Fă singur! Scapă de pișcăturile insectelor cu ajutorul uleiurilor esențiale

young living
Share the joy
 • 172
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fă singur! Scapă de pișcăturile insectelor cu ajutorul uleiurilor esențiale

Bună dragă mămică, dacă ai ajuns la articolul meu înseamnă că și tu ești sătulă de disconfortul declanșat de pișcăturile insectelor pe pielea micuțului tău sau chiar a tuturor din familie și cauți o soluție să scapi de această suferință inutilă.

Piciul meu are niște reacții îngrozitoare, locul pișcăturii se umflă și el se scarpină până face rană, in plus îi rămâne un semn groaznic, săptămâni în șir.

Și eu, la fel că și tine, am luat la rând toate unguentele și soluțiile din farmacie și nu am descoperit nimic care să funcționeze. Așa am ajuns la uleiurile esențiale, a căror propietati și efecte ți le prezint astăzi.

Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale sunt substanțe care se află în diferite țesuturi vegetale. Alchimisitii antici le-au numit sufletul plantelor, deoarece aceste uleiuri conțin numeroși compuși chimici naturali proveniți din planta de la care sunt extrase.

Aceste uleiuri esențiale sunt folosite ca remediu în multe situații. De fapt, aroma-terapia este o tehnică foarte veche care folosește uleiuri esențiale în scopuri terapeutice, fizice și emoționale. Deși putem folosi și proprietățile lor magnifice în domeniul produselor cosmetice, diluarea uleiurilor esențiale cu alți compuși naturali sau chimici, reduce sau chiar anulează efectul terapeutic.
Să nu uităm că templele antice erau învăluite în arome de smirnă, iar pătrunderea spirituală pe care o simțeau vizitatorii era uimitoare.

Propietăți pe care le au uleiurile esențiale

Fiecare ulei esențial conține proprietățile specifice ale plantei din care este extras și ale cărui componente chimice ne vor servi în scopuri diferite. De exemplu, un ulei esențial poate fi sedativ (iasomie), liniștitor (lavandă), în timp ce altul are capacitatea de a stimula sistemul nervos (rozmarin). Unele au proprietăți bactericide (cimbru sau ulei de arbore de ceai), în timp ce altele au capacități analgezice (mentă) etc.

Dar, ca regulă generală, datorită compoziției moleculare complexe, toate uleiurile esențiale sunt într-o măsură mai mare sau mai mică vindecatoare ale spiritului, regeneratoare celulare, îmbunătățesc echilibru emoțional si bucura simtul olfactiv, sunt sustinatoare ale unui organism echilibrat, atat la nivelul sistemului respirator, imunitar cat si tegumentar.

Pe site-ul picaturiesentiale.ro vei găsi diferite uleiuri esențiale cu proprietățile și aplicațiile specifice, astăzi însă vreau să îți prezint o combinație care funcționează împotriva insectelor și a pișcăturilor făcute de acestea.

young living

Interacțiunea uleiurilor esențiale cu organismul nostru

Există moduri diferite în care uleiurile esențiale interacționează cu organismului nostru, însă uleiurile esențiale Young Living sunt folosite cel mai mult aplicate local sau în difuzie , dar este si gama Plus Oil special etichetata pentru uz intern, singura companie multinationala care a facut acest demers costisitor

Uleiurile esențiale sunt particule volatile pure și se evaporează ajungând în tractul respirator. Când acești vapori sunt inspirați, ei penetrează organismul prin alveolele pulmonare și ajung în sângele nostru. Viteza și eficiența cu care sunt absorbite de organism depind de mulți factori, cum ar fi, de exemplu, intensitatea respirației, cantitatea de oxigen din sângele nostru sau caracteristicile specifice ale uleiului în cauză.

În plus, în cavitatea nazală, avem celule care transmit informația primită din exterior către creier, astfel încât să proceseze și să interpreteze stimulii primiți. Aroma intensă a uleiurilor esențiale are un efect imediat asupra emoțiilor și a echilibrului interior, astfel că una dintre principalele sale aplicații este de a echilibra stările emoționale cu ajutorul diffuser-ului. Uleiurile esentiale ajung in cateva secunde in centrul limbic, cel ce gestioneaza emotiile si memoria.

Uleiuri esențiale – Uz topic

Trecând prin diferite straturi ale pielii, uleiurile esențiale pot ajunge de asemenea în sângele nostru și se răspândesc în organism. Așadar folosirea uleiurilor esențiale în masajele terapeutice este de asemenea destinată frumuseții și sănătății noastre.

În urma masajului pielea este hidratata și hrănită intensiv dar, de asemenea, uleiurile esențiale sunt regeneratoare celulare eficiente și stimulează reînnoirea celulară până în cele mai profunde straturi.

Cum se folosesc uleiurile esențiale?

Așa cum am văzut deja, putem folosi anumite proprietăți ale uleiurilor esențiale, pur și simplu inspirându-le, de exemplu pentru a calma sistemul nervos, pentru a curăța căile respiratorii sau pentru a calma stările emoționale.

Alte proprietăți pot fi mai eficiente prin aplicarea acestora pe piele, dar în acest caz trebuie să luăm în considerare câteva lucruri, deoarece uleiurile Young Living sunt pure și foarte concentrate, cu proprietăți terapeutice extraordinare si ar trebui să le folosim întotdeauna cu prudență, în funcție de kilogram/corp. Cu excepția lavandei sau tea tree oil tămâie, copaiba, care sunt singurele uleiuri esențiale care pot fi aplicate direct pe piele, uleiurile esențiale trebuie utilizate într-o substanță care sa le păstreze intacte proprietățile, precum uleiul de cocos de exemplu. Pentru a afla exact măsurile de precauție și dozajul vă invit să răsfoiți site-ul picaturiesentiale.ro pentru a descoperi mai multe. sfaturi și recomandări.

Povestea mea. Uleiuri esențiale – o soluție eficientă împotriva păduchilor.

young living ulei de lavandaAşa cum spuneam de la începutul articolului am descoperit aceste uleiuri esențiale proband și cautând soluții eficiente. Ce am găsit în magazine erau atât de pline de chimicale, încât mi-a fost frică sa le aplic pe pielea celui mic, iar uleiurile Young Living m-au atras cu puritatea lor.

După ce m-am documentat bine, am aflat ca uleiul de levănțică te poate apăra de insecte, în special de păduchi, mai acum când deja a început școala și grădinița și câteva săptămâni bune există riscul contaminării.

Aşa am ajuns în contact cu aceste minunate uleiuri de la Young Living și mi-am preparat singura soluția de ferit de insecte:

15 picaturi de ulei esential de Tee Tree
5 picaturi de ulei esential de Lavanda
5 picaturi de ulei esential de Peppermint
75 picaturi de alcool

Se amesteca toate într-un recipient cu pulverizator și se aplică pe păr și pe piele… și pe cuvânt că această toamnă nu am avut nicio neplăcere. Ba chiar cred că aceasta soluție este bună și împotriva puricilor pentru că dacă mergem la ţara și ne jucăm cu pisicile și cățeii bunicilor, nu mai venim capsați acasă și nici nu mai aducem musafiri nepoftiți.

Eu abia am descoperit uleiurile Young Living. Stați aproape căci vă voi mai povesti despre ele.

Voi le cunoașteți proprietățile? Cum le folosiți?

 • 172
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Fă singur! Scapă de pișcăturile insectelor cu ajutorul uleiurilor esențiale"

 1. Nu am folosit niciodată până acum.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*