Gem de căpșuni fără zahăr – rețetă Gina Bradea

gem de capsuni fara zahar
Share the joy

Gem de căpșuni fără zahăr – rețetă Gina Bradea

Primăvară e pe sfârșite, iar tarabele din piață sunt pline de aromă și culoare, de aceea astăzi vă invit și eu să testați o super rețetă de gem realizată cu îndulcitor natural, deci fără pic de zahăr. Aceasta este cea mai ușoară și mai naturală rețetă de gem de căpșuni fără zahăr, ideală pentru diabetici, și îi aparține doamnei Gina Bradea de la Poftă Bună cu Gina Bradea, un site culinar unde găsiți tot felul de rețete, una mai delicioasă decât alta, scrise extraordinar de frumos, pe înțelesul tuturor. Tot ce am testat vreodată de pe site-ul Ginei, a fost o reușită sigură, cu un rezultat care a impresionat la masă. Așa este și rețeta de gem fără zahăr de astăzi.

Gemul de fructe este de obicei unul dintre alimentele de bază în orice mic dejun. Dar în loc să mergi la magazin și să-ți cumperi preferatul încărcat de aditivi și cu o cantitate nepermis de mare de zahăr, de ce să nu prepari gemul de căpșuni în casă. Dacă preferați să folosiți un alt fruct, garantez că nu veți întâmpina nicio problemă, această rețetă poate fi adaptată și iese din prima cu orice alt fruct.

Gemul de căpșuni obținut este neted, fin, perfect tartinabil și absolut delicios, ideal pentru a îmbogăți și alte rețete de desert precum un cheesecake, înghețate sau tarte.

Înainte de a te apuca de treabă trebuie să știi că între toate fructele, căpșunile au cea mai puțină pectină, o fibră solubilă ce se regăsește în mod natural în multe fructe și legume și careva îngroșa gemul. Dacă alegeți acest fruct, ar trebui să utilizați sucul de la o lămâie, deoarece acesta furnizează pectină în mod natural. Astfel obțineți un gem minunat, delicios și 100% natural.

gem de capsuni fara zahar

Gem de căpșuni fără zahăr

Eu am pus doar 100 g #dulcisor la 1 Kg căpșuni și zeamă de la o lămâie potrivită. Dar mi s-a părut foarte dulce așa că aș cobora această cantitate la 50 g.

Dulceața se face repede, rămâne legată și frumoasă la culoare, iar la noi aproape nu a mai rămas nimic de sterilizat pentru că am făcut clătite.

Dintr-un kg de căpșuni ies 2 borcane mici, eu zic că sunt de 400g, dar cred că e o măsură ușor mai mică, gen 325g sau așa ceva.

Timp de pregătire, cu tot cu fiert, spălat, curățat … 35 minute.

gem de capsuni fara zahar

Mod de preparare rețeta gem de căpșuni fără zahăr

Spălați foarte bine căpșunile, îndepărtați frunzele și tăiați-le în 4. Alegeți fructe frumoase, nu utilizați căpșuni care sunt moi sau mici.

Într-o crăticioara largă, neaderentă, puneți căpșunile la fiert timp de 5-10 minute, acoperite cu un capac. Adăugați apoi sucul de lămâie și mai fierbeți 5 minute.

Îndepărtați spuma, aduceți la fierbere adăugați Dulcișor – îndulcitor natural cu stevia de la Sweeteria și continuați să amestecați timp de 3-4 minute pentru ca acesta să se topească.

Când se face acest lucru, gemul trebuie să fie ușor translucid.

Nu se fierbe mai mult de 5 minute pentru că dulcisor poate cristaliza.

Procesul de” ambalare” a gemului este un pas fundamental pentru a păstra acest deliciu pentru iarnă.

Se toarnă în borcane fierbinți, sterilizate, lăsând aproximativ 1 centimetru de spațiu între gem și gâtul borcanului. Se închide bine și se verifica fiecare borcan sa nu curgă pe lângă capac. Puneți borcanele în apă, folosind o oală cu suficient spațiu pentru a o lăsa să fiarbă timp de cel puțin 15 minute (apă care acoperă complet borcanele).

Scoateți apoi borcanele din oală când sunt calde și puneți-le cu susul în jos până se răcesc.

Când se deschide borcanul de gem se păstrează la frigider și consumă în câteva zile, fiind un produs natural, fără conservanți, se poate altera ușor.

Ce spui? Nu-i asa ca e cea mai simplă rețetă? Eu garantez ca e și cea mai delicioasă.

Gem de căpșuni fără zahăr

2 Comments on "Gem de căpșuni fără zahăr – rețetă Gina Bradea"

  1. Valeria Chertes | mai 20, 2021 at 12:17 am | Răspunde

    Este perfecta pentru mine.

  2. Anghelina Irina | mai 21, 2021 at 2:10 pm | Răspunde

    Ce bine arată!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*