Frigider, combină sau ladă frigorifică, ce aleg pentru casa mea?

frigider
Share the joy

Frigider, combină sau ladă frigorifică, ce aleg pentru casa mea?

Frigiderul este un aparat electrocasnic esențial în orice locuință. În ultimii ani a devenit cel mai important aparat din bucătăria noastră, dar și cel care consumă cea mai multă energie din toată casa. De aceea când vine timpul să-l înlocuim este important să alegem un model care să răspundă nevoilor noastre, dar să se muleze și pe cerințele actuale vizavi de consumul de electricitate.

Inovația tehnologică a dus la apariția pe piață a unei game largi de frigidere, oferind progrese precum economisirea de energie sau conectivitatea cu gadgeturile moderne, care ne fac viața mult mai ușoară.

Ce să iei în considerare dacă vrei să înlocuiești frigiderul?

Cred că am mai povestit pe blog cum am demontat ușa de la bucătărie să pot bagă un frigider înăuntru… așadar înainte de alege frigiderul la care visezi, cel mai înainte de toate măsoară în bucătărie spațiul disponibil pentru a-l amplasa, dar și ușile prin care trebuie să îl duci până la locul său. Trebuie să știi exact înălțimea, lățimea și adâncimea spațiului prin care trebuie să treacă sau în care trebuie să se așeze.

De asemenea trebuie să iei în calcul și faptul că trebuie să deschizi complet ușa frigiderului fără a întâmpină vreun obstacol. Totodată trebuie să știi că există modele incorporabile, așadar poți personaliza cu stil bucătăria ta, atâta timp cât și la spațiu pentru o ventilație corectă.

Tipuri de frigidere

Numărul de uși și distribuția acestora pot influență capacitatea și funcționalitatea frigiderelor și a combinelor frigorifice.

Frigiderele cu o singură ușă sunt modelele clasice care funcționează numai ca frigidere, deoarece nu includ un congelator separat. Acestea sunt cele mai economice modele. Modelele de frigidere cu două uși au în general congelatorul separat, în zona superioară.

Frigidere combi, așa numitele combine frigorifice, combină frigiderul și congelatorul în modele mai mari. Congelatorul, de obicei împărțit în trei sau mai multe sertare sau rafturi, este situat la nivelul inferior, iar frigiderul propriu zis la nivelul superior.

Side by Side sunt modele de frigidere americane, concepute pentru a stoca cantități mari de alimente și au dimensiuni mari și o ușă dublă, deși în prezent le putem găsi chiar și cu 3 sau 4 uși.frigider

Mai sunt mini frigidere, modele cu funcționalitate identică cu cea a unui frigider normal cu o ușă, doar că dimensiunile liliputane le fac să fie perfecte pentru o bucătărie minusculă sau spațiul de sub blat.

Cum se calculează capacitatea unui frigider

Nu întotdeauna cele mai mari frigidere oferă același spațiu în interior, deci trebuie să verificați volumul total util care este menționat de obicei în descrierea acestuia și distribuția rafturilor și compartimentelor.

De exemplu o familie de patru persoane are nevoie, de obicei, de aproximativ 300-350 de litri de capacitate totală. Așadar o combină frigorifică cu o capacitate internă utilă de 230 de litri în frigider și o capacitate de aproximativ 80 de litri în congelator ar fi potrivită.

Totodată trebuie să luați în considerare designul interior în funcție de distribuția elementelor organizatorice: sertare, suporturi pentru sticle, rafturi sau cutii de depozitare. Gândiți-vă cu atenție dacă sunteți interesat să aveți un spațiu mare pentru alimente proaspete sau dacă trebuie să depozitați multe sticle sau recipiente.

În acest sens, noile frigidere sunt din ce în ce mai versatile, putând comanda alimente într-un mod „inteligent” pentru a optimiza temperatura la maxim. Este obișnuit să găsiți sertare pentru legume proaspete, unde umiditatea și temperatura prelungesc considerabil conservarea acestora.

Eticheta energetică

Utilizarea pe care o oferim acestui aparat este crucială, deoarece este un aparat electro casnic întotdeauna activ. De aici și nevoia de a alege un model eficient în ceea ce privește cheltuielile cu energia. Va fi o investiție bună, atât pentru a avea grijă de mediu, cât și pentru buzunar la sfârșitul lunii.

Eficiența energetică este verificată prin eticheta care indică ratingul aparatului de uz casnic și care s-a schimbat din martie 2021 eliminându-se etichetele cu A”+”

Cele mai eficiente frigidere sunt cele capabile să mențină mai ușor o temperatură constantă, asigurând astfel cea mai bună conservare a alimentelor precum ar fi „blue light” de exemplu. În acest fel, avem grijă de sănătatea noastră și de calitatea alimentelor, evitând pierderea nutrienților sau a risipei alimentare.

O altă inovație este „no frost” un concept răspândit în frigiderele moderne, care împiedică formarea gheții datorită unui sistem de ventilație care distribuie omogen răceală, evitând condensul.

Unele frigidere optimizează și mai mult acest aspect cu un sistem dual, diferențiat pentru fiecare compartiment. Economiile de energie suntremarcabile.
Sistemul antibacterian are suprafețele pregătite pentru a preveni proliferarea bacteriilor sau pentru a face un pas mai departe, odată cu încorporarea sistemelor de lumină ultravioletă în interior.

Conectivitatea este un alt domeniu în care frigiderul a evoluat cel mai mult. Unele branduri integrează un sistem de dispozitive legate de propriul sistem de operare, dar, în general, conectivitatea Wifi ne oferă posibilitatea de a controla frigiderul nostru de pe mobil, ecranul tactil al frigiderului în sine sau cu un difuzor inteligent.

Putem, de exemplu, să controlăm temperatura sau să vedem interiorul frigiderului de la supermarket și, astfel, să știm ce ingrediente ne lipsesc din rețeta preferată.

Dacă obișnuiești să congelezi zarzavaturi, cantități mari de mâncare gătită sau chiar carne, atunci ai nevoie de un congelator cu o capacitate mare de stocare, iar în acest sens se recomandă o ladă frigorifică deoarece poate adăposti în interior ” mâncare pentru o iarnă”.

Tu ce tip de frigider ai alege?

Be the first to comment on "Frigider, combină sau ladă frigorifică, ce aleg pentru casa mea?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*