Sfaturi importante pentru cresterea unui copil sanatos
Copilul de azi ingrijit corespunzator este adultul fericit si sanatos de maine. Dupa cum bine stim, copiii au nevoie sa fie invatati de parinti cum sa se descurce cu activitatile de zi cu zi, iar imitarea adultilor este ceva normal, mai ales in primii ani de viata. Pentru ca fiecare gest al parintilor il influenteaza pe cel mic, iata cateva sfaturi de care sa tii cont, atunci cand interactionezi cu el si cum sa ii creezi un mediu de dezvoltare propice.
Cand trebuie sa inceapa sa mearga la olita?
Desi unii psihologi si medici de astazi condamna mersul timpuriu la olita, trebuie sa recunoastem ca, pe timpul parintilor nostri, nu se mai punea atat de mult problema aceasta, si iata-i ca sunt niste adulti sanatosi, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Bineinteles, confortul oferit de folosirea pampersilor face ca parintii sa nu se mai grabeasca cu invatatul mersului la olita al celui mic. Insa, trebuie stiut ca si folosirea scutecelor pana la o varsta cand copilul ar trebui sa se invete sa faca la olita are efecte secundare destul de importante.
In ziua de astazi, olitele sunt atat de distractive, incat cei mici vor avea chiar ei initiativa sa le incerce! De exemplu, poti opta pentru o olita muzicala sau una in forma animalutului preferat de catre cel mic. Mersul la olita nu va mai fi o problema cu olitele pentru copii de aici: https://www.ilbambino.ro/olite-pentru-copii/, unde veti gasi atatea modele frumoase dintre care sa alegeti.
Cum amenajezi camera pentru copil?
Aici, sunt foarte multe aspecte de luat in consideratie, iar noi vom aminti cateva de care chiar sa tineti cont amandoi, atunci cand vreti sa alegeti care va fi incaperea in care va sta copilul si sa o amenajati corespunzator. In primul rand, factorii precum temperatura, lumina naturala si zgomotul sunt, adesea, trecuti cu vederea, de aceea, copiii nu mai dorm bine, plang, se imbolnavesc mai usor, racesc sau dezvolta frici de care nu vor scapa prea curand. Patutul trebuie sa fie confortabil si sigur, aveti grija si la paturicile si jucariile pe care i le dati in patut; exista pericolul de sufocare si inghitire a jucariilor prea mici. In ceea ce priveste starea de bine generala a celui mic, lumina este foarte importanta. Daca nu este posibil sa aiba lumina naturala sau pentru perioadele zilei cand afara este intuneric, alegeti niste aplice cu LED de aici: https://www.ledel.ro/ care asigura un iluminat sanatos, ca lumina naturala, si au o durata de viata mare.
In rest, jucariile moi, mai mari, care nu pot fi inghitite, cele educative, caruselul de la patut, un covor moale si cat mai putina mobila in care s-ar putea lovi micutul sunt cheia catre amenajarea unei camere perfecte pentru un copil care se va dezvolta sanatos.
Impune-ti propriile reguli, insa nu iti disciplina aspru copilul
Inca de mic, copilul trebuie sa stie ca voi sunteti cei care stiu ce este mai bine pentru el si ca autoritatea voastra este spre binele lui. Incearca sa ii explici copilului, atunci cand greseste, de ce e gresit ceea ce face sau a facut, si arata-i calea cea mai buna, fara a-l disciplina prea aspru. O disciplina prea aspra nu duce decat la frustrari ce vor aparea in viata de adolescent si se vor mentine chiar si in cea de adult.
Un articol minunat.
Interesante si utile sfaturi pentru mamici cu bebelusi.