LPT aduce zambetul copiilor bolnavi de cancer

Share the joy

Cancerul , acest flagel al secolului în care tăim, boala despre care vorbim în şoaptă să nu cumva să se apropie de noi, neştiind ca pândeşte acolo, ascunsă adânc în noi … şi ceva, cândva o trezeşte… Cancerul care nu alege, nu face diferenţe, culege totul la grămadă, femei, barbaţi … copii… Suferinţa fizică este inimaginabilă şi durerea psihică întrece orice imaginaţie… atât pentru cel bolnav cât şi pentru cei din jur.

In cele din urmă adulţii par să se resemneze, unii duc o luptă crâncenă şi înving, alţii renunţă şi totuşi se vindecă… iar alţii pierd din start pentru că nu le pasă… nici de ei, nici de cei din jur… sau pentru că pur şi simplu aşa a fost urzit…

Chimioterapia este groaznică, pare să fie creată pentru a te omorâ cu totul, dar de fapt omoară doar celulele canceroase.

Copiii, nefericiţii atinşi de această cumplită maladie nu înţeleg.. nici de ce îi doare… nici de ce trebuie să sufere… nici de ce plâng cei din jur… nici de ce le cade părul…

11794495_1019989411353525_9072373334912912078_oLPT este un concept nou în România, inițiat în cadrul Societății Studenților Medicinişti Iaşi, după un model britanic. Acesta presupune donarea de păr pentru a confecționa peruci, ce vor fi apoi oferite copilașilor bolnavi care și-au pierdut părul în urma experiențelor prin care au trebuit să treacă.

Oricine poate dona. Cea mai scurtă şuviţă trebuie să aibă minim 17 cm, părul trebuie să fie curat şi uscat si dacă este vopsit, să fie  o nuanţa naturală.

Pachetele cu codițe pot fi predate colaboratorilor LPT din orașul dvs sau pot fi trimise direct, prin curierat, pe adresa Societății Studenților Mediciniști Iași, str. Universității, nr. 16, Iași, România, cu mențiunea „LPT”. În acest colet vă vom ruga să includeți o hârtie cu datele dvs: nume, prenume, număr de telefon – pentru a vă putea confirma ca am primit pachetul.

Cuvintele sunt de prisos, dar cu toţii putem face un minim gest, să donam părul care oricum creşte înapoi. Dar codiţa tăiată va ajunge la un sufleţel care macar nu va trebui să îndure şi privirile curioase ale celor din jur.

Donează-ţi părul copiilor bolnavi de cancer !

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Dark Passion

Leave a comment

Your email address will not be published.


*