Pe o platformă profesională de elearning, poți învăța engleza în numai o lună

Centru limbi străine București
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pe o platformă profesională de elearning, poți învăța engleza mai rapid decât oriunde

Acum multă vreme, pe când eram doar o puştoaică în clasa a V-a, am dat nas în nas cu doamna limba engleză. Pe atunci, aceasta era vârstă la care veneai în contact cu prima limbă străină. Toată clasa a răsuflat uşurată că nu era o rusoaică balşoi. Apoi când în clasa a șasea venit limba franceză cu dulceaţa sa, am fost cei mai fericiţi căci pentru noi limba germană părea cea mai dificilă, însă au fost câţiva nefericiţi care au avut de învățat ca limbă străină principală, rusa şi cea secundară, germana…

Astăzi, la distanţă de aproape trei decenii nu mai ştiu decât să salut în franceză şi să zic merci, iar engleza am adormit-o cântându-i aproape un deceniu în spaniolă. Pentru ca acum mulţi ani când am ajuns pe tărâmuri mediteraneene, înţelegeam destul de bine engleza, că urmare a orelor din liceu şi facultate. Chiar şi cu gramatica şi scrisul stăteam bine cât de cât, lucru care m-a ajutat enorm să mă integrez rapid în noua lume care m-a primit cu braţele deschise.

Majoritatea spaniolilor vorbeau engleză şi m-au ajutat să înţeleg şi să vorbesc limba din telenovele schimbând cuvintele din engleză.

La un moment dat, în capul meu era un fel de spanglish şi încet, încet, noua limbă învăţată, a redus la tăcere brumă de engleză în care puteam duce o conversaţie lejeră cu cineva.

Anii au trecut, spaniola o ştiu la perfecţie însă engleză mea a dispărut şi acum simt nevoia să folosesc instrumentele de traducere oferite de motoarele de căutare, chiar şi pentru cele mai simple propoziţii.

Din păcate, aceste instrumente de traducere sunt sensibile la diacritice şi insensibile la nuanţă… astfel boască, poate fi cea de la uşa sau cea de pe lac, iar dorul nostru, nu îl traduce nimeni în cuvinte.

Când m-am întors pe meleagurile natale, mi-am găsit relativ uşor un serviciu, iar piesa care a dat greutate CV-ului meu, era aceea că ştiam la perfecţie o limbă străină. De curând am găsit un nou loc de muncă, însă spaniola mea nu mai era de ajuns.

engleza

Engleza, comunicare la orice nivel

Chiar dacă pe primele locuri la cele mai vorbite limbi din lume stă mandarina (chineză cu toate dialectele ei) şi spaniolă, această se datorează ariei de răspândire sau numărului populaţiei unei naţii. Engleza însă, limba lui Shakespeare, este cea mai folosită în relaţiile economice, culturale şi interumane. De altfel, până şi chinezii sau spaniolii vorbesc şi engleză.

Chiar pe pielea mea am testat cât este de importantă cunoaşterea unei limbi străine în alegerea unui loc de muncă mai bun. O astfel de calificare va fi oricând un avantaj în faţa altor candidaţi.

Călători şi relaţii interumane

-Do you speak english?

Acum, în era tehnologiei, dicţia perfectă şi aprofundarea sau chiar învăţarea de la zero a aceste limbi moderne, e la indemâna tuturor. Practic poţi să te înscrii pe o platformă pentru a învăţa engleza online.

Învățarea de acasă pe o platformă profesională de elearning are foarte multe avantaje

Pe aceaste platforme înveţi engleza online, cu ajutorul unui profesor care va fi acolo pentru tine, atunci când ai timp şi chef de învăţat.

În fiecare săptămâna poţi participa la webinarii şi sesiuni life pe skype sau facebook, astfel că vei putea primi ajutor personalizat atunci când simţi că te împotmoleşti sau nu înţelegi un anumit lucru. Gramatica limbii engleze, este un pic mai complicată şi un profesor engleză online te va îndruma atunci când ai nevoie.

La un curs online se vor aprofunda noţiuni de gramatică, vocabular şi bineînţeles vei face multe exerciţii. Cursurile online, aduc un aport de cunostine mai mare decât cele fizice, deoarece nu există acele momente când un coleg spune o glumă şi toată clasa rade distragandu-se de la ce era important. Nici nu ajungi târziu la ore, nici profesorul nu pleacă mai devreme. Când înveţi engleză online, trebuie doar să dai doar clik atunci când simţi că eşti pregătit.

Ei? Ce spui, te înscrii şi tu la un curs limba engleză online?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Pe o platformă profesională de elearning, poți învăța engleza în numai o lună"

 1. Eu nu, dar sunt interesata pentru baiatul meu.

 2. Mi-ar fi plăcut un exemplu de spanenglish :))

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. SuperBlog | Proba 4. Oricine poate învăța engleza… zâmbind

Leave a comment

Your email address will not be published.


*