Protecția solară – cel mai benefic produs cosmetic pentru piele
Soarele este benefic pentru corpul nostru, dar dacă ne expunem la el în mod necorespunzător, poate fi extrem de dăunător pielii. Am mai discutat pe blog despre importantă protejării pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui, dar pentru că sezonul estival tocmai a început, vă reamintesc din nou ce este esențial pentru a putea face plajă în siguranță.
Cum să te protejezi de soare
Evident că este destul de simplu să te protejezi de soare. Practic principala și cea mai la îndemână metodă este folosirea de produse cosmetice cu filtru UVA-UVB ce oferă protecție solară. Foarte important este să folosești aceste produse și când nu faci plajă.
Chiar dacă nu conștientizăm suntem expuși la soare în fiecare zi. Doar mersul pe jos, câteva străzi până la supermarket, ne poate expune deja la daunele solare asupra pielii, de aceea trebuie să aplicăm o crema cu SPF atât pe față, cât și pe brațe și picioare. În plus, specialiștii recomandă acoperirea capului cu o pălărie și neapărat o hidratare corectă.
Apoi obiceiurile bune se deprind din copilărie, de aceea trebuie să îi învățăm și pe cei mici cu folosirea zilnică a unei creme protecție solară bebeluși, întotdeauna cu filtru SPF mai mare de 50.
Alt lucru primordial este orarul de expunere la soare. Întotdeauna trebuie să încercăm să nu ieșim la plajă sau direct în soare între 11 dimineața și 4 după-amiază. Și dacă este posibil, trebuie să purtăm îmbrăcăminte adecvată. Mai ales persoanele care au tenul foarte alb, blondele cu ochii deschiși, deoarece sunt tonuri de piele care nu se bronzează, ci se vor arde direct. Din acest motiv trebuie să purtăm pălărie sau șapcă și să avem grijă extremă cu protecția solară.
Cum aleg o cremă de protecție solară
Astăzi există tot felul de produse, creme cu protecție solară, protecție solară colorată, machiaj, emulsie, cremă, lapte, ulei uscat, spumă, etc. Chiar si creme BB sau fond de ten cu filtru SPF.
Fondul de ten Bioderma Photoderm Cover Touch uniformizează nuanța pielii și acoperă imperfecțiunile, oferind un ten fără cusur. Ingredientele speciale din compoziție sprijină controlul secreției de sebum până la 8 ore, rezultatul fiind o piele matifiată care respiră și este protejată de impactul nociv al razelor UVA/UVB.
Caracteristici:
- echilibrează și previne acumularea excesului de sebum până la 8 ore
- acoperă imperfecțiunile și pune tenul în evidență
- rezistent la transfer, umiditate și căldură
- oferă un finisaj mat și un aspect sănătos
- asigură o protecție UVA/UVB sporită
- uniformizează aspectul pielii
- lasă pielea să respire
- textură lejeră
Aici ar mai fi si alte criterii ce ar putea fi discutabile. Unii ar spune că după preț, alții că după ingredientele cosmetice, în timp ce cei mai mulți dintre noi le alegem în funcție de factorul SPF.
Cremele de protecție solară, în ciuda diferenței de preț, protejează în egală măsură. Ceea ce se schimbă este cosmetica, dar protecția este aceeași. De exemplu, cu una ieftină se poate întâmpla să-ți facă pielea prea grasă sau să devină albă dacă pielea se udă, dar dacă pe ambalaj spune că are factor SPF30, te va proteja la fel ca o cremă de protecție solară scumpă care are același factor.
Brandurile de laborator precum Bioderma sunt făcute pentru diferite tipuri de ten și vin în diferite prezentări, emulsie, crema, colorate. Sunt specifice și pentru copii. Din acest motiv sunt de obicei mai scumpe însă se adaptează perfect tipului de ten pe care îl ai.
Ce protecție solară folosesc pentru copilul sau bebelușul meu
Primii ani de viață sunt esențiali pentru a evita rănile viitoare. Primele arsuri care apar sunt cele care ulterior vor avea consecințe la vârstă adultă. Deci este foarte important să folosim protecție solară bebeluși încă când ieșim cu pruncul afară.
Bebelușii pot începe să folosească protecție solară de la 6 luni și, în mod ideal, înainte de această vârsta se expune la soare, așa că cel puțin nu mergeți la plajă cu un nou născut.
Pot merge la plajă dacă sunt însărcinată? Ce protecție solară folosesc?
Evident că sarcina nu este o contradicție pentru a merge la plajă, însă din cauza furtunii hormonale la care este supus organismul, predispune la pigmentarea pielii și apariția petelor.
În acest caz cred că cel mai indicat ar fi să utilizăm o cremă autobronzantă. Cremele autobronzante sunt inofensive deoarece ceea ce fac este să coloreze pielea cu ajutorul pigmenților.
O piele revitalizată, moale și bronzată natural este visul oricărei femei. Laptele corporal autobronzant Ziaja Cupuaçu excelează prin efectele sale regeneratoare, datorită cărora pielea devine moale, hidratată și suplă. Oferă corpului o nuanță de bronz natural și întărește bariera cutanată protectoare.
Caracteristici:
- hrănește și hidratează
- conferă o nuanță de bronz natural
- rafinează tenul și îi redă elasticitatea
- regenerează lipostructura straturilor superioare ale pielii
- fortifică bariera protectoare a pielii
- previne deshidratarea excesivă
- înmoaie și netezește
Vreau să mai subliniez că razele UVA pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii, ceea ce înseamnă riduri și pete, în timp ce razele UVB pot arde pielea. Așadar aplicați protecție solară cu factor de protecție solară (SPF) mai mare sau egal cu 30 în strat gros la fiecare 2 sau 4 ore pe parcursul zilei. Repetați înainte și după înot, de preferință cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. Totodată utilizează şi o loțiune după plajă. Pielea va fi calmată, hrănită şi hidratată.
Si desigur nu uita să eviţi să stai în aceeași poziție pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi să adormi pe plajă, deoarece chiar și folosind cremă de protecție solară tot te poți arde.
Be the first to comment on "Protecția solară – cel mai benefic produs cosmetic pentru piele"