DarkPassion House, drumul de la vis la realitate trece prin biroul de proiectare AIA proiect

proiect casa
Share the joy
 • 123
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DarkPassion House, drumul de la vis la realitate trece prin biroul de proiectare AIA proiect

Acum ceva vreme am primit cu împrumut mult timp liber. Pruncul meu a fost un bebe foarte cuminte şi primul an de viaţă a mâncat şi a dormit pe săturate, aşadar eu, tânăra mămică, am fost creditată fără dobândă cu multă relaxare şi plictiseală.

La început am citit, apoi am croşetat, apoi am început să clădesc o casă virtuală, un loc doar al meu, unde să mă joc cu vorbele, sa împletesc cuvinte și să zidesc fraze, un loc unde să meșteresc una, alta, să stau la taifas cu prietenii… Aşa a apărut proiectul blogului DarkPassion.

La început l-am creionat, am făcut o schiţă, apoi am pus cărămidă peste cărămidă şi în doar câteva luni a apărut temelia. Pe măsură ce noua mea căsuţă creştea mai modificam câte ceva, mutam un perete, mai clădeam o cameră în care înghesuiam articole cu o anumită temă, întocmai ca o cămară unde puneam provizii de iarnă.

Într-o zi, am vrut să schimb imaginea căsuţei mele, un fel de var lavabil virtual, o faţadă frumoasă şi sclipitoare. Am ales culoarea şi m-am apucat de lucru. Eram foarte mândră de casa mea, pe care o clădisem singură… în regie proprie cum ar veni, până un plugin pe care l-am instalat greşit, a făcut ca toată munca mea să se prăbuşească. Căsuţa mea s-a desfăcut ca un puzzle asamblat aiurea şi nu am fost în stare să o pun la loc singură.

După ce am văzut că munca mea s-a năruit, am angajat și plătit o echipă de meseriaşi, care au recuperat și reclădit căsuţa virtuală, castelul meu magic: DarkPassion.ro.

Dacă în eter câteva atingeri de taste au readus la viaţă cioburile zdrobite, în viaţa de zi cu zi, o casă adevărată trebuie clădită pe temelie de piatră, trainică şi durabilă, după planuri arhitecturale bine puse la punct, altfel visul de a avea o casă, se poate transforma într-un coşmar urât.

Aventura construirii unei case, este ceva la care nu toată lumea este gata să se angajeze. Ai nevoie de un proiect casă detaliat, un proiectant înţelegător şi muuuulte hârtii semnate şi parafate. Cel puţin aşa a fost în cazul meu, câţiva ani mai târziu când am vrut să îi oferim copilului un loc de joacă ideal, o curte spaţioasă şi aer curat.

Fie că este vorba de lipsa de informaţie, motivaţie sau pur şi simplu pentru că unora le este frică, construcţia unei case este un vis rezervat pentru oameni pasionaţi şi energici care să ştie unde să ceară ajutor pentru a realiza un proiect de asemenea anvergură.

Ideile sunt simple, uneori năvălesc din spatele tâmplelor, capătă aripi şi vor să se aştearnă pe hârtie să devină un proiect de casă, însă doar un specialist ar şti exact să îţi spună cum să construieşti o casă rentabilă din toate punctele de vedere. Chiar de la prima lopată de ciment turnată la fundaţie, prima cărămidă și până la aniversarea unui deceniu în noua ta casă. Şi aici nu mă refer doar la faptul că atunci când începem să proiectăm o casă, în general ne îndreptăm spre magazinele de bricolaje şi alegem materialele de-a valma, le ordonăm după preţ, fără să studiem coeficienţi, doar le catalogam numărând zerouri, ci la toate detaliile pe care doar un specialist le știe.

Cei mai mulţi nu respectă etapele de construire şi întotdeauna fentează proiectul sau reduc din calitatea materialelor. Un proiect casă, alcătuit de un arhitect cu experienţă, poate duce la economii mult mai mari decât cele pe care le-am face noi în goana după materiale ieftine. Nu doar că ar salva bugetul, dar alegerea instalaţiilor potrivite, optimizarea spaţiilor şi aşezarea zonelor de interes cât mai convenabil, ar salva bani, timp şi ar aduce un confort sporit.

Astfel că visele oamenilor de a avea un cămin fac ca profesia de proiectant case să capete sens.

proiect de casa

Drumul de la vis la realitate trece prin biroul de proiectare AIA proiect

Pentru a avea casa ta şi mai ales pentru a te bucura de ea, sunt însă necesari câţiva paşi pe care trebuie să îi faci într-o anumită direcţie şi într-o anumită ordine. Însoţit de un specialist care să te îndrume vei ajunge să îţi vezi visul împlinit, însă umblând pe căi necunoscute ţi se poate întâmpla acelaşi lucru ca blogului meu.

Aşa am ajuns să-i cunosc pe ăia de fac proiecte case, de te opreşti în faţa uneia şi o admiri ca pe o operă de artă, mai exact AIA Proiect – Birou de proiectare.

Legăturile între arhitect şi stăpânul visului par că durează de o viaţă întreagă. Şi nici nu este de mirare, proiectarea unei case este un lucru atât de personal şi intim în care arhitectul petrece ore întregi încercând să înţeleagă stilul de viaţă al familiei şi modul în care va fi folosită casă, atât în prezent cat şi în viitor, încât ajunge să îţi devină cel mai bun prieten.

Între noi şi proiectantul de la AIA a fost dragoste la prima vedere. Profesionist de o înalta calificare, parte a unei echipe tinere, cu o experienţă de peste 10 ani în proiectare case, în care colaborarea, respectul şi productivitatea stau pe primul loc, părea că ne citeşte gândurile, iar primul proiect de casă pe care ni l-a arătat, ni s-a potrivit ca o mănuşă, parea desenat special pentru noi.

