Home Cinema, experienţe multimedia de senzație cu videoproiectoare Optoma

Videoproiector Optoma
Share the joy
 • 46
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Home Cinema, experiente multimedia de senzație cu videoproiectoare Optoma

Nici o artă nu ne atrage în același mod în care o face arta cinematografică. Nimic nu ne face să visam mai mult decât un film bun, nimic nu ne aduce satisfacție mai mare ca vizionarea unui meci important sau participarea la concertul artistului preferat.

Ne place să dansăm, să aclamăm, ne plac senzațiile pe care un film le trezește în inima noastră, ne place să strigăm „gooooool” și să aplaudăm echipa pe care o susținem, însă de cele mai multe ori obligațiile și rutina zilnică ne epuizează și la sfârșitul zilei căutăm doar confortul și liniștea căminului.

Și totuși… evoluția tehnologiei Hi-Fi face posibilă trăirea tuturor acestor experiențe chiar în salonul nostru, iar astăzi din ce în ce mai mulți oameni preferă să-și transforme casele în cinematografe reale dotându-și camerele preferate cu aparatură AV de ultima generație. În acest fel se pot bucura de filme, seriale și chiar emisiuni sportive cu cea mai bună calitate a imaginii, cel mai fidel sunet și cel mai mare confort posibil.

Fie că vă doriți un Home Cinema, faceți prezentări la locul de muncă și vreți o calitate ridicată a imaginii, predați diverse cursuri sau oferiți orice alte prezentări, pentru o imagine perfectă aveți nevoie de un videoproiector.

Desigur, piață abundă de modele produse de diverse branduri cu renume, însă astăzi m-am oprit la videoproiectoarele Optoma, mai ales că în curând vor putea fi testate în primul showroom din România dedicat lor.

După cum știi din 1 noiembrie 2018 poți testa performanțele celor mai noi produse din industria Hi-Fi și High-End în noul showroom AVmall care va fi inaugurat în Str. Acvilă nr. 41, București, AVmall fiind și distribuitor oficial pentru gama Home Cinema al renumitului producător de videoproiectoare Optoma.

Cum alegi videoproiectorul potrivit

Videoproiector Optoma pentru meciAvantajul de a putea viziona în showroom un videoproiector la capacitate maximă este că vei putea face alegerea potrivită, care să te satisfacă pe toată perioada utilizării lui. La fel se întâmplă și în cazul testării aparaturii audio în camerele de audiții, pentru că în acest fel vei putea achiziționa un produs care să se muleze exact pe așteptările tale.

Dacă ai nevoie de un videoproiector bun care îți permită să redai imaginea oricărei surse video și să o proiectezi cu cea mai înaltă calitate și fidelitate pe suprafața dorită, nu mai trebuie să risipești timp pentru a-l găsi, oferta AVmall este vastă și toate brandurile renumite pot fi regăsite atât online cât și în showroom-ul lor.

Ca o recomandare, consider că Optoma sunt o alegere excelentă, deoarece aceștia sunt un important furnizor de soluții audio și video, specializat în fabricarea și proiectarea videoproiectoarelor la un preț real.

Însă înainte de a cumpăra un proiector, trebuie să ții cont nu numai de prețul care este și el important într-o anumită măsură, ci și de calitatea produsului. Prin urmare, ar trebui să obții cea mai bună calitate în funcție de bugetul tău, iar aici Optoma este lider detaşat.

În plus față de preț, trebuie să alegi dimensiunea și greutatea videoproiectorului. Acesta ar trebui să fie ușor de manevrat, astfel încât să îl poți muta dintr-un loc în altul. Acest criteriu este important dacă ai nevoie de el pentru prezentări de afaceri sau deplasări frecvente. În acest caz un videoproiector portabil Optoma ML330 este opțiunea perfectă.

Videoproiector Portabil Optoma ML330

În schimb dacă îți dorești calitate excepțională pentru vizionarea filmelor acasă, meciuri de fotbal sau concerte, ai nevoie de un videoproiector a cărei proiecție să se poată realiza impecabil și de la distanțe mai mici.

Videoproiectoarele pot fi LED, LCD și DLP. LCD-urile sunt mai simple și mai economice, iar videoproiectoarele DLP, au o durată mai mare de viață și sunt ideale pentru cei care le folosesc la nivel profesional.

