Sedinte foto bebelusi, modul prin care poti pastra cele mai frumoase momente din viata copilului tau

sedinte foto bebelusi
Share the joy

Sedinte foto bebelusi, modul prin care poti pastra cele mai frumoase momente din viata copilului tau

După ce am devenit mamă mi-am dat seama că unele privilegii ale maternității sunt total exclusiviste. Nu este ceva ce poate fi explicat cu ușurință și doar cei care au trecut prin acest lucru pot înțelege cu adevărat, de aceea dacă aş putea să mă întorc în timp aş apela la sedinte foto bebelusi. În acest fel aş păstra pentru totdeauna amintirea vie a primelor zile din viața copilului meu.

Aș putea spune că momentul în care devii părinte este copleșitor pentru că nu este o simplă etapă prin care treci, ci un statut pe care îl primești pentru tot restul vieții.

Dar cei mici cresc atât de repede încât imortalizarea lor prin sedinte foto bebelusi atunci când sunt nou născuți este cel bun mod de a-ți aminti cum au fost, de a retrăi aceeași emoție ca atunci când i-ai ținut în brațe pentru prima oară, când ai mirosit pielea lor catifelata, când le-ai simțit bătăile inimii lângă buzele tale… și desigur de a avea cele mai tandre fotografii, încât să fie imposibil să nu te emoționezi doar privindu-le.

Fotografiile cu nou-născuții și bebelușii în primele zile de viață sunt cele mai frumoase, dar nu te grăbi să le faci singur pentru că sunt extrem de complicat de realizat pentru a obține acel efect atât de pur și autentic.

Odată cu nașterea o nouă aventură te așteptată și nou-născutul va aduce cu sine un val de sentimente necunoscute până atunci. Ca mamă, îmi amintesc din primele zile când s-a născut fiul meu doar vizitele familiei, stresul, nervii, felicitările, adaptarea, familia în jurul nostru, bucuria și frica deopotrivă. Am făcut și multe fotografii cu telefonul și aparatul de fotografiat pe care îl aveam atunci, iar unele dintre acele fotografii au fost salvate în PC, în timp ce altele s-au pierdut, multe din ele făcute în lumină slabă, tremurate sau cu tot felul de lucruri afișate în fundal.

Importanța calității fotografiilor de la ședințe foto bebeluși

Odată cu trecerea timpului, fotografiile de calitate și mă refer la cele care au fost făcute special, ținând cont de încadrare, lumină, perspectivă și decor, vor fi cele pe care le veți aprecia cu adevărat. Ele vor fi cele pe care le vei afișa într-un loc special al casei sau pe care le vei avea în albumele pe care să le arăți cu mândrie celor care îți intră în casă.

Astăzi îmi pare extrem de rău că nu am apelat și eu la un fotograf profesionist pentru a păstra acele amintiri atât de prețioase. Sincer, nu cred că am un cadru pe care să îl pot afișa undeva. Bine, este vorba de acum 10 ani în urmă când nu știu dacă se făceau astfel de sedinte foto bebelusi, dar tare mi-ar fi plăcut să am măcar o fotografie artistică.

Timpul trece atât de repede încât nu îmi mai amintesc cu exactitate unele detalii precum genele fine, pumnuțul strâns cât o nucă în palma mea cu degețelele că niște bijuterii prețioase, năsucul sau gurița ce părea că zâmbește tot timpul.

Posibilitatea de a retrăi și vizualiza aceste momente nu are preț, iar fotografiile făcute în mod profesional pot deschide o ușă pe care timpul o pecetluiește nemilos și pentru o clipă poți retrăi același fior de bucurie când privești făptura minunată căreia i-ai dat naștere.

Timpul trece prea repede și între un strănut și o clipire pare că ai pierdut esențialul, astfel încât cea mai mare comoară pe care o putem avea sunt fotografiile care ne permit să călătorim în trecut și să retrăim cele mai prețioase momente ori de câte ori deschidem albumul.

Să ai fotografii cu bebelușul tău ar fi o comoară pe care o poți împărtăși chiar cu el atunci când va fi mai mare. Povestea voastră va fi redată de imagini prețioase pentru copilul tău și cu siguranță că vor fi niște momente încărcate de emoții de nedescris.

sedinte foto nou nascuti

Când se pot realiza sedinte foto bebelusi

Aceste ședințe foto pentru nou-născuți pot fi realizate în primele 10-12 zile de viață pentru că în acest timp bebelușul doarme foarte mult și este extrem de liniștit. În plus corpul minuscul păstrează elasticitatea pe care o avea în pântecele mamei și poate fi fotografiat în cele mai inedite ipostaze.

Trebuie să țineți cont că un nou-născut se schimbă extrem de rapid, iar fotografiile făcute în primele zile după ce s-a născut permit ca cel mic să fie așezat în așa fel încât să obținem imagini inedite și compoziții spectaculoase. Un fotograf care face acest lucru în fiecare zi a vieții lui va ști exact cum să se joace cu luminile, culorile și texturi diverse pentru a sublinia acele trăsături care încă ne amintesc de viața sa intrauterină, seninătatea de pe făţuca lui angelica, postura ghemuită, prima sa piele mătăsoasă, părul catifelat sau guriță strânsă din instinctul de a căuta laptele matern.

Dacă așteptăm prea multe zile pentru a face aceste fotografii, bebelușul nu va mai dormi atât de profund, deja va avea mai multă forță și voință și va fi crescut câțiva centimetri astfel încât nu îi va mai fi atât de confortabil în anumite posturi. Deci nu va mai fi atât de ușor să surprindeți acea imagine de calm, pace și fragilitate în timp ce bebelușul doarme.

Mai târziu, după o lună de viață, copilul care este hrănit cu lapte matern devine mai iritabil, plânge mai mult și pare să se calmeze doar la sânul mamei, astfel încât sesiunea foto poate fi ruinată.

De aceea dacă doriți să păstrați o amintire despre cum este copilul vostru în primele sale zile, trebuie să rezervați o ședință foto pentru bebeluși înainte de a se naște, nu așteptați să-l aveți în brațe pentru a căuta un fotograf, pentru că se schimbă foarte mult și foarte repede și nu este întotdeauna ușor să găsești pe cineva disponibil care să se potrivească cu ceea ce cauți. Chiar dacă cel mic „se încăpățânează” și întârzie puțin sau se „grăbește” și vine mai devreme, fotograful contractat îl va avea în vedere și nu vei rata cele mai frumoase momente din primele zile ale copilului.

Desigur, acest moment este special pentru toată lumea, iar un fotograf cu experiență va ști să includă în aceeași ședința și câteva cadre cu frățiorii mai mari, dacă este cazul.

În plus nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic pentru copil, pentru că îmbrăcămintea specială, accesoriile și recuzita sunt puse la dispoziție de studio, pentru ca fiecare fotografie să fie perfectă și orice sedinta foto bebelusi să fie de neuitat.

sedinte foto bebelusi*sursa foto littlesunshine.ro

2 Comments on "Sedinte foto bebelusi, modul prin care poti pastra cele mai frumoase momente din viata copilului tau"

  1. Ce frumoase sunt pozele.

  2. Si mie imi plac pozele de la ședințele foto cu bebeluși.Sunt atât de frumoși ❤ Si mi-ar fi placut sa fi facut și copiii mei astfel de fotografii

Leave a comment

Your email address will not be published.


*