O casa eficienta energetic este confortabila si economica

Share the joy

O casa eficienta energetic este confortabila si economica

Am izolat apartamentul si…

Dintr-odată aerul s-a schimbat în casă. Nu mai era curent, cel mic nu mai răcea aşa des, iar facturile la gaz şi electricitate au început să fie mai mici.

Tot la capitolul izolație si renovare au intrat baia şi bucătăria, care a pierdut clasica faianţă până la tavan, alegându-se cu un brâu simplu între blat şi corpurile superioare. Faianţa până sus și gresia rece, făceau vechea bucătărie să fie veşnic prea răcoroasă.

Eficientizarea energetică a căminului meu nu s-a oprit aici. Avem becuri economice în fiecare cameră şi am schimbat toate electrocasnicele cu unele din clasa de consum A++, ba chiar frigiderul , care este un consumator important, are trei de vestitul „+”.

Şi uite aşa banii pe care i-am investit în îmbunătăţirea performanţei energetice a casei noastre, se vor întoarce încet înapoi prin facturi înjumătăţite şi confort maxim.

Eficentizarea energetică a locuinţei este foarte importantă, mai ales că în acest moment nu poţi vinde apartamentul fără să îi oferi viitorului propietar un certificat energetic.

Acesta se obţine foarte uşor. În primul rând trebuie să contactezi o firma specializată, care evaluează performanţă energetică a casei şi o încadrează într-o clasă de performanţă energetică. Apoi un auditor energetic efectuează o termografie pentru a colecta datele necesare. Este un certificat energetic ieftin, rapid si îl primeşti prin poştă dacă doreşti.

Dacă acum câţiva ani aş fi obţinut un calificativ energetic clasa G, acum probabil m-aş încadra într-o clasă superioară, de eficienţă energetică maximă. Asta desigur după ce blocul ar fi anvelopat, pentru că şi vecinii ar trebui să înţeleagă că blocul izolat integral, funcţionează ca un tot unitar crescând eficienţa energetică a fiecărui apartament.

Multe din aceste trucuri le-am învăţat de pe www.avizez.ro. Acum ştiu, o casă eficientă din punct de vedere energetic, este o casă confortabilă şi economică. Parol, am probat pe piele mea.

Tu cum îmbunătățești eficiența energetică a locuinței tale?

 

Acest articol participa la Spring SuperBlog 2016.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 7. Tu cum îmbunătățești eficiența energetică a locuinței tale?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*