Cerinţe şi dorinţe, transformate în proiect casă

Noi ne-am dorit o casă ecologică, o provocare ca o condiţie specială adăugată la planul casei. Însă nu mică ne-a fost mirarea când proiectantul ne-a îndrumat şi ne-a sfătuit în legătură cu materialele, sursa de căldură şi toate acele detalii pe care doar un arhitect cu experienţă le poate şti. Astfel împreună, am creionat un proiect casă perfect.

proiect de casa

În construirea unei case, dacă ai terenul desigur, primul pas e alegerea arhitectului, apoi obţinerea unui certificat de urbanism. Noi am avut noroc, biroul de proiectarea AIA, s-a ocupat de tot.

În general este recomandat să contractezi un expert în proiecte case înainte de a achiziţiona petecul de pământ dar, eu aveam deja terenul, oferit de bunica, aşa că am trecut direct la pasul următor, evaluarea costurilor de autorizare, proiectare şi execuţie. Şi de acestea tot AIA s-a ocupat. Astfel timpul de autorizare şi edificare s-a scurtat considerabil.

Ei au făcut încadrarea corectă a construcţiei în regulamentele locale, folosind pentru alcătuirea proiectului toate avantajele şi dezavantajelor terenului  și a viitorului amplasament, adaptând fiecare detaliu după cerinţele şi necesităţile noastre. Ce mai, alegerea biroului de proiectare case AIA Proiect a fost un succes total.

Eu mi-am dorit o casă în armonie cu natura, fără impact prea mare asupra locului unde am construit-o. Odată ce am expus ideea faţa arhitectului s-a luminat cu bucurie. Părea că ştia că voi cere exact acest tip de proiect de casă, căci a venit cu o schiță detaliată până la cele mai nesemnificative amănunte, ajutându-ne să economisim timp şi bani, dar şi să ne satisfacem cele mai ascunse dorinţe care să definească stilul nostru de viaţă.

După ce a evaluat toate cererile noastre ne-a oferit o aproximare de preţ, care s-a dovedit aproape exactă doi ani mai târziu când am finalizat lucrările şi casa noastră ecologică, prietenoasă cu mediul, verde şi fără consum ridicat de resurse, ne-a întrecut aşteptările.

Specialiştii AIA Proiect mi-au putut spune cât voi cheltui la încălzirea casei mele încă din faza de proiect, iar cum îmi doream ferestre largi și luminoase, m-au sfătuit să uit de clasicele calorifere înalte şi înguste pe care să le înghesui după o ușă, pur și simplu mi-au demonstrat că o încălzire prin pardoseală este mult mai eficientă şi mai economică, decât decât orice alte metode  clasice.

Acasă întotdeauna este locul unde doarme fericirea!

Nu am visat nicicând la o casă mare, voiam o casă cochetă, modernă, cu spaţii atent proiectate, poate o cramă sub scări să profit de răcoarea de acolo, un geam cu vitralii la baie, cu soarele care să îmi mângâie patul în după-amiezi târzii şi să-mi sclipească în fiecare dimineaţă oglindit pe marginea ceştii de cafea. Un birou mic în care sa scriu poveşti pe blog, dormitorul copilului și un foișor, unde vara să petrec după amiezile cu prietenii. Am mai vrut o garderobă rotativă, cu rafturi ce se ascund unele în spatele celuilalt, să nu trebuiască nicicând să schimb ordinea hainelor şi cel mai important, am vrut intimitate şi căldură, senzaţia de cămin doar la gândul că mă întorc acasă, o casă frumoasă, adaptată necesităţilor cotidiene, în care eu şi cei dragi să trăim fericiţi până la adânci bătrâneţi.

AIA proiect mi-a oferit un proiect case structurat pe etape care a dat naștere casei visurilor mele, o casă care să protejeze mediul, independentă energetic, cu panouri solare şi pompă de căldură, fără facturi grase şi obligaţii la sfârșit de iarnă. O casă care să nu producă deşeuri şi cheltuieli inutile. Pur și simplu au transformat în realitate, visul meu cel mai ascuns, DarkPassion House era în armonie cu natura.

Lucrul acesta nu se poate obţine cu un proiect de casă împrumutat sau listat de pe internet. Dacă m-aş întoarce în timp, pentru casa visurilor mele nu aş apela decât la AIA Proiect Birou. Ei sunt singurii care pot proiecta o casă şi să reducă din investiţia în materialele de construcții fără să facă rabat la calitate. Unicii care să urmărească și să îndrume ridicarea propriu zisă a clădirii, totodată să-mi asigure reducerea cheltuielilor ulterioare, cu întreţinerea spaţiului de locuit. Singurii capabili să îmi proiecteze casa  visurilor mele, care sa se adapteze tuturor cerințelor și dorințelor mele viitoare.

proiect casa

AIA m-a ajutat sa descopăr ce înseamnă cu adevărat… acasă, locul unde închizi ochii şi te regăseşti, unde se adună familia şi prietenii, unde totul respiră iubire, iar pereţii emană linişte şi căldură.

Articol scris pentru Spring Super Blog 2017.

*sursa foto: AIA Proiect – Birou de proiectare

 • 107
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "DarkPassion House, drumul de la vis la realitate trece prin biroul de proiectare AIA proiect"

 1. Un articol excepțional. Povestea ta si a celor de la Aia se impleteste extrem de frumos! Felicitări

 2. Ai scris un articol foarte bun care pe mine daca nu as avea casa m-ar determina sa iau legatura urgent cu AIA

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. SuperBlog | Proba 11. Arhitect. Proiectant. AIA Proiect

Leave a comment

Your email address will not be published.


*