Lentile de contact colorate, cum le alegem si cum le purtam

Share the joy
 • 98
 •  
 •  
 • 6
 •  
 •  

Lentile de contact colorate, cum le alegem și cum le purtam

Bună dragile mele!

Acum ceva vreme v-am vorbit despre lentilele de contact colorate. Astăzi vreau să vă arăt şi celelalte culori pe care le port şi de ce nu, să învăţăm împreună cum le folosim, cum le îngrijim şi mai ales cum le alegem după nuanțe.

Lentilele de contact colorate sunt o opţiune care deţine un foarte rol important în sectorul optic, deoarece sunt un accesoriu utilizat pe scară largă, în special de către tineri şi de fashionistele care iubesc să se joace cu noile tendințe şi să modifice aspectul lor fizic după cum dictează moda. Lentilele de contact colorate au avantajul de a schimba fizionomia cu viteză luminii, sau.. mă rog, cu viteză îndemânării pe care o aveţi la punerea lentilelor. Totodată, lentilele colorate sunt un obiect cosmetic, de asemenea foarte util pentru cei care vor să încerce o altă culoare a ochilor sau pur şi simplu nu le place culoarea ochilor pe care o au.

De reţinut că puteţi avea lentile de contact cu dioptrii. O alternativă excepţională la ochelarii incomozi, mai ales pe timp de iarnă când tot timpul se aburesc. Acestea pot fi comandate pe site-ul Lensa.ro şi le puteţi avea în termen de 10-12 zile.

Lentile colorate, un plus de frumusețe

După cum spuneam şi în articolul trecut, aspectul fizic trebuie să fie adevăratul motiv pentru care lentilele de contact colorate au fost inventate. În mod logic, cele mai noi tendinţe în modă şi frumuseţe vor influenţă foarte mult acest lucru și probabil în următorii ani, foarte multa lume va avea cel puțin un rand de lentile colorate.

Lumea lentilelor de contact este foarte bogată. Există mai multe branduri, iar oferta este considerabilă, cu nuanţe şi mărimi care se adaptează cu uşurinţă ochiului făcând transformarea fizionomiei, spectaculoasă.

Dacă ne concentrăm pe lentile colorate, putem spune fără teamă că fiecare model are efectele sale unice, dar acestea sunt vizibile în funcţie de culoarea naturală a irisului . De exemplu, sunt lentile cu nuanțe opace care sunt mai potrivite pentru cei cu ochi negri care doresc să transforme culoarea irisului în nuanţe deschise, cum ar fi albastru sau verde, sau lentile care ajută la intensificarea culorii oferind un plus de luminozitate.

Pentru cei care nu au folosit niciodată lentile, experţii recomandă să nu se grăbească. La început, trebuie să le purtăm doar câteva ore pentru a ne obişnui ochii cu ele. Apoi, puteţi merge cu un pas mai departe, încercând să le purtati o zi. Astfel, va veni un moment în care, practic, nici nu le vei observa.

După cum bine vă amintiţi, eu v-am vorbit despre aceşti paşi pe care chiar eu i-am parcurs cu lentilele mele colorate. Dacă primele încercări de a pune lentilele, erau stângace, acum nu dau greş niciodată, pur şi simplu le iau din cutie şi le aşez pe ochi.

Întreținerea lentilelor de contact

Lentilele se păstrează doar în recipientele lor, pe care vă sfătuiesc să le achiziţionaţi tot de pe Lensa.ro, împreună cu soluţia de întreţinere şi kitul de manipulare. Acesta este compus dintr-o mică pensetă şi un dispozitiv cu ajutorul căruia puteţi aşeza lentila pe ochi. Pensetă are vârfurile cauciucate şi ajută enorm, deoarece nu mai este nevoie să introducem degetele să scoatem lentilele din soluţie, le apucăm uşor cu penseta.

Soluţia de întreținere a lentilelor este de asemenea foarte importantă. Aceasta ajută la dezinfectarea lentilelor după fiecare purtare dar şi la hidratarea acestora.

De reţinut că lentilele se dezinfectează doar în recipientul lor. Pentru a evita contaminarea soluţiei, sticla prezintă un picurător cu ajutorul căruia umplem fiecare lăcaş unde stă lentila.

Sunt mai multe tipuri de soluție, care se găsește la rândul ei în mai multe gramaje.

Cum alegem nuanța potrivită

Una dintre principalele reguli pentru a alege culoarea lentilelor este de a lua în considerare propria fizionomie, ţinând cont de tonul pielii, culoarea naturală a ochilor şi culoarea părului. Apoi desigur, sunt gusturile personale.

Pe Lensa.ro, fiecare culoare are recomandări. Astfel dacă nu ştii ce ţi-ai dori, te poţi ghida după acestea. În principiu dacă ai ochii albaştri, gri sau verzi, ai putea opta pentru orice nuanţă, chiar şi în aceleaşi culori, dar mai deschise,sau cu cerc definit, ceea ce vă ajută pentru a îmbunătăţi aspectul irisului, făcând privirea mai penetrantă. Acelaşi lucru poate fi spus pentru cei cu ochi negri care işi doresc să le dea un pic mai multă strălucire.

Cei cu ochii căprui sunt norocoşi, pentru că datorită acestei culori se pot alege o mulţime de tonuri. De la violet, auriu, albastru sau smarald până la nuanţe profunde de negru.

În plus faţă de lentilele de contact colorate sunt de asemenea lentile de contact cu diametru mare, care acoperă toată partea vizibilă a globului ocular. Acestea pot să ofere efectele optice dintre cele mai deosebite: lentile fluorescente şi ochi de pisica, păianjen, sau leopard, ochi de vampiri sau hipnotizanţi și sunt ideale pentru petreceri şi carnavaluri.

Si… asta sunt eu, cu ochii mei căprui… și nuanțele mele de lentile de contact colorate ColorVUE.

ochi caprui

Caracteristici ale lentilelor de contact ColorVUE:

 • raza de curbura: 8,6mm,
 • continut de apa: 45%
 • diametru: 14mm
 • producator: ColourVUE
 • perioada de utilizare: 90 purtari

Data trecută ți-am arătat cat de frumoase si spectaculoase sunt lentilele albastre. Nuanta elegance aqua.

lentile de contact albastre

Astazi am purtat 3 Tones Violet

lentile de contact violet

3 tones violet

3 Tones Violet este o nuanță care se potrivește oricui dar, probabil pe ochii albaștri este spectaculoasă.

Lentilele de contact sunt foarte flexibile, extrem de transparente și vă garantez ca după ce va obișnuiți cu ele, nici nu le veți simți pe ochi.

Va aștept și data viitoare, cand vom proba și alte culori de lentile .

 • 98
 •  
 •  
 • 6
 •  

2 Comments on "Lentile de contact colorate, cum le alegem si cum le purtam"

 1. Cristina Dragomir | decembrie 6, 2016 at 1:58 am | Răspunde

  te prin foarte bine lentilele albastre. Sa stii ca si eu sunt curioasa cum mi-ar sta cu lentile negre, o sa imi fac curaj sa le incerc.

 2. Stii, omul niciodata nu e multumit cu ceea ce are. Daca ai parul blond il vrei negru, daca-i cret il vrei drept si nu puteam sa fac nici eu exceptie. Daca am ochii albastrii, parca i-as vrea verzi sau mov sau negrii 😀 Cert e ca nu imi permit sa ma joc, datorita faptului ca am un glaucom la ambii ochi si ii am si foarte sensibili, nu cred ca as suporta. Dar mi-ar placea, evident

Leave a comment

Your email address will not be published.


*