Pastura Apiland – cel mai valoros produs al stupului

Share the joy

Pastura Apiland – cel mai valoros produs al stupului

Albina este cea mai incredibilă insectă de pe pământ şi totodată singura care oferă hrană şi leacuri, pentru noi oamenii. Albinele au o viaţă socială complexă, bazată pe ierarhie, iar fiecare stup adăposteşte o singură familie. Roiul este compus din regină, lucratoare şi trântori.  Printre cele mai cunoscute produse apicole sunt mierea, polenul, propolisul, laptişorul de matcă şi ceara . Din stup însa mai putem consuma, păstura, apilarnil si „căpaceală”. Desigur nu trebuie să  uităm delicioşii faguri cu miere .

De ceva vreme Brander si Apiland, îmi oferă sănătate la pachet. Unele produse apicole le ştiu din copilarie şi am fost fericită sa le regăsesc gustul si textura nealterate ,exact aşa cum erau la stupul bunicii, sub marca Apiland. Ultimul produs pe care l-am primit a fost păstura, supranumită si „pâinea albinelor”, este cel mai valoros produs al stupului.

PasturaPăstura este un mix de polen cules de albinele lucrătoare, fermentat în condiţii naturale, în interiorul stupului. Polenul este adus în stup şi  introdus în celula fagurelui, apoi este combinat cu puţină miere, nectar, salivă şi diverse enzime. După ce este tasat bine de către albine, celula este sigilată cu ceară. Aici, sub influenţa substanţelor adăugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii şi umidităţii din stup, polenul trece printr-o serie de transformări biochimice devenind, după 3 luni de fermentare naturală, Păstură. Aceasta are forma tubular- hexagonală,  de diferite nuante de maro-roşiatec, în funcţie de polenul care este folosit la fiecare celulă.

pastura albine Păstura este unul dintre cele mai nutritive produse naturale cunoscute la ora actuală şi ne este oferit de Apiland , ambalat în borcane de: 500, 300 sau de 100 g. Borcănelul de 100 g este de ajuns pentru o cură de o lună de zile. Ori de cate ori aveti de luat medicamente, vă sfătuiesc sa achiziţionaţi şi un borcănel de păstură, aceasta va înlătura efectele negative ale medicatiei, pastrănd echilibrul în organism.

pastura albineCu totii ştim că prevenţia este un pas important spre o sănătate nealterată până la cele mai înaintate vârste. Iar o etapa a prevenţiei poate fi considerată şi detoxifierea. Păstura are însuşiri extraordinare datorită conţinutului ridicat în zahăruri simple, vitamine A, B, C, E şi K, acid lactic, enzime şi minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu). Aceasta conţine toată gama de aminoacizi esenţiali. Păstura este un bio-stimulator natural bogat în fito-hormoni, polifenoli cu efect antioxidant, elemente minerale şi substanţe active fiind cel mai puternic detoxifiant natural. Doza recomandată este de o linguriţă( 3g) în fiecare dimineaţă, aşezată sub limbă. Păstura se va topi lent fiind absorbită de organism în proporţie mai mare decât dacă ar fi mestecată şi înghiţită. În unele situaţii doza recomandată poate fi mărită, în funcţie de indicaţiile medicului apifitoterapeut.

Recomandată în detoxifierea ficatului si a tractului digestiv, fiind de mare ajutor şi în cazul anemiilor sau ale afectiunilor prostatei sau tactului urinar, păstura are calităţi antibiotice şi regenerative de netăgăduit. Păstura ajută la reducerea colesterolului fiind indicată şi persoanelor cu arteroscleroză. Gustul dulce-acrişor este bine tolerat chiar şi de către copii, iar în mirosul ei regăsim  parfumul polenului, al mierii , al propolisului si al cerii de albine, totul combinat într-un parfum inconfundabil… apicol.

pasturaDe-a lungul timpului am consumat păstură ori de cate ori am fost bolnavă şi am luat antibiotic sau aveam probleme digestive. Efectele se vad imediat, dispare starea de oboseală, iar pielea care reflectă în mod direct sănătatea ficatului devine radiantă, strălucitoare.  Păstura se pastrează în recipient închis, la temperatura camerei , ferită de razele directe ale soarelui. Datorită procesului de fermentare Păstura poate fi consumată şi de către persoanele cu o sensibilitate ridicată la polen.

În ultimii ani tatăl meu o consumă regulat pentru reducerea inflamaţiei prostatei astfel că în aceste cazuri  o recomad ca având un rezultat sigur, ducând la însănătoşire şi în cazul tatălui meu, la evitarea operaţiei.

Noi am ajuns deja la jumatatea borcanului primit de la Apiland. O consum împreuna cu fiul meu de 7 ani. Păstura este un excelent detoxifiant , indicat la orice vârstă.

Acum gasiţi la Apiland o ofertă fantastică, la achiziţionarea borcanului de pastură de 500g  primiţi gratuit 200 g de păstură în miere . Asta inseamna cel puţin 5 luni de sănătate luată cu linguriţa.

pasturaDe la Apiland am mai consumat polen crud poliflor. Recomand cu drag porţia de sănatate oferită de natură, culeasă cu hărnicie de albine şi ambalată cu atâta grijă de Apiland.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Pastura in miere, detoxifiere si pentru copii | Dark Passion
  2. Albinele isi expun rodul stupului pe Apiland.ro - Dark Passion

Leave a comment

Your email address will not be published.


*