Stomatologii dedicati, deseneaza zambete perfecte

stomatologie copii
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Stomatologii dedicati, deseneaza zambete perfecte

-Mama, o sa ma doară?

-Nu, cum sa te doară? E doar un „dinte de lapte”, îl așezam apoi sub pernă și vine Zana Măseluță și îl ia.

-Si unde îl duce? Nu îl poate transforma într-un dinte pentru bunica?

-Nu, copile, bunica își va pune un implant dentar la o clinică din București, acolo unde și-a pus și mătușa Aurora.

-Mătușa care nu mănânca niciodată de teamă sa nu piardă dinții?

-Da, înainte mătușa Aurora avea o proteză veche, adică niște dinți falși, pe care dacă nu ii lipea bine și nu era atentă când mânca, ieșeau afară.

-Vai, dar acum are un zâmbet atât de frumos, cum se poate asa ceva?

-Implantul dentar consta într-o mini intervenție, prin care se implantează în osul maxilarului , în locul unde a fost rădăcina unui dinte, un bont, (o rădăcină artificială făcută din titan) pe care mai apoi se va așeza o coroana dentară… sau mai multe dacă ai pierdut mai multi dinți. Implantul dentar face ca zâmbetul sa fie perfect, ca și cum ai avea proprii tăi dinți. Poți sa muști și sa mănânci ce vrei și poți sa râzi în hohote, impresia pe care o vei lăsa va fi foarte plăcută.

Uite, vezi spațiul de lângă caninul asta? chiar și eu vreau sa îmi pun un implant. Acolo a fost un molar care se înnegrea pentru ca avea nervul scos. Cu timpul a devenit inestetic, iar obturația veche de metal trebuia schimbată. Într-o zi s-a rupt și a trebuit să scot restul pentru ca nu se mai putea face nimic. Ca sa acopăr spațiul acela care se vede urât când zâmbesc ar trebui sa stric dinții de alături care sunt buni. Dar, implantul are avantajul de a monta un singur dinte, identic la culoare cu cei de lângă el și potrivit ca formă și mărime. Ce mai.. nici nu îți dai seama ca nu e dintele tău.

– Mamă, atunci și tu o sa ai un zâmbet frumos și o sa râzi mai mult când mergi la serviciu !

– Implantul nu ține doar de estetica zâmbetului, care într-adevăr este foarte importantă, ține și de sănătatea întregii guri și chiar a întregului organism. Pentru că mesteci mâncarea foarte bine fără nici un disconfort și nu se creează spatii pe sub coroane, unde cu timpul se pot dezvolta bacterii care afectează sănătatea gurii.

-Atunci pot sa îmi pun și eu un implant când cade acest dințuc?

-Nu dragule, ție îți va ieși unul nou, dar dacă nu va creste drept putem sa îți punem un aparat dentar. Pentru ca atunci când vei fi adult sa ai un zâmbet răpitor . La clinica Cris Smile sunt și specialiști în stomatologie pentru copiii cuminți ca tine… și pentru cei neastâmpărați și chiar pentru persoane așa fricoase ca mine.

– Si doare când mergi la stomatolog?

– Deloc, nu ți-a spus mătușa Aurora ca nu a simțit nici un pic de durere? De aceea trebuie să alegem clinici unde toată aparatura este modernă, echipa medicală este formată doar din specialiști de cea mai înaltă calificare, iar tratamentele sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte. Iți promit ca săptămâna viitoare când mergem cu bunica, îți vei face un periaj și un control.

-Auzi, mămico dar bunica o sa aibă bani sa își pună atâția dinți?

-Sigur puiule, bunica a cautat o clinica unde sunt preturi mai mici decât în altă parte, în plus poți plăti tratamentul stomatologic în rate fără dobândă. De aceea mătușa și-a pus toți dinții și acum are un zâmbet atât de frumos și este asa de fericită. A căpătat încredere în ea și a devenit mai veselă și mai vorbareață 🙂 .

-Abia aștept sa merg și eu la dentist sunt convins ca o sa îmi placa.

-Cu siguranță, sănătatea danturii este foarte importantă, iar tu trebuie sa te obișnuiești sa mergi regulat la stomatolog. Specialiștii desenează zâmbete perfecte, vreau sa aibă grija și de zâmbetele noastre.

Copii trebuie sa cunoască dentiștii cat mai devreme, cu mult înainte sa apară primele probleme, astfel ii vor îndrăgi și nu vor avea tema de stomatologi…
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Stomatologii dedicati, deseneaza zambete perfecte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*