In misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare! de Marian Godina , recenzie

In misiune cu Marian
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

In misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare! de Marian Godina , recenzie

Încet încet ne apropiem de vacanţa de vară. Zilele vor fi mai relaxate, iar cei mici vor petrece mai mult timp afară jucându-se cu mingea sau cu bicicleta pe alee din fata blocului.

Pentru a petrece o vara „safe” și pentru a învăța un pic din regulile celor mari, astăzi vreau să îţi prezint o carte extrem de amuzantă al cărei autor, poliţistul Marian Godină este deja celebru în România pentru modul simpatic în care relatează diverse întâmplări haioase a cărui protagonist a fost alături de câţiva şoferi de pe drumurile patriei.

Însă de această dată este vorba de o carte care să îi însoţească pe cei mici în vacanţa de vară, o carte care îi va ajuta să înţeleagă mai bine meseria de poliţist, dar totodată îi va învăţa şi unele reguli pe care trebuie să le respecte.

In misiune cu Marian

In misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!

Autor : Marian Godina
Ilustrator: Alexia Udriste
Editura: Curtea Veche
Anul apariției: 2016
Coperta: Broșată (paperback)
Număr pagini: 60

Voi ştiţi deja că eu citesc împreună cu fiul meu de 8 ani toate cărţile pentru copii pe care i le iau. Îmi plac mult reacţiile lui şi îi urmăresc cu atenţie felul în care înţelege ceea ce citeşte.

Eu, ca adult, văd şi citesc printre rânduri altfel decât el, care se bucură sau se amuză de cele mai neînsemnate lucruri. Eu am parcurs cartea în doar o oră, iar fiul meu a citit-o rapid, într-o după-amiază, așadar nivelul de lectură este relaxat, fără expresii sau cuvinte greu de înțeles.

Acest volum mi-a adus aminte de copilăria mea. Ilustraţiile parcă ar fi în acuarelă, exact că în cărţile copilăriei mele, iar imaginea autorului este simplu de identificat.

Eu m-am distrat teribil citind cartea, însă aceasta este plină de învăţături şi sfaturi cât se poate de serioase, o carte educaţională din care cu toţii avem câte ceva de învăţat.

Nu aş încadra-o în vreun gen literar, poate un fel de jurnal al unui copil care îşi doreşte să ajungă poliţist şi este interesat despre tot ce înseamnă meseria unui agent rutier.

Luca este băieţelul care ajunge să îl cunoască într-o zi pe Marian, poliţistul care dirijează circulaţia în faţă şcolii.

O serie de întâmplări, mai mult sau mai puţin haioase, dar fiecare dintre acestea având tăinuită o învăţătură straşnică între rândurile lor sunt ordonate oarecum cronologic şi încep şi se sfârşesc cu aceeaşi dorinţa a unui băieţel… diferit, dar te las pe tine să descoperi despre asta.

Trăind întâmplările descrise în carte, Luca învaţă despre reguli de circulaţie, despre ce trebuie să facă dacă se pierde undeva într-un parc sau într-un magazin, numărul de urgenţă sau chiar reguli mai stricte cum ar fi purtarea centurii de siguranţă, de exemplu.

Pe lângă aceste reguli copilul începe să cunoască şi îndatoririle morale cum ar fi faptul că trebuie să îţi ţii o promisiune atunci când o dai şi despre prietenie.

Marian Godină se transpune în carte exact aşa cum este, blând, amuzant şi carismatic. O carte pe care şi noi adulţii ar trebui să o răsfoim.

În cele din urmă Luca ajunge să își îndeplinească visul și să îl cunoască pe Andrei peste multi ani de la propria întâlnire cu Marian.

In misiune cu Marian

Cartea In misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare! a ieşit de sub tiparul editurii Curtea Veche, însă eu am găsit-o pe rafturile librăriei TargulCartii.ro.

Obişnuiesc să pierd vremea visând printre cărţile de pe acest site, îmi plac şi cele noi şi cele din anticariat.

Târgulcărţii.ro este un concept nou, un loc în care volume ieşite de sub tipar acum câteva zeci de ani, trăiesc o nouă lansare pe rafturile anticariatului, iar librăria are cele mai noi titluri şi cei mai în vogă autori.

Târgul Cărţii are volume care încep de la preţul de 1 leu şi în fiecare lună au oferte promoţionale fantastice, de exemplu până pe 16 mai, ora 23:59, poţi beneficia de extra reducerea de 10%!

Aici poţi găsi cartea pe care ai căutat-o toată viaţă şi încă la preţ redus.

Aventurează-te în lumea cărţilor, unde poţi găsi cei mai buni prieteni pentru copilul tău…

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "In misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare! de Marian Godina , recenzie"

 1. Valeria Chertes | mai 16, 2017 at 11:00 pm | Răspunde

  Cred ca iau si eu cartea asta.

 2. ghelbere elena | mai 17, 2017 at 8:29 am | Răspunde

  Dupa mine cred ca este o carte educativa.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*