Orteze membru inferior, pentru ca fiecare pas sa fie sprinten

orteze membru inferior
Share the joy

Orteze membru inferior, pentru ca fiecare pas să fie sprinten

Sanatatea este cel mai prețios lucru pe care îl posedăm. Fiecare din noi o îngrijim cum putem, în general printr-o alimentație sănătoasă, susținută de multă mișcare. Însă uneori sunt situații când descoperim că avem nevoie și de un mic ajutor pentru a păstra mobilitatea articulațiilor și pentru a practică sportul în siguranță. Așadar astăzi vă povestesc câte ceva despre orteze.

Primele dispozitive medicale

Orteza este un cuvânt care provine din cuvântul „ortoza” un cuvânt grecesc ce înseamnă „a merge drept/ a îndrepta”. Timp de decenii ortezele au fost dispozitive exclusiv medicale, care au fost utilizate doar pentru a ține membrele drepte în cazul rupturilor osoase și coloanei vertebrale în fisurile de vertebre, în prezent însă, ortezele sunt folosite și în scopuri preventive. Astfel că aceste suporturi ortopedice ajută la protejarea articulațiilor în timpul efectuarii mișcărilor solicitante, corectarea posturii sau alinare și recuperarea unor leziuni din sfera ortopedică.

Tipuri de orteze

Ortezele sunt definite ca un suport sau alt tip de dispozitiv extern, aplicat corpului pentru a modifica aspectele funcționale sau structurale ale oaselor, articulațiilor,mușchilor etc.
Acestea pot fi clasificate pe baza funcției lor în: stabilizare, funcționalitate, corecție și protecție.

In funcție de afecțiune și gravitatea acesteia, vi se pot recomanda orteze elastice, cu inserție sau suport de silicon etc.

Utilizare orteze în scop medical

Ortezele medicale sunt cele care sunt prescrise de medici specialiști din ramuri precum: ortopedie și fizioterapie. Acestea servesc la susținerea, alinierea sau corectarea deformărilor și îmbunătățirea funcției sistemului locomotor.

Utilizare orteze în scop preventiv

Folosirea ortezelor în activităţile sportive este cea mai bună măsură de protecție pe care o puteți lua pentru a preveni leziunile de tot felul. Aceste dispozitive ortopedice trebuie să fie achiziţionate doar din instituţii de încredere, deoarece sunt nişte dispozitive medicale care trebuie să fie fabricate după anumite norme.

Pe lângă activitățile sportive, aceste orteze membru inferior pot fi purtate și în urmă unor intervenții la articulațiile piciorului, ruptură de menisc, luxații, dureri reumatice etc.

De unde achiziţonăm orteze bune

Alegerea unei orteze membru inferior de exemplu este extrem de importantă, de aceea trebuie să discutaţi cu medicul curant afecţiunile care vă supără. În funcție de gravitatea suferinței sau orteze membru inferiornecesitate, medicul vă va recomanda un anumit tip de orteză.

Singurele orteze pe care o să vi le recomande sunt cele din farmacii, iar între toate se remarcă prin calitate la standarde ridicate şi preţ corect, ortezele comercializate în farmaciile Catena Pas cu Pas. În secțiunea online găsiți o gamă largă de produse specializate atât pentru articulații ale membrelor inferioare cât și a membrelor superioare, în funcție de tipul leziunilor pe care le avem și de caracteristicile pe care le căutăm.

Catena Pas cu Pas oferă tot tipul de orteze pentru orice afecțiune. Produse le au preţuri foarte avantajoase și puteți comanda orice tip de orteză online, iar pentru ridicarea comenzii din orice farmacie Catena nu se plătesc taxe de trimitere.

Be the first to comment on "Orteze membru inferior, pentru ca fiecare pas sa fie sprinten"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*