Cand spiritul olimpic prinde aripi, ajunge la Jocurile Paralimpice

Share the joy

Sportul este o disciplina care te obliga in permanenta la depasirea propriilor limite. Dar atunci cand aceste limite sunt puse de viata insasi, spiritul olimpic prinde aripi si ajunge la Jocurile Paralimpice.

Uneori sportivii care se aliniaza la start, nu pornesc pe „picior de egalitate” . Pentru unii, alinierea la start este deja castigarea competitiei cu propriul eu. Acesti sportivi sunt paralimpicii. Persoane care au eliminat bariera fizica, evadand din conditia pe care viata le-o impune, depasind apoi toate barierele mentale si sociale. Valorile si spiritul competitiv pe care reusesc sa le transmita paralimpicii , dovedesc inca odata ca limitele pot fi atinse si depasite doar cu propria vointa.

Pentru persoanele cu dizabilitati, fiecare zi pare o proba la olimpiada. De aceea, cu atat mai mult, aceste persoane sunt niste invingatori, ocupanti ai podiumului, pentru totdeauna.

Si noi avem campionii nostri. Sportivi care participa la Jocurile Paralimpice si se intorc cu pieptul plin de medalii. De aceea Olympus a pornit pentru a doua oara consecutiv, campania nationala : „Sustinem adevaratii  invingatori„.

Campania consta in sprijinirea sportivilor cu dizabilitati, pentru a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Rio. Astfel va directiona catre Comitetul Paralimpic 50 de bani pentru fiecare sticla promotionala de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumparata.

11 atleti romani ne vor reprezenta la Rio. Ei vor participa la 7 categorii sportive precum :  atletism, ciclism, judo pentru nevazatori, para-caiac, para-tir cu arcul, inot si tenis de masa. Sa ii aplaudam pe :

  • Serban Iulian si Mihaela Lulea care concureaza la para-caiac.
  • Naomi Ciorap si  fratele ei Samuel Ciorap,  la inot
  • Gheorghe Filip este primul sportiv roman care se califica la categoria para-tir cu arcul
  • La categoria ciclism, Eduard Novak alaturi de Olah Attilah , vor incerca sa aduca medalii de la Rio
  • Florin Cojoc participa la categoria atletism, el s-a calificat pentru Rio la probele de saritura in inaltime si la saritura in lungime
  • La tenis de masa ne reprezinta Dacin Makszin si Bobi Simon

Eu le urez noroc si succes in competitii si sper ca vor fi invingatori, promovand valorile autentice ale sportului.

Jocuri Paralimpice

 

 

 

1 Comment on "Cand spiritul olimpic prinde aripi, ajunge la Jocurile Paralimpice"

  1. cristina dragomir | august 17, 2016 at 11:03 pm | Răspunde

    tot respectul meu pentru persoanele cu diazabuilitati care, nu doar ca nu se dau batute si nu stau cu mana intinsa, dar chiar lupta mult mai mult decat noi, cei care suntem sanatosi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*