Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ulei de migdale, beneficii pentru sanatate in fiecare strop

ulei migdale
Share the joy
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ulei de migdale, beneficii pentru sănătate în fiecare strop

Uleiul de migdale a fost folosit în medicina tradiţionlă de secole. Numeroasele beneficii pentru sănătate şi frumuseţe pe care le oferă utilizarea uleiului de migdale sunt cunoscute de mii de ani, acesta fiind folosit pentru pentru un corp sănătos şi o piele strălucitoare, un păr mătăsos şi o faţă fără riduri.

Fiecare picătură aurie de ulei de migdale dulci are proprietăţi antioxidante şi este bogat în vitamina E, care are multe beneficii pentru sănătate. De asemenea, conţine vitamina K care este importantă pentru coagularea eficientă a sângelui şi contribuie la o bună sănătatea a oaselor. În afară de această, uleiul de migdale este o sursă bună de acizi graşi mononesaturati, care sunt cunoscuţi ca au mai multe beneficii pentru sănătatea inimii.

Utilizare ulei de migdale dulci

Uleiul de migdale poate fi utilizat în numeroase moduri. De la tratamente de frumuseţe, masaj, etc până la prepararea produselor alimentare, acesta poate fi folosit în loc de ulei de măsline în prepararea unei salate delicioase sau chiar pentru marinarea preparatelor din carne.

ulei de migdale

Insa unul dintre cele mai importante beneficii este că utilizarea acestui ulei în locul celui tradiţional ajută la reducerea colesterolului. Iar cel mai pur ulei, presat la rece, care are grijă de sănătatea ta este un ulei de migdale de la planteea.

Migdalele sau orice ulei de migdale dulci, atunci când sunt combinate cu o dietă sănătoasă pot ajuta la scăderea colesterolului şi la reducerea riscului de boli cardiace.

Unele cercetări au arătat că o dietă care conţine migdale şi alte fructe cu coajă lemnoasă reduce LDL (colesterolul rău), după doar două săptămâni. De asemenea au arătat că efectele antioxidante ale vitaminei E reduce riscul de boli de inimă. Alte studii avizate au demonstrat că introducerea în alimentaţie şi consumul atât migdalele întregi cât şi de ulei de migdale, reduce în mod eficient colesterolul rău (LDL) şi contribuie la creşterea colesterolului bun sau HDL, ce poate reduce riscul cardiovascular.

Proprietăţile uleiului de migdale dulci nu au preţ. Acesta contribuie la sănătatea noastră dacă este introdus în alimentaţia de zi cu zi. Uleiul de migdale mai este folosit ca un tratament popular pentru a regla probleme la nivelul tractului digestiv inferior, inclusiv constipaţie, deoarece are efectul unui efect laxativ uşor. Pentru orice persoană care suferă de constipaţie, 2 linguri de ulei de migdale pret de câteva zile dimineaţa pe stoacul gol vor acţiona că un laxativ natural mentinand o buna sanatate a tractului digestiv.

Uleiul de migdale presat la rece are un punct de fum scăzut (temperatura la care începe să fie deteriorat un uleiul), astfel încât nu este ideal pentru vase de gătit care necesită temperaturi ridicate, dar se pot adaugă câţiva stropi de ulei de migdale dulci în salate, marinate, chiar şi în piureuri.

Cu toate acestea, la fel ca toate grăsimile, acesta ar trebui să fie consumat cu moderaţie, deoarece conţine aproximativ 120 de calorii pe lingură.

Reduce semnele de îmbătrânire cu ajutorul uleiului de migdale

Cu doar câţiva stropi de ulei de migdale dulci poţi întări starea de sănătate a pielii ajutând la reducerea vizibilă a ridurilor. Proprietăţile de hidratare ale uleiului, proteinele ​​din migdale şi aminoacizii sunt un plus fără preţ pe lângă vitamina E şi ajută la creşterea producţiei de colagen. Acest lucru face ca pielea sa arate mai tânăra şi mai fina, îmbunătăţindu-şi mult aspectul.

Aplicaţi câteva picături de ulei de migdale în jurul ochilor in timpul de noaptii, chiar înainte de a merge la culcare, printr-o mişcare circulară, pentru a reduce cearcănele şi pungile de sub ochi.

Ulei de migdale pentru un păr frumos și sănătos

În cosmetică poate fi utilizat pentru o piele sănătoasă şi un păr bogat, strălucitor. Puteţi da un masaj direct pe pielea scalpului cu acest ulei sau se amestecă cu alte ingrediente pentru a obține un tratament facial.

Beneficiile uleiului de migdale nu sunt limitate doar la piele. Acesta poate fi eficace în tratarea şi ameliorarea a o serie de afecţiuni legate de sănătate. Aplicarea câtorva stropi de ulei de migdale dulci vă oferă un păr strălucitor şi sănătos pentru că acesta conţine vitamine şi acizi graşi ce ajută la menţinerea sănătăţii podoabei capilare. De aceea o aplicare regulată de ulei de migdale pe scalp va hrăni părul cu toate substanţele nutritive de care are nevoie. Așadar folosind ulei de migdale preț de câteva săptămâni poți avea un păr strălucitor, sănătos și viguros.

 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Ulei de migdale, beneficii pentru sanatate in fiecare strop"

 1. Atat de multe posibilitati de al folosi si eu nu il am in casa! Multumesc pentru articol.

 2. Valeria Chertes | iulie 16, 2017 at 4:30 pm | Răspunde

  Nu am stiut pana acum cat de benefic este.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*