Sare de Himalaya, sanatate in fiecare cristal

Share the joy

Sarea de Himalaya aduce sanatate in fiecare cristal

Sarea, cea mai răspândită substanță de pe pământ, este absolut esenţială pentru viaţă. Aceasta se găseşte în mod natural în cantităţi mai mici sau mai mari în legume, fructe, apă, etc.

Sarea pe care obişnuim să o cumpărăm de la supermarket este rafinată, cu multe substanţe adăugate: clorură de sodiu, cianuri, antiaglomeranti, etc. Cu toate astea, cei mai mulţi oameni nu realizează diferenţele enorme între standardul rafinat al sării de masă pe care o folosim zi de zi şi sare naturală, sănătoasă.

Aceste diferenţe pot ajuta la menţinerea sănătăţii noastre, sau dimpotrivă, pot declanşa unele boli.

Ai auzit de sare de Himalaya?

În timp ce cu toţii cunoaştem efectele negative ale sării rafinate asupra sănătăţii noastre, utilizarea acestei variante este din ce în ce mai căutată din cauza beneficiilor sale.

Astăzi vreau să va vorbesc, despre „aurul alb” din Himalaya și multiplele beneficii pe care le are asupra organismului. Se mai numeşte aur alb pentru că are o puritate ridicata, fiind considerată cea mai pură substanţă. Sarea cristalină din Himalaya, are o vârstă de 250 de milioane de ani, nefiind contaminată cu nici o substanţă periculoasă.

Sarea Himalaya conţine 84 de componente esenţiale, care sunt benefice organismului nostru. Structura unică a sării de Himalaya, stochează energie vibrationala primară. Toate minerale şi oligoelemente din cristale de sare sunt disponibile într-o formă coloidală, ceea ce înseamnă că acestea sunt atât de mici încât celulele să le poată absorbi cu uşurinţă.

Dar sarea nu este doar pentru asezonat mâncărurile, sursă naturală de sodiu, sarea de Himalaya oferă un mineral esenţial pentru funcţiile corpului menţinându-l sănătos. De fapt sodiul ajută la reglarea volumului de sânge şi prin urmare stabileşte valori normale ale tensiunii arteriale. Alături de sodiu, sare Himalaya conţine, de asemenea, un nivel ridicat de fier, magneziu, calciu, clorură de potasiu naturală, fosfor şi în cantităţi mai mici, bor, iod, cupru, seleniu, zinc, fluor, beriliu, carbon, cobalt, mangan, vanadiu, sulf, clor, germaniu și alte elemente atât de indispensabile unei bune funcționări a organismului.

sare-de-himalaya

Sursa foto : Pixa Buy

Beneficii sare de Himalaya

  • Stimularea si revigorarea organismului

Multe dintre mineralele din sare de Himalaya sunt esenţiale pentru a menţine oasele şi ţesuturile sănătoase dar ajută şi la reglementarea fluxului sanguin. În cazul în care sunteţi predispus la boli, cum ar fi artrită, fragilitate osoasă sau chiar oboseală cronică, utilizarea regulată a sării de Himalaya va întări corpul revigorandu-l şi păstrându-i sănătatea.

  • Mentinerea sanatatii cailor respiratorii

Sarea de Himalaya serveşte pentru a elimina bacteriile şi multe alte impurităţi care pot afecta calitatea aerului pe care îl respirăm, de aceea se pot face spălături ale cavităţilor nazale pentru curăţarea sinusurilor sau pentru purificarea aerului din incaperi, care de cele mai multe ori este poluat, incarcat de acarieni si provoaca alergii.

  • Detoxifiere si ameliorarea durerii

Sarea de Himalaya este un bun detoxifiant atunci când este adăugată la o baie caldă. Prin dizolvare sunt furnizate toate mineralele şi multi alţi nutrienţii necesari pentru organism. În acest caz sarea funcţionează că un detoxifiant puternic deoarece devine o soluţie ionică, permiţând extragerea toxinelor din ţesuturile pielii şi ţesutul adipos. În plus infuzia de minerale crează o stare de prospeţime şi energie.

O baie caldă în care aţi dizolvat sare de Himalaya ajută de asemene la relaxarea muşchilor şi ameliorarea durerii. Magneziu, precum şi alte minerale care se găsesc în această sare, sunt absorbite prin piele, ajutând la vindecarea leziunilor musculare şi a altor ţesuturi moi, precum şi la ameliorarea durerilor osoase.

  • Alimentatie

Consumată în locul sării convenţionale, sarea de Himalaya are foarte multe beneficii, de la menţinerea sănătăţii tractului digestiv, păstrarea echilibrului pH-lui în celule, reglarea zahărului din sânge, stimularea activităţii cerebrale, până la reducerea semnelor de îmbătrânire şi multe altele.

Sarea de Himalaya este mai mult decât o simplă sare, deoarece are efecte curative, revigorante şi oferă energie. Culoarea roz a acesteia, este dată de oxidul de fier.

Presar-o în bucate și adu-o în casa ta și vei descoperii izvorul tinereții.

 

1 Comment on "Sare de Himalaya, sanatate in fiecare cristal"

  1. Nu o folosesc chiar la orice dar la salate si chestii pe care le mamanc crude o am alaturi. Si gustul e bun la sarea de Himalaya.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*