Capsatoare manuale Rapid, instrumente practice pentru fixarea diverselor materiale

capsatoare manuale rapid
Share the joy

Capsatoare manuale Rapid, instrumente practice pentru fixarea diverselor materiale

Astăzi muncă grea de odinioară s-a simplificat enorm, datorită uneltelor inteligente care au apărut pe piaţă. Unele dintre acestea sunt capsatoarele manuale, cu multiple aplicaţii în diverse domenii.

Capsatoare manuale Rapid sunt instrumente foarte practice, care ne permite să efectuăm o varietate de sarcini la muncă şi nu numai. Majoritatea au formă ergonomică şi sunt uşor de manipulat. Foarte utile, funcţionarea lor este foarte simplă, trebuie doar să apăsaţi braţul instrumentului pentru a ataşa capsa. Capsatoarele manuale Rapid sunt mici şi foarte uşor de folosit, atât la locul de muncă cât şi pentru proiecte DIY .

Capsatoarele manuale sunt ideale, multe dintre acestea capsează diferite forme şi mărimi de clame, astfel încât se potrivesc pentru a prinde în capse, mai multe tipuri de meteriale.

Ideal ar fi să alegeţi câte un capsator dedicat pentru fiecare tip de sarcină pe care o aveţi de îndeplinit la serviciu. Dacă însă va plac proiectele DIY şi obişnuiţi să lucraţi acasă, atunci puteţi alege unul care foloseşte 3 tipuri de capse, de mărimi diferite, astfel îl puteţi utiliza şi la tapiţerie şi la prins plăci din placaj,cabluri, etc.

Avantajul capsatoarelor manuale este că sunt ieftine şi nu au nevoie de energie electrică sau de aer comprimat pentru a capsa. Astfel oferă libertate de mişcare, fără a sta cu gândul la autonomia unui acumulator şi fără să te încurci într-un cablu, mai ales dacă trebuie să capsezi fire electrice, de telefoane sau orice alt tip de cabluri, pe tavan de exemplu. Cu siguranţă nu mai ai nevoie de un fir în care să te încurci.

Este de asemenea important să utilizezi capse speciale, în funcţie de pe materialul pe care îl vei manipula, pentru a obţine un rezultat bun. Lungimea piciorului capsei, lăţimea acesteia, precum şi grosimea, duritatea materialului din care sunt facute şi formă vârfului, influienteaza felul în care capsa va rezista în diverse suporturi ca lemn, rigips, plastic, piele, pereţi tencuiţi sau chiar cărămidă simplă.

capsatoare manuale rapid

Tipuri de capsatoare manuale Rapid

Capsatoarele manuale sunt acctionate de un piston si cu arc. Viteză de lucru fiind net superioară la capsatoarele manuale cu piston. Capsele sunt asezate sub forma de bara si se pun in nisa corespunzatoare, pentru a putea fi impinse de un arc spre nisa de capsare.

Capsatoarele manuale se împart în mai multe grupuri, de la cele mici, de birou, pe care le avem cu toţii acasă şi capsăm coli de hârtie cu ajutorul lor, la cele profesionale, utilizate în diverse ateliere.

Pistoalele de capsat manuale sunt instrumente semi profesionale care se folosesc în general pentru fixarea cablurilor electrice, dar şi-au făcut loc în atelierele de mobilă, fiind utilizate la asamblarea diferitelor piese, sau montarea tapiţeriei textile pe un suport de lemn. Aria de utilizare a unui capsator manual Rapid este destul de deschisă şi acesta poate fi folosit şi la fixarea foliilor de plastic, a panourilor din lemn sau PVC, a plăcilor de tavan, a mochetelor sau a diverselor materiale de izolare.

Capsatorul manual Rapid, îţi uşurează muncă, deoarece substituie cu succes clasicul ciocan. Cu acesta poţi aplică capse pe diferite suporturi, fixând diverse tipuri de materiale.

Aceste capsatoare manuale Rapid sunt acţionate doar manual, prin strângerea unui mâner. Dispozitivele sunt deosebit de utile în cazurile în care capsarea se face în poziţii incomode.

Acestea sunt extrem de folositoare electricienilor de exemplu, deoarece le permit acestora să aplice un număr mare de capse, fără a fi nevoie să reîncarce de fiecare data cand fixeazacablu, cum ar fi in cazul utilizarii unui ciocan clasic si a unui cu cu cleme de plastic. Cablurile trebuiesc fixate pentru a preveni situaţiile neplăcute, iar capsatoarele manuale sunt instrumentele ideale pentru această sarcină.

Dacă pentru a capsa hârtie trebuie să foloseşti capse de mai multe mărimi, în funcţie de greutatea hârtiei şi grosimea topului şi pentru cablurile electrice trebuie să foloseşti o mărime care să corespundă grosimii cablului pe care vrei să îl fixezi.

La fel si in tapiterie sau fixarea placajelor.Capsatoarele manuale Rapid au mânere ergonomice, îmbrăcate în materiale care nu permit alunecarea, pentru o folosire sigură şi o utilizare confortabilă. Mânerul unor modele de capsatoare manuale, poate fi blocat pentru uşura depozitarea acestuia si pentru a evita risipa de capse, prin actionarea involuntara a manerului.

Tipuri de capse pentru capsatoare manualeRapid

  • ocheti – capse rotunde folosite în marochinărie ( capse prin care se trec șireturile)
  • capse pin galvanizate – folosite pentru tapiterie, cabluri sau  fixare diverse materiale
  • cuie – cuie normale, galvanizate sau cu rasina, pentru fixarea placilor din diverse materiale dure

Aceste capsatoare manuale Rapid, sunt de foarte bună calitate, robuste şi durabile. Le puteţi achiziţiona de la sancogrup.ro. Toţi de aici puteţi cumpăra şi capse de tot tipul, consumabile speciale pentru capsatoarele manuale Rapid, care functoneaza doar cu capse dedicate.

1 Comment on "Capsatoare manuale Rapid, instrumente practice pentru fixarea diverselor materiale"

  1. Ce utile sunt!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*