Luminozitatea este și ea foarte importantă, de preferință nu mai mică de 1200 de lumeni pentru proiectare în semiîntuneric. Deja de la 2000 lumeni nu ai nevoie de întuneric total pentru a vedea imaginea bine. Contrastul este mai ridicat și astfel videoproiectorul poate fi utilizat în săli de clasă, săli de conferință, etc.

Rezoluția este de asemenea un criteriu de luat în considerare, în special pentru videoproiectoarele Full HD cu o rezoluție de 1920x1080p. Deși în multe cazuri cu 720p poate fi mai mult decât suficient fără Full HD. Bineînțeles că mărimea ecranului trebuie să se adapteze mărimii camerei și distanței de proiectare.

Mai trebuie să fiți atenți la numărul de conexiuni pe care le are. Iar un videoproiector bun trebuie să aibă cel puțin un port USB și unul HDMI. Videoproiectorul Optoma UHZ65 de exemplu, are conexiuni care îl face sa fie compatibil cu orice aparatură audio video din casa voastră.

Videoproiector Optoma UHZ65 conexiuni

Videoproiectoare Optoma, calitate impecabilă la preț just

Dacă există o companie a cărei dăruire extremă în dezvoltarea dispozitivelor de afișare a imaginilor a dus la o gamă extinsă și versatilă de produse cu o originalitate tehnologică și în același timp un raport de calitate/ preț de neegalat, nu există nicio îndoială ca aceasta este Optoma.

Datorită capacității excepționale de a combina tehnica sofisticată cu designul de ultimă generație, a transformat Optoma în numărul unu pe piața foarte competitivă a videoproiectoarelor din întreaga lume.

Bazată pe tehnologia DLP dovedită, Optoma a dus producția de videoproiectoare la scară industrială oferind o fiabilitate extraordinară, oferind tot tipul de videoproiectoare pentru uz profesional (școli, companii) și pentru uz casnic.

Optoma sunt cunoscuți în întreagă lume pentru calitatea impecabilă a produselor și un preț relativ scăzut. Compania dispune de o nouă tehnologie de culoare excelentă care respectă standardul de precizie a culorii. Tehnologia negru dinamic oferă o profunzime mai mare imaginii și o claritate impecabilăVideoproiector Optoma

Videoproiectoare Optoma sunt ideale pentru vizionarea de filme, emisiuni TV, meciuri live, jocuri, concerte și multe altele. Cu ajutorul tehnologiei MHL poți conecta telefonul Smartphone sau tabletă la proiector prin wireless, totodata videoproiectoarele Optoma sunt capabile să redea conținut 3D, deoarece multe dintre acestea sunt Full 3D.

videoproiector optomaCând vorbim despre videoproiectoare Optoma putem spune că principal avantaj este calitatea incontestabilă, apoi ușurința de utilizare și capacitatea de a reda conținutul chiar și în semiîntuneric. Aproape toate videoproiectoarele Optoma au difuzor integrat și un zoom excelent, fapt ce le face să fie principala opțiune pentru sălile de conferință, au mai puțin zgomot de fond decât alte modele și pot satisface perfect toate cerințele pe care le puteți avea, chiar și pentru jocuri.

Sunetul nu este excelent pentru spațiile mari, deoarece difuzorul nu este foarte puternic, dar redarea sunetului nu este de obicei principala funcție a videoproiectoarelor care au nevoie de un sistem de redare a sunetului pentru o experiență multimedia totală în spaţiile vaste.

Progresul tehnologic a contribuit la expansiunea formidabilă a formatului DVD și mai târziu, discul Blu-ray a facut posibila apariția unei imagini High End cu ajutorul imaginilor 4K și la fel cum de ceva vreme încoace audiofilii apreciază High End în domeniul reproducerii sunetului cu ajutorul boxelor și sistemelor audio performante, acum iubitorii imaginilor impecabile se pot bucura de experienţa oferită de videoproiectoarele Optoma. Astăzi Full HD este un vis împlinit și cu ajutorul Optoma imagini ce aproape sunt palpabile sunt disponibile pentru toată lumea.

videoproiector optoma

 

 • 46
 •  
 •  
 • 2
 •  

1 Comment on "Home Cinema, experienţe multimedia de senzație cu videoproiectoare Optoma"

 1. Foarte interesant articolul. Nu as fi crezut ca videproictaorele Optoma sunt asa bune. Desi poate nu apre o firma care sa-ti starneasca interesul precum celebrele Sony, HP, dar daca esti pasioant de filme si vrei ceva cinematic e o buna alegere un videoproiector.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*