Totul despre British Shorthair, cele mai drăgălașe și docile pisici

pisica British Shorthair
Share the joy

Totul despre British Shorthair, cele mai drăgălașe și docile pisici, ideal de ținut în apartament

Crăciunul se apropie și unii dintre noi am regăsit pe lista trimisă către Moșu’ și o cerință specială: un animăluț de companie. Unii copii au cerut o pisicuță, alții un cățel. Adevărul este că un astfel de cadou viu aduce cu sine multă fericire, dar și foarte multe responsabilități. O pisica este mai simplu de întreținut decât un cățel în mare parte pentru că practic este autonomă, în timp ce cățelul are nevoie să fie scos la plimbare. Între toate rasele pisica British Shorthair este preferată mea. Este o rasă docilă, afectuoasă, blândă și inteligentă.

Ar mai fi și pisica Sfinx. Această rasă nu are par, ceea ce o face râvnită de persoanele care au alergii. Pisica Sfinx însă mi se pare pretențioasă și sensibilă, cu toate că este o rasă de pisici care nu cauzează probleme de niciun fel.

British Shorthair: de la tomberoneza la pisică cu pedigree

Numele său indică perfect originea să. British Shorthair este originară din Marea Britanie. Inițial a fost o pisică tomberoneza, fără stăpân și, prin urmare, rasă a fost dezvoltată de la pisici fără pedigree.

British Shorthair este o pisică calmă, cu un temperament pașnic și echilibrat. Se adaptează foarte ușor și se înțelege la fel de bine cu copiii cât și cu alte animale. Sunt vânători foarte buni, le place să se joace și se vor distra de minune cu cei mici.

Un pisoi British Shorthair este foarte atașat de stăpânii săi, dar nu este lipicios. De asemenea, apreciază momentele de singurătate și liniște. Are un comportament ideal pentru a fi ținut în apartament și este foarte cuminte când… „stăpânul nu-i acasă”

Fără a fi intruzivă, este o pisică care are nevoie de multă atenție, menținând în același timp o latură independentă.

De dimensiuni medii și mari, British Shorthair este o pisică robustă, rotundă. Are un corp puternic, cu umeri și șolduri foarte largi și rotunde, care îi conferă un aspect impunător. Cu capul rotund în formă de măr și ochii mari, emană o expresie drăgălașă care o face să fie adorată de toți copiii.

pisica British Shorthair

Blana sa este densă, scurtă și erectă până la punctul de deschidere la gât atunci când pisica își mișcă capul. Acest aspect al părului o face să pară o minge pufoasă, de o delicatețe fără sfârșit.

Este una dintre rasele cu mai multe variații de culoare. Poate avea blăniță de o singură culoare: negru, albastru, ciocolată, liliac, roșu, crem, alb, scorțișoară sau bicolore.

Cum îmi întrețin pisica British Shorthair?

Întreținerea acestei pisici este relativ ușoară. Un simplu periaj regulat va fi suficient pentru a scăpa de firele de păr moarte și pentru a menține o haină frumoasă. Vizitele regulate la veterinar, carnetul de vaccinuri complet și o dietă corespunzătoare va oferă garanția unui animal de companie sănătos și a unui prieten jucăuș pentru copiii tăi.

Be the first to comment on "Totul despre British Shorthair, cele mai drăgălașe și docile pisici"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*