Gabriel Comănescu CEO Grup Servicii Petroliere, în topul celor mai bogaţi români

Grup Servicii Petroliere
Share the joy
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gabriel Comănescu CEO Grup Servicii Petroliere, în topul celor mai bogaţi români

Astăzi trăim într-o lume caracterizată prin globalizare, o lume dinamică cu deschidere economică şi progrese ştiinţifice şi tehnologice enorme unde cunoaşterea este considerată unul dintre principalii factori ai progresului şi dezvoltării economice şi sociale. Acum informaţia are altă valoare, iar timpul şi priceperea chiar înseamnă bani, lucru demonstrat şi de domnul Gabriel Comănescu CEO Grup Servicii Petroliere, plasat de revista Forbes pe locul 6, în clasamentul celor mai bogaţi români. În anul 2015 averea să fiind estimată la 500 de milioane de euro.

Pentru Gabriel Valentin Comănescu conceptul de competenţă este elementul principal plasat între cunoştinţele ştiinţifice şi cunoştinţele tehnice, bază temeinica pentru implementarea unui know-how.

În acest context, educaţia forţei de muncă are un loc preponderent, în timp ce organizarea acesteia devine spaţiul în care toate aplicaţiile ştiinţifice şi tehnologice trebuie să fie făcute cunoscute, împărtăşite cu toată lumea pentru a îmbunătăţi nivelul de competitivitate şi productivitate, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.

Grup Servicii Petroliere

Principalul business dezvoltat de Gabriel Comănescu este forajul marin. Derulează această activitate prin intermediul a opt platforme marine.

Revista Business Magazine are un articol foarte interesant despre domnul Gabriel Comănescu şi performaţele sale că om de afaceri, care în 1999 a intrat în afacerile cu petrol, când a cumpărat de la AVAS companiile de foraj pe uscat Foserco şi Aquafor.

Gabriel Valentin Comănescu a înfiinţat în 2005 Upetrom Group, unde un grup integrat de societăţi cu activităţi în construcţii şi foraj marin. Din portofoliul Grup Servicii Petroliere acum fac parte opt platforme şi o flota de nave şi utilaje specializate în extragerea gazelor naturale, mai precis 3 nave de construcţii marine şi 2 macarale plutitoare de mare tonaj.

Totodată Gabriel Comănescu este unul dintre puţinii antreprenori de succes care a încercat să aducă un plus de valoare comunităţii prin ample proiecte sociale desfăşurate în zonele de activitatea a GSP Holding.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, GSP a terminat anul trecut cu afaceri de 934 de milioane de lei şi 325 de salariaţi. Grup Servicii Petroliere (GSP) este o companie ce desfăşoară activităţi în seGrup Servicii Petrolierectorul forajului marin şi al serviciilor anexe, din România. Compania a fost înfiinţată în anul 2004 şi este controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, care deţine 90% din acţiuni, fiind principalul competitor de pe piaţă românească a companiei Petrom.

Gabriel Comănescu împreună cu partenerii săi prin GPS, estimează că în bazinul Marii Negre se vor desfăşura lucrări foarte importante în perioada 2017 – 2020, unde noile rezerve de gaze naturale sunt incluse într-o campanie de achiziti pentru viitoarele contracte.

Cunoscutul om de afaceri român este originar din Constanţa şi în acest moment desfasoara afaceri în extracţia petrolului şi a gazelor naturale, fiind acţionarul majoritar al companiei Grup Servicii Petroliere ( GSP ).

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Gabriel Comănescu CEO Grup Servicii Petroliere, în topul celor mai bogaţi români"

 1. Bravo lui, deci se poate sa faci si afaceri cinstite!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*