Tips & tricks amenajare living în tendințele anului 2023

amenajare living
Share the joy

Tips & tricks amenajare living în tendințele anului 2023

Redecorarea este unul dintre cele mai plăcute lucruri pe care le putem face pentru a schimba design-ul unei încăperi sau a întregului cămin și de ce nu, chiar starea de spirit. Dacă ne uităm la tendințele în design interior pentru 2023, se remarca o orientare spre integrare, spre un tot unitar. Acest concept pune accentul pe importanța îngrijirii spațiilor și va continua să fie puternic prezent și în următorul an. Se va cauta continuitatea cu un stil decorativ care oglindește natura cu toate nuanțele și formele ei.

Si totuși… sunt atât de multe opțiuni pe care ni le oferă lumea designului interior, încât atunci când vine timpul să iei în calcul o amenajare living, îndoielile se înmulțesc. Iar dacă te afli în mijlocul unei operațiuni de schimbare a look-ului casei tale sau a oricărei alte încăperi, vei ști exact la ce ma refer. Însa daca alegi cu atentie culorile, stilurile sau materialele care sa se integreze în întregul design al casei, pe lângă micșorarea acelui interval enorm de posibilități, vei ști cu ce să „te joci” pentru a realiza un living modern și luminos.

Minimalism scandinav

Tarile nordice au dat startul cu acest stil care s-a întins peste tot în lume. Slăbiciunea pentru interioarele senine și calde, decorate cu materiale naturale, tonuri deschise și piese de mobilier puține, dar bine alese, este o tendință absoluta care a triumfat în cursa decorațiunilor interioare din ultimii ani.

Culorile precum bejul, teracota , griurile elegante și o întreagă varietate de maro, verde și albastru cenușiu, în tonuri foarte delicate, vor fi și ele o tendință în decorarea sufrageriei în 2023. Și sunt perfecte pentru a crea o atmosfera intima și echilibrata. Prin urmare, dacă te gândești să-ți renovezi sufrageria, nu ezita și pictează pereții într-una din aceste culori și alege o mobila living eleganta, neutră.

În cadrul paletei de neutre, gama cromatică de culori pământii este marea favorită în acest an. Bejul, maro închis, teracota, cupru… sunt tonuri care transmit calm și ajută la crearea unor medii relaxante. Și cel mai bun lucru este că se integrează în orice stil decorativ. Culorile pământii le poți folosi pe podele și pereți, la piese de mobilier sau în tușe subtile prin mici detalii și accesorii textile, precum pernele și perdelele de soare.

Atingeri de culoare Pantone 2023

După cum am spus la începutul acestui articol, anul acesta minimalismul cald își, interioarele calme și relaxate continuă să atraga, dar este timpul să aducem puțină culoare și bucurie în casele noastre. Obține detalii cu plante verzi, vibrante și accesorii cu care să oferi un contrapunct cromatic în decorul sufrageriei tale. Te poti juca cu culori inspirate din natura atât de la moda sau și cu magenta, culoarea Pantone 2023.

Vei găsi o mulțime de detalii și accesorii în această nuanță: de la perne pentru decorat canapeaua, vaze și alte decorațiuni, până la covoare și pufuri. Cel mai eficient truc? Animați o canapea neutră cu perne simple cu modele în magenta!

Formele rotunjite în locul liniilor drepte

amenajare living

Cred ca am tot spus ca mie imi place simetria, liniile abrupte și colturile drepte, dar modelele de forme naturale, linii curbe și unduitoare, au puterea de a crea medii dinamice și foarte atractive din punct de vedere vizual, dar care sunt percepute a fi la fel de echilibrate. Din acest motiv, anul acesta este cazul sa te alături acestui trend (daca nu ai făcut-o deja!) cu o masa de cafea, o canapea sau un fotoliu confortabil in care sa te deconectezi si sa te relaxezi.

Mobilier vintage, mai la modă ca niciodată

Evident suntem din ce în ce mai preocupați să creăm medii unice și personale cu mobilier sau accesorii care aduc o nota de unicitate. Așadar, integrarea pieselor vechi sau recuperate, cele care ascund o poveste, se numără și printre tendințele anului 2023 pentru living.

Lemnul este încă în tendințe

Mai mult decât o tendință, lemnul este un material atemporal, care nu este doar vesnic la modă, ci și rezista în timp. Totodată niciun alt material nu transmite senzația de căldură și confort pe care o realizează lemnul. Cel mai bun lucru este că există multe modalități de a-l încorpora în orice cameră din casă, și nu doar prin intermediul mobilierului. Poți include mobilier auxiliar din lemn brut, poți miza pe plinte sau chiar decora cu obiecte de mobilier din PAL care imita texturile sau finisajele care simulează lemnul natural.

Mai puteți integra blaturi extravagante din marmura, granit sau porțelan reconstituit din rășini și completa totul cu textile moderne precum covoare cu modele geometrice, ideale pentru a adăuga caracter și personalitate decorului sufrageriei și au un design sobru și discret.

Pentru perdele optați pentru țesăturile naturale de in sau bumbac, în alb, tonuri neutre sau culori pământii. Ușoare și translucide, simple sau cu imprimeuri botanice sau geometrice discrete și neapărat lungi pana la podea.

Tu cum ai decora un living în 2023?

Be the first to comment on "Tips & tricks amenajare living în tendințele anului 2023"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*