Demo universitar, 3 motive să mergi în tabere educaţionale

tabere educationale
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Demo universitar, 3 motive să mergi în tabere educaţionale

Ce vrei să te faci când o să fii mare? Orice copil aude această întrebare, cel puţin o dată în copilăria lui.

Educaţia de bază, temelia viitorului adult, este senzorială şi emoţională. Practic în primii ani de viaţă, înveţi să te cunoşti şi înveţi să îţi placă… să înveţi.

Pentru copii, educaţia urmăreşte să promoveze structurarea gândirii şi a formelor de exprimare. Ajută în procesul de maturizare şi stimulează abilităţile de integrare în societate.

Ce vrei să fii când vei fi adult? Întrebarea pe care cei mai mulţi dintre noi, ne-o adresăm privindu-ne în oglindă.

Aici deja posibilităţile se multiplică şi ajungi să te întrebi ce ai învăţat.

În general pentru a fi un adult de succes, trebuie să fii mulţumit de ţine însuţi. Să te priveşti în oglindă şi să vezi dacă îţi place ce ai devenit.

De obicei te îndrăgosteşti şi iubeşti de cine îţi place, mănânci ce îţi place, porţi ce îţi place şi cam tot ce trebuie să faci în viaţă, trebuie să îţi placă. Aşa copii devin adulţi fericiţi, cu vieţi împlinite şi succes pe toate planurile dar, mai ales pe cel profesional.

Dar că să ajungi acolo, trebuie să faci o şcoală care să îţi placă sau să îţi ofere un viitor care să te mulţumească.

Cred că v-am mai povestit pe blog despre faptul că am copilărit şi învăţat într-un oraş de provincie. Până şi universitatea, tot în oraşul meu am făcut-o şi tot timpul am trăit cu impresia că în capitală de exemplu, ar fi fost mult mai bine.

Astfel că acum, când EduTabere pune la dispoziţia viitorilor universitari, atâtea tabere educaţionale, am tras cu ochiul şi pentru câteva ore am visat că sunt din nou la liceu şi privesc cu emoţie spre un viitor strălucitor.

3 motive să mergi în tabere educaţionale

1. Cum ar fi dacă…

Cândva nu prea era de unde alege, mergeai la universitate unde era mai aproape, unde intrai sau dacă erai norocos, ajungeai unde credeai că îţi place cu adevărat. Ghinionul tău, dacă ulterior descopereai că te potriveai că nuca în perete cu profilul ales şi trebuia să te reorientezi spre ceva mai practic.

Astăzi, în contextul globalizării, poţi călători oriunde, poţi locui temporar oriunde şi chiar poţi face o universitate oriunde în lume.

Visul de a fi licenţiat la o universitate de prestigiu, poate fi mult mai aproape decât crezi, ba mai mult poţi testa pe propria piele cum ar fi să studiezi o materie care acum îţi face cu ochiul.

Aşadar unul din motivele principale de a merge într-o tabăra educaţională, este acela de a vedea pur şi simplu, dacă îţi place.

2.Testează şi alege

Educaţia poate fi definită că un proces complex de socializare a indivizilor, în care schimbul de experienţă este primordial. Înainte de invatare însă, se crează legături şi relaţii interumane, bazate pe emoţie.

Ulterior, prin frecventarea unei şcoli, o persoană asimilează cunoştinţe şi învaţă să facă faţă provocărilor, indiferent de natura lor. Educaţia implică de asemenea, conştientizare culturală, globalizare, toleranţă interetnică şi are o mare influienţă asupra comportamentului unui individ.

Fiecare nouă generaţie se loveşte de provocări inimaginabile pentru generaţiile anterioare. Iar metodele de învăţare şi schimb de informaţii, trebuie să fie optimizate fiecărei generaţii.

Procesul educaţional se concretizează într-o serie de abilităţi şi valori care produc schimbări intelectuale, emoţionale şi sociale la un individ. Aceste etape sunt foarte importante pentru formarea unui adult.

EduTabere individuale şi de grup, pentru vârste între 3 şi 65 de ani, pune la dispoziţia tuturor cele mai accesate destinaţii: Marea Britanie, Germania, Elveţia, Portugalia, Spania, în care oricine poate încerca pentru o vara, viaţă de student… varianta demo.

Aceste tabere educaţionale sunt excelente. Unele dintre ele acceptă copii la vaste foarte fragede, astfel că până la alegerea unei universităţi, oricine poate încerca cel puţin câteva tabere şi să aleagă ce îi place cu adevărat.

3. Poţi alege să testezi cum ar fi dacă… la orice vârstă.

Societatea modernă acordă o importantă deosebită conceptului de educaţie pe tot parcursul vieţii sau indeamna indivizii spre dezvoltare personală care să continue pentru a evita plafonarea pe plan profesional şi nu numai.

Astfel EduTabere ne arată că procesul educaţional nu se limitează doar la copii şi tineri, dar  și că adulții trebuie să dobândească cunoştinţe de-a lungul întregii lor vieţi. Astfel, sistemul şcolar este modul în care o societate transmite şi păstrează existenţa colectivă între generaţii tinere.

tabere educationale

Tabăra în Malibu

Aşadar după ce am studiat oferta EduTabere, mi-am dorit să fiu din nou la vremea alegerilor și testării posibilităților și din oferta am pus ochii pe o tabara educationala recreativă Tabara in Malibu.

Programul acesteia se desfăşoară în baza universităţii Pepperdine din California, cu cazare în căminele din campus cu privelişte spre Oceanul Atlantic. Tot cu gândul la vacanţă şi recreere am văzut că în apropiere sunt plajele Los Angeles-ului, cartierele Hollywood, Beverly Hills şi Santa Monica.

Baza universitară deţine terenuri de tenis, bazin de înot, pistă de atletism, terenuri pentru volei de plajă, terenuri pentru sporturi de echipă aşadar ar fi ocazia perfectă să fac mişcare din plin dar şi să particip la tot felul de activităţi artistice si recreative: seri de muzică, petreceri de modă, discotecă şi tombole, etc.

Pe lângă distracţie, sport şi excursii Tabăra în Malibu are un program de studiu care include 20 ore de limba engleză pe săptămână.

Programul este conceput pentru copii şi adolescenţi şi oferă un echilibru perfect între activităţile şcolare, sport, distracţie şi excursii.

Recunosc, eu am ales această tabăra pentru destinaţia interesantă care oferă atâtea posibilităţi, insă orice părinte care înscrie copilul într-o tabăra educaţională, nu doar că îi deschide orizontul, dar lasă tânărul să se descurce pe propriile picioare, într-un mediu absolut sigur, cu monitorizare permanentă.

Tu ce vrei să te faci când o să fii mare?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Demo universitar, 3 motive să mergi în tabere educaţionale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*