Nisipul Kinetic, o jucarie magica, mereu surprinzatoare

Share the joy

Nisipul Kinetic, o jucarie magică, mereu surprinzătoare

Copilaria este fară nici o îndoială, perioada cea mai frumoasă din viaţa tuturor. Este momentul când poţi să îi baţi apropouri minţii, când poţi să cultivi dragostea pentru frumos…

Mintea copiilor este ca un burete”  auzim de multe ori și copilaria este momentul când cei mici ”găsesc totul în nimic, în timp ce noi adulţii nu găsim nimic în tot” de aceea eu cred că această perioada trebuie să fie plină în primul rând de dragoste apoi,  de frumos, de culoare şi totodată de joc, joacă şi voie bună.

Jucăriile de astăzi sunt minunate, colorate şi pot reda cele mai inimaginabile creaturi, dar cei mici se plictisesc repede de ele. Aşa că suntem tentaţi să îi lăsăm mai mult în faţa televizorului  sau a altor gadget-uri.

Timpurile s-au schimbat, copiii de astăzi sunt mult mai inventivi si mai curioși fată de cum era noi odată.

Eu de exemplu am avut 3 păpuși, pe care dacă stau bine și mă gândesc , încă le mai am pe la mama printr-o cutie. Cred că le-am făcut zeci de hăinuțe și le-am pieptănat în fel și chip, nu m-am plictisit niciodată de ele. Datorită acelor păpuși am învățat să cos, să împletesc sau să croșetez și tot de atunci probabil a inceput și pasiunea mea pentru croitorie.

Fiul meu are zeci de mașinuțe, s-a plictisit de toate și de fiecare dată când vede una nouă, o vrea.

jucarii

O jucărie magica

De curând însă, am descoperit un altfel de jucărie care de fiecare dată e diferită. In fiecare zi, se transformă în ceva nou, de fiecare dată când mânuțele lui mici o ating, o nouă față se arată. Este vorba despre nisipul kinetic. O jucărie surprinzătoare de care copiii nu se plictisesc niciodată.

Nisipul kinetic este o jucărie magică. Acest nisip a fost special gândit pentru copiii mici: nu pătează și nu are nici un miros, nu murdărește și nu se împrăștie, chiar dacă boabele de nisip se văd bine delimitate, acestea rămân împreună ca un aluat, nu se usucă, nu se risipește, nu se lipește de mâini, fiind 100% sigur și non-toxic

Este realizat din nisip și scoici dar și alți compuși chimici care dau textură și datorită cărora pare să prindă viată proprie în mâinile celor mici .

Desigur, este un material antibacterian și ușor de curățat, sigur pentru copii voștri.

O jucărie care nu doar ca este distractiva dar, stimulează  imaginația celui mic și ajută la dezvoltarea funcțiilor motrice. Este o jucărie unică pentru experimentarea și stimularea senzorială.

Din acest nisip care pare permanent în mișcare, se pot face forme, figuri cu matrița, se poate tăia, modela, umple recipiente, lăsa sa curgă printre degete, se poate întinde, aplatiza, forma o bilă și.. se pot face atât de multe lucruri încât mi-ar trebui pagini întregi sa le enumerez.

Nu-i asa ca îți dorești aceasta jucărie pentru copilul tău?

1 Comment on "Nisipul Kinetic, o jucarie magica, mereu surprinzatoare"

  1. o fi el nisipul kinetica pentru copiii, dar m-as cam juca si eu cu el ca prea e placut la atingere.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*