acele obiecte de mobilier cu aspect ultramodern, futurist, în care uşile sunt curbate şi au modele reliefate, 3D.

  • Masini si utilaje prelucrare cherestea

Fierăstraie și circulare, pentru debitat și spintecat lemnul sunt absolut necesare în momentul în care ai de gând să pornești o mica afacere în acest sens. Noile mașini si utilaje prelucrare lemn, sunt absolut automatizate, coordonate de un calculator și precizie laser.

  • Linii pentru brichetare şi peletizare

Dacă alegi să prelucrezi lemnul brut, buștenii, atunci trebuie să achiziționezi o line de brichetare a rumegușului. În acest fel vei profita de fiecare așchie de lemn și vei transforma rumegușul de la debitare, în peleţi şi bricheţi pentru încălzire.

Aceste linii sunt compuse din: uscătoare rumeguș, mașini de brichetat mecanice și hidraulice, mașini de peletizat. Poţi alege să achiziționezi o linie completă sau doar unul dintre utilaje. Investitia va fi rapid amortizatăă pentru ca acest combustibil este la mare căutare.

  • Linie pentru producerea paleţilor

Paleţii sunt folosiţi în toate sectoarele industriei. De la cea alimentară, pana la industria metalurgică, paleţii ajuta la transportarea pieselor sau a oricărui tip de articol comercial, alimentar, farmaceutic, etc..

O linie pentru producerea paleţilor cuprinde: mașina automată de asamblat paleţi, linie automată de procesare paleţi, circular automat de retezat elemente paleţi și poate reprezenta o afacere în sine, cu profit imediat.

  • Linii pentru producerea lemnului stratificat pentru termopane

Ferestrele cu geam termopan au invadat piața în ultimii ani, însă cele din lemn natural sunt mai calitative deoarece lemnul este un izolator foarte bun și totodată este durabil. Din lemn se poate confecționa orice tip și orice forma de fereastră.

Producătorii de tâmplărie din lemn au nevoie de linii pentru producerea lemnului stratificat și de linii pentru prelucrarea ferestrelor.

  • Sisteme de exhaustare

Oricine lucrează în industria lemnului îți poate spune ca acest element natural este viu pentru totdeauna. Lemnul verde, proaspăt debitat, trebuie sa fie uscat pentru ca mai apoi sa poată fi prelucrat.

Sistemele de exhaustare sunt compuse din utilaje care urgentează uscarea lemnului cu ajutorul exhaustoarelor mobile și locale pentru tâmplărie, stații de filtrare, ventilatoare centrifugale și tuburi flexibile.

masini si utilaje prelucrare lemn

De unde poţi cumpăra masini si utilaje prelucrare lemn

SC INDUSTRY TRANSILVAN SRL, fondată în 1991, comercializeaza maşini, echipamente şi scule , de ultimă generaţie, pentru prelucrarea lemnului, importate de la producatori recunoscuţi din Bulgaria, Cehia, Polonia, Slovenia şi Italia.

Maşinile comercializate de aceasta compania, se remarcă prin preţuri avantajoase și calitate.

Aceste mașini si utilaje prelucrare lemn își regăsesc utilitatea atât la producători mici, cât şi la companii multinaţionale cu capacităţi industriale.

Utilajele pot fi văzute la săli expoziționale pe teritoriul ţării, dar și în exploatare la atelierul de producție.

Pe lângă echipamente specializate, SC INDUSTRY TRANSILVAN SRL va pune la dispoziții servicii service de specialitate ce pot asigura punerea în funcţiune a utilajelor, dar şi remedierea eventualelor defecţiuni, în cel mai scurt timp.

2 Comments on "Ai o afacere in industria lemnului? Iată de unde poti cumpăra masini si utilaje prelucrare lemn"

  1. Un articol foarte bine documentat pentru cine vrea sa inceapa o afacere cu ledmn.

  2. Sunt foarte utiel toate sfaturile tale din acest articol. O documentare foarte buna. Si da, industria lemnului este intr-o continua crestere oriunde in lume. Se scot bani frumosi din fabricile de cherestea.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*