Pistoale lipit profesionale, ce sunt si ce putem lipi cu ele

pistoale lipit profesionale
Share the joy

Pistoale lipit profesionale, ce sunt și ce putem lipi cu ele

De câte ori nu ai cumpărat sau admirat un produs care părea făcut împotriva tuturor legilor fizicii? Şi de câte ori nu ai avut nevoie de un strop de lipici care să repare rapid şi simplu ceva ce s-a stricat?

Acum ceve vrem urmăream clipuri ale unor maeştri în proiecte DYI şi rămânem surprinsă de lucrurile spectaculoase pe care le făceau în doar câteva minute. Aşadar astăzi vorbim despre lipici şi pistoale lipit profesionale, cea mai sigura si rapida metoda de a lipi doua elemente, indiferent din ce sunt facute acestea.

În general este câte un lipici pentru fiecare tip de material, însă după ce am descoperit pistoalele lipt profesionale, nimic nu mă mai poate convinge să mă întorc la clasicele metode de lipit.

Lemn, porţelan, metal, carton, textile, sticlă, plastic şi orice alt tip de material te gândeşti, se poate lipi cu aceste pistoale, chiar și mixându-le între ele. Dacă îţi plac activităţile DYI, ai un atelier de ceramică, croitorie, mobilă, etc. sau pur şi simplu va ocupaţi de „meşterit” lucruri în casă ştim cu toţii cât de important este să avem instrumentele potrivite pentru fiecare muncă în parte.

Pistolul cu adeziv cald este foarte util pentru oricine. Acesta ajută la lipirea a o multitudine de obiecte şi materiale. Este un lipici care adera la cele mai multe materiale foarte repede, în condiţii de siguranţă şi lipeşte excelent şi permanent.

Pistolul de lipit foloseşte un tip de adeziv termoplastic. Acesta se reîncarcă cu tije cilindrice solide de diferite diametre. Practic este o investiţie excelentă pentru orice tip de atelier, de la marochinărie, croitorie perdele, cadouri personalizate, etc. şi până la atelierele auto, deoarece odată achiziţionat poate lipi tot ce ai nevoie. Ulterior îţi vei cumpără doar consumabile – barele de lipici.

Adezivul la cald este mult mai puternic decât alte tipuri de adeziv, astfel încât să puteți utiliza cu ușurință acest lucru pentru a aplica ornamente grele, la tesaturi, lemn și mai mult, aceasta este o necesitate pentru orice trusa de scule de acasă sau chiar ateliere auto. Pentru ca aceste pistoale lipit profesionale se găsesc și în varianta cu acumulatori nu trebuie sa lipsească din ambarcațiuni, fiind singurul instrument care va poate ajuta sa lipiți ceva rapid si sigur.

Ce este un pistol de lipit la cald?

Un pistol de lipit la cald, de asemenea, cunoscut sub numele de pistoal lipit pofesional sau termo-fuzibil, constă dintr-un dispozitiv electric utilizat pentru topirea unui tip de clei, uşor şi în siguranţă. Folosind bastoane solide introduse printr-o nişă din spate, pistolul va topi adezivul şi poate fi uşor aplicat pe o orice suprafaţă fără să te arzi.

Design-ul acestot pistoale lipit se exploatează în condiţii de siguranţă de la arsuri şi de asemenea oferă mai mult control asupra cantităţii de adeziv utilizat şi un timp foarte scurt de aşteptare până elementele sunt lipite.

Un pistol de lipit utilizează un element de încălzire pentru a topi barele solide pe care utilizatorul le introduce în pistol cu ajutorul unui declanşator mecanic sau prin apăsare cu degetul direct.

Un piston împinge la apăsare lipiciul cald în afara duzei. Duză este extrem de fierbinte şi poate provoca arsuri, de aceea pistoalele de lipit precum pistoale lipit profesionale Rapid au suporturi pe care se sprijină iar capătul fierbinte nu atinge nimic. Lipiciul se solidifică în câteva secunde până la un minut, fixând elementele care se doreau lipite.

pistoale lipit profesionale

Cum se utilizează aceste pistoale lipit profesionale

Probabil este cea mai buna unealtă din câte există. Nu murdăreşti nimic, totul se face fără efort şi mai ales totul se lipeşte bine.

Se introduce tija solida de silicon prin partea din spate a pistolului apăsând uşor. În general când pistolul este nou, se introduc 2 tije una după alta pentru a ajunge la vârful fierbinte.

Dar nu e regula generala, acest lucru fiind diderit de la model la model. Pentru a începe să se încălzească şi să lipim, îl băgăm în priză şi în câteva momente vârful fierbinte este gata să expulzeze lipiciul topit. Trebuie să fii atent să nu te atingă vârful de metal, pentru a evita o arsură.

Pentru a plasa adezivul pe suprafaţă elementului pe care doriţi să îl lipiţi apăsaţi declanşatorul şi lipiciul va ieşi prin orificiul duzei fierbinţi. Elementele care se vor lipi se pun în poziţia dorită rapid pentru a preveni uscarea lipiciului. Apăsaţi câteva secunde şi veţi avea totul gata.

De unde cumpăram pistoale lipit profesionale bune

Pistoale de lipit profesionale Rapid gasesti la Sancogrup. De aici poți comanda oricând un pistol de lipit profesional pentru lipiri de durata și ușoare. Pistoalele de lipit profesionale Rapid au un timp de încălzire scurt sunt dotate cu butoane on/off si pot fi folosite cu mare ușurință în decorațiuni, industria auto, lipire lemn, asamblare mobilier sau lipire cabluri si diferite materiale. Aceste pistoale de lipit profesionale folosesc batoane de lipici Rapid pe care le puteți achiziționa tot de la Sancogrup.

4 Comments on "Pistoale lipit profesionale, ce sunt si ce putem lipi cu ele"

  1. Are sotul meu un pistol de lipit dar nici macar nu stiu la cel il foloseste sau daca il foloseste.

  2. Valeria Chertes | iunie 18, 2017 at 2:18 pm | Răspunde

    Sotul meu treci de citeste artcolul.

  3. Incercati si pe la noi Elettrograf srl. De 16 ani ne ocupam numai cu asa ceva. Va oferim asistenta, gama variata de adezivi hot melt in stick.

  4. Exista ateliere care lipesc materialele clientilor?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*