Totul despre sampon uscat – Cum să ai un păr curat în câteva secunde

totul despre sampon uscat
Share the joy

Părul tău, cea mai bună armă de seducție

Fiecare din noi avem un tip de păr care necesită o grijă unică și specială. Perfect drept, creț, subțire sau fragil, oricare ar fi tipul tău de păr, trebuie să profiți din plin de această armă de seducție și să îi oferi toată atenția ta.

Dar părul nu a fost dintotdeauna motiv de mândrie. Pe timpul Cleopatrei, din cauza căldurii excesive, podoaba capilară era îndepărtată și înlocuită cu peruci. Pe atunci doar cei mai bogați își permiteau o perucă de calitate, ceilalți purtau piei de animale sau peruci din fibre vegetale.

Secole mai târziu, Ludovic al XIV-lea al Franţei (sec XVI-XVII) a impus moda perucilor care acopereau umerii și spatele. Desigur, istoria perucii este una întortocheată și pe alocuri haioasă sau chiar trăznită de-a binelea, dar cum pe atunci lucrurile nu se puteau curăța „conform etichetei”, a apărut pudra care era folosită la întreținerea perucilor. Doamnele foloseau o pudră colorată: fucsia sau galben, în timp ce domnii se mulțumeau cu talcul alb presărat din belșug.

Încă de atunci s-a observat că pudra de talc, căci despre ea era vorba, avea putere mare de absorbție și perucile purtate zile la rând, se revigorau și păreau ca noi după ce primeau un tratament… prăfos.

Astăzi vremea perucilor a apus de mult, dar primul sampon uscat a evoluat într-un mod spectaculos și s-a transformat într-o unealtă beauty sofisticată care ne ajută să arătăm impecabil întotdeauna, frumoase și seducătoare, cu un păr strălucitor și o coafură impresionantă. Pudra de talc a fost înlocuită cu amidonul, iar unele șampoane uscate sunt pigmentate, oferind posibilitatea de a camufla rădăcinile între două vopsiri.

Desigur că noi femeile avem întotdeauna secretele noastre de frumusețe. Pentru un ten de vis și o privire seducătoare, folosim o paleta machiaj, dar pentru a ne păstra părul în stare perfectă, secretul este un bun sampon uscat.

Dacă încă nu cunoașteți avantajele acestui produs minunat, astăzi îți voi explica ce este și cum să profităm din plin de el.

sampon uscat

Ce este șamponul uscat?

Șamponul uscat este un produs ideal pentru a menține frumusețea părului nostru în momente de stres. Invizibil pe păr, absoarbe excesul de sebum și redă părului un volum instant, lejeritate, parfum delicat și… o coafură de vis!

Astăzi când suntem mereu pe fugă, prinse între atâtea taskuri zilnice, industria beauty ne-a oferit acest produs, ca sprijin incontestabil pentru toate femeile ocupate, cu responsabilități multiple și timp limitat, care vor să-și păstreze imaginea impecabilă și părul frumos în orice moment.

De-a lungul anilor, utilizarea șamponului uscat a devenit un gest de frumusețe necesar în viața de zi cu zi. Strecurat în poșetă, poate fi aplicat oricând, transformând într-o clipă o coafură ternă și fără viață, într-un păr perfect, ca tocmai ieșit de la coafor.

Aplicat corect, șamponul uscat este gestul salvator, iar părul își recăpăta efectul captivant pe care l-am obținut cu ultimul duș pentru că ingredientele sale speciale ajută la revitalizarea completă a podoabei capilare. Doar o pulverizare și în câteva momente, părul va fi gata pentru o defilare de senzualitate și frumusețe.

Acest tip de șampon are două variante sub care îl puteți găsi:

  • Pudră fină translucidă, care îndeplinește foarte bine și rolul de șampon uscat, pentru o coafare prelungită, oferind un volum sexy tuturor tipurilor de păr.
  • Spray care curată instant părul, eliminând excesul de sebum și mirosul neplăcut, cu un singur gest.

De ce să folosiți un șampon uscat?

Mult timp șamponul uscat a fost blamat pentru că s-a creat o confuzie asupra faptului că nu mai este nevoie să speli părul. De fapt, șamponul uscat este un ajutor neprețuit între două spălări, menținând părul hidratat, oferindu-i strălucire și aspect mătăsos.

Utilizarea unui sampon uscat bun ne poate salva în anumite circumstanțe în care trebuie să arătam impecabil, dar nu avem timp să spălăm părul și să-l coafam.

Multe femei folosesc șamponul uscat după ședințele de fitness sau când pleacă de la birou, deoarece conferă părului un efect neted și strălucitor, fără a fi necesară folosirea apei.

Alte persoane folosesc aceste șampoane uscate pentru a evita spălări excesive, care pot usca și deteriora firele de păr.

sampon uscat pentru par frumos

Cum se folosește un sampon uscat

Șamponul uscat este utilizat pentru a curăța întregul scalp sau poate fi aplicat numai pe acele zone ale părului care se murdăresc mai repede, precum ar fi bretonul, care atunci când este aproape de piele, se impregnează cu uleiuri naturale și capătă un aspect neîngrijit.

Pașii de utilizare a șamponului uscat sunt simpli. Pudra se împrăștie pe scalp cu ajutorul dozatorului integrat. Se lasă să acționeze câteva minute, apoi se piaptănă părul pentru a elimina surplusul.

Pentru a folosi un sampon uscat spray, împărțiți părul în zone cu pieptenele și pulverizați pe fiecare dintre ele, doar pe rădăcini, o cantitate mică de produs, de la aproximativ 30 cm de păr. Lăsăți produsul să acționeze timp de aproximativ 10 minute. Acest pas este foarte important deoarece șamponul uscat are nevoie de timp pentru a-și îndeplini funcția de a absorbi toate impuritățile.

În ambele cazuri se recomandă să scuturați părul cu degetele pentru a elimina surplusul vizibil. Apoi periați cu atenție pentru a îndepărta praful rezidual și pentru a lăsa produsul să difuzeze complet.

Iată deci cum șamponul uscat este o alternativă pentru a ne menține părul frumos și sănătos în orice moment.

2 Comments on "Totul despre sampon uscat – Cum să ai un păr curat în câteva secunde"

  1. Mulțumim pentru articol! Nu am folosit până acum șampon uscat, dar m-ai convins să-l încerc și eu!

  2. Mie mi-a fost de mare folos șamponul uscat.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*