Pregătiri pentru iarnă. Cosuri de fum din inox pentru un randament ridicat al instalației de încălzire

cosuri de fum din inox
Share the joy
 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pregătiri pentru iarnă. Curata cosul de fum pentru un randament ridicat al instalației de încălzire

cosuri de fum din inoxPuțîn câte puțin, temperaturile exterioare au început să scadă și odată cu această coborâre a termometrelor este timpul să ne gândim la organizarea casei noastre pentru acele luni în care inevitabil vom petrece mai mult timp în ea. Pregătirea pentru venirea iernii este esențială, indiferent dacă stai la bloc sau la casă și deși ne gândim că centrala, șemineul sau soba nu au nevoie de prea multe întrețineri, nu este chiar așa.

Departe de ceea ce credem, indiferent dacă ai horn sau cosuri de fum din inox, fiecare dintre acestea are nevoie de întreținere. Nu este suficient ca la începutul sezonului rece și să porniți centrală sau să începeți să aprindeți focul în sobă, este important să parcurgeți o serie de etape până în acel moment. Unele dintre acestea ne vor permite să îmbunătățim performanța centralei sau sobei și să salvăm căldura casei noastre. Deci, nu așteptați până când frigul se instalează complet și începeți pregătirile de iarnă.

Curățare horn, cosuri de fum din inox sau a tubului de evacuare

Primul lucru pe care trebuie să-l facem în fiecare an este să curățăm tubulatura de evacuare de la centrală sau hornul dacă locuim la casă. Deși poate părea o odisee la prima vedere, acest lucru este mult mai simplu decât pare, dar totodată foarte important. Trebuie să ținem cont de faptul că odată cu trecerea timpului, hornul acumulează funingine și alte substanțe care pot face să ardă mai rău sau să se înfunde și în funcție de tipul de combustibil pe care îl folosim este chiar periculos să aibă această acumulare de particule dintre care cele mai multe sunt inflamabile și nocive.

Un tub de evacuare curat va evita pătrunderea fumului în interiorul centralei și gazele arse vor fi complet expulzate. La casă, un horn curat nu mai lasă fumul să pătrundă în încăperi, generând disconfort și îngreunând arderea.

Eu am curățat tubul de evacuare al centralei de două ori anul acesta. Prima dată în primăvară când datorită dezghețului, un țurțure mare de gheață s-a desprins de pe bloc și a strâmbat tubul de tablă. Pentru că nu mai era etanș l-am schimbat și am cumpărat pentru centrala mea cosuri de fum din inox.

tubulatura circulara inoxÎn această toamna, am avut de efectuat revizia la centrală și cei veniți s-au asigurat că voi petrece o iarnă fără incidente.

Indiferent dacă ai cosuri de fum din inox sau horn, nu trebuie să îți faci griji pentru că nimeni nu spune că trebuie să ajungem pe acoperiș pentru a curăța tuburile de evacuare de la centrală sau sobă. Există diferite produse care ne vor permite să curățăm cu ușurință interiorul acestora, în deplină siguranță.

Odată ce hornul este curat este de asemenea important să examinăm un alt factor la fel de important pentru funcționarea corectă a acestuia: exteriorul, asigurându-ne de exemplu, că îmbinările plăcilor sunt închise și în cazul în care nu sunt să se sigileze cu produse speciale. De asemenea dacă este cazul, tubulatura inox se verifică și ea și se schimbă garniturile dacă este nevoie.

Pe blog veți găsi experienţa proprie, din casa părinților mei, unde datorita utilizării necorespunzătoare a sobei, hornul a crăpat și l-am înlocuit cu tubulatura inox.

Coșuri de fum din inox pentru hote și centrale

tubulatura rectangularaExtragerea fumului sau reînnoirea aerului într-o încăpere constă în înlocuirea aerului îmbâcsit sau contaminat al unei încăperi, locuințe, birouri, bucătării, restaurant, garaj … etc cu aer curat, de aceea și în cazul hotelor sau a aparatelor de aer condiționat se folosește tubulatura inox.

La tubovent.ro am găsit soluții avansate obținute prin tehnici specializate pentru sistemele de evacuare sau extragere a fumului, folosind tubulatura inox specială sau modele moderne precum tubulatura rectangulara, ideală pentru hotele montate în mijlocul bucătăriei care au nevoie de o soluție estetică de îndepărtare a fumului și aburului.

Știm cu toții că pentru a obține autorizația de funcționare a unui restaurant sau a unei cafenele, una dintre cele mai importante secțiuni este ieșirea de fum. Asigurați-vă că aceasta este instalată în mod corect și că respecta toate reglementările în vigoare.

Tubulatura de ventilatie pentru aparate aer condiționat

Tubulatura de ventilatie pentru aparatul de aer condiționat este și ea importantă, mai ales dacă iarna vă încălziți cu ajutorul acestuia.

Tubulatura flexibilă din aluminiu, atât cea izolată, cât și cea neizolată, este folosită în sistemele de climatizare și ventilație, în medii cu presiune mică și medie, dar si la hotele de bucătărie din mediul casnic.

Este realizata din folie laminată de aluminiu și poliester metalizat, astfel tubulatura de aluminiu devine flexibilă și extensibilă permițând o manevrabilitate mai buna a acesteia. Tubulatura flexibilă din aluminiu este fabricată cu ajutorul tehnologiei de ultima generație pentru a asigura o diminuare a pierderilor de presiune.

Fie ca este vorba despre sistemul de ventilație, de aerisire sau de climatizare, tubulatura inox este o opțiune demnă de luat în considerare deoarece are o arie de aplicare generală și este net superioara soluțiilor tradiționale.

 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Pregătiri pentru iarnă. Cosuri de fum din inox pentru un randament ridicat al instalației de încălzire"